A Wolves a Denvert fogadja, New Yorkba utazik a Philly

Este hét órakor veszi kezdetét az NBA vasárnapi programja, melyben egy alsóházi rangadót követően megnézhetjük a Cleveland indianapolisi vendégjátékát, a Sixers New Yorkban üldözné tovább a keleti élbolyt, a Grizzlies a Torontót fogadja, megragadná a momentumot a Pelicans, a Wolves pedig a Denver elleni férkőzne a rájátszást érő helyek közé. Hat mérkőzéssel jön az NBA soron következő programja, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a meccsekről. 

Charlotte Hornets – Orlando Magic 19:00 (felvételről 23:00 – Sport 2)


Kora este egy „kiesési rangadóval” veszi kezdetét a játéknap, a Hornets zsinórban három vereségből érkezve nyerne a Magic ellen, a vendégek azonban idén talán valamivel jobban néznek ki, pontosabban kevésbé festenek rosszul, mint a Charlotte. A Magic az elmúlt tíz meccsén 5-5-ös mérleget hozott, ami nem számít rossznak a helyzetét és keretének minőségét tekintve, az utóbbi három meccséből pedig kettőt is behúzott, a Sixers elleni oda-visszavágós találkozóknak az első meccsét, néhány napja pedig a Minnesotát sikerült megverniük Bancheróéknak. A Wolves elleni meccs leginkább a tömegverekedésről marad emlékezetes, Mo Bamba négy-, Jalen Suggs pedig egymeccses eltiltást kapott, ők ma nem lehetnek ott a parketten. A Hornetsnél továbbra is Martin és Oubre Jr. a hiányzók, meglátjuk, hogy Ball és Hayward vezetésével képesek lesznek-e felülkerekedni a tabellán éppen előttük álló Orlandón – más kérdés, hogy a felek között hat és fél meccs a különbség, így egy esetleges hazai győzelem sem sokat változtatna a sorsukon.

 

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 23:00


Az Indiana jelenleg a liga egyik legrosszabb formában lévő csapata, utóbbi tizenhárom meccséből tizenegyet is elveszített a gárda, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy idő közben visszatérhetett Tyrese Haliburton, aki rögtön remek játékkal jelentkezett, és bár a Lakers ellen még nem, de a Kings ellen már sikerült győzniük a hazaiaknak. Az irányítója nélküli időszakban alaposan lesüllyedő Pacers csak a keleti tizedik helyen áll, csupán több győzelmének köszönhetően van a playin-vonal fölött, ideje visszatérniük Hieldéknek a győztes útra, ha akarnak valamit ettől a szezontól, az előző mérkőzéseken már voltak erre biztató jelek. A Cavs az elmúlt meccsein felváltva szerezte a győzelmeket és vereségeket, legutóbb a Miami elleni szoros vereség után a Grizzliest sikerült felülmúlnia J.B. Bickerstaff csapatának. A csapatok ma szinte teljes keretekkel jó meccset játszhatnak, a Cavs volt már jobb formában is, a Pacers pedig egyelőre kérdés, hogy vissza tud-e térni a korábbi ösvényre. Az esélyek talán a Cavs javára billennek el, legjobbnak mutatkozó védekezésük jó alap lehet a támadásban csak az alsóházban teljesítő hazaiak ellen – bár a Pacers 17-11-gyel áll hazai pályán, meglátjuk, hogy ezúttal képes lesz-e Haliburtonnel kiegészülve feltörni a Cavs elit védekezését.

 

New York Knicks – Philadelphia 76ers 01:00

 

A Knicks egy nehezebb időszakon megy most át, próbálná hajszolni a még utolsó stabil rájátszást érő hatodik helyet Keleten, de gödörbe került a csapat, Brunsonék csak háromszor tudtak nyerni az utóbbi tíz alkalomból, alig 24 órával ezelőtt bár közel voltak egy bravúros győzelemhez a Clippers ellen, de Nic Batum az utolsó pillanatban egyenlített, a hosszabbításban pedig alulmarad a New York-i csapat. A Sixers ezzel szemben a liga egyik legerősebb csapata, csupán két meccsel van a listavezető Boston mögött és az utóbbi hetekben 9-1-es mérleget produkáltak Embiidék – könnyedén lehetne most ez egy tízmeccses győzelmi sorozat is, de a Magictől néhány napja meglepetésre kikaptak a vendégek. Az aktuális forma és a több pihenőidő miatt is a Sixers felé billen a mérleg nyelve, Harden és Embiid párosa remekül működik együtt, ráadásul a csapatjáték is jól muzsikál, míg a Knicks sikere elsősorban Brunson vagy Randle remeklésén múlik. A hírek szerint Joel Embiid pályára lépése egyelőre kérdéses, az ő hiányzása alapvetően átírná a meccs forgatókönyvét, de mivel komolyabb sérülésről nem ír a sajtó, és a meccset követően több nap pihenője is lesz a csapatnak, így jó eséllyel ott lehet a pályán a kameruni center.

 

Memphis Grizzlies – Toronto Raptors 00:00


Két gyenge formában lévő csapat összecsapása lesz ez, a Raptors egy hétmeccses idegenbeli túra utolsó állomásához érkezik, az eddigi hat mérkőzésen 2-4-es mérleget hozott a csapat, legutóbb két vereség után a Rockets elleni kötelező meccset húzták be a vendégek. A Grizzlies esetében továbbra is hullámvölgyről beszélhetünk, a tizenegy meccses győzelmi sorozatuk után teljesen érhetetlen módon esett össze a társaság, az azóta eltelt nyolc találkozóból csak egyet tudtak megnyerni Moranték. A Torontónál Anunoby sérülésével kell számolni, míg a Memphisnél egyelőre bizonytalan, hogy milyen kerettel állnak ki erre a meccsre: Steven Adams és Dillon Brooks is biztos hiányzó lesz, de Ja Morant és Jaren Jackson Jr. szereplése is bizonytalan – az ő hiányzásuk azt jelentené, hogy négy kezdőjátékosát is nélkülöznie kell Taylor Jenkinsnek. A 21-4-es hazai mérleg és a második legjobb védekezés egyértelműen a Grizzlies mellett szól, kérdés azonban, hogy ki tudnak-e állni egy versenyképes kerettel. Ha Morant és Jackson Jr. sem lesz bevethető, akkor ez egy jó lehetőség lesz a Raptorsnak a keleti legjobb tízbe való felzárkózásra.

 

New Orleans Pelicans – Sacramento Kings 01:00


A Pelicans némi meglepetésre, de megszakította tízmeccses nyeretlenségi szériáját, alig egy napja a Lakers elleni, nagyon fontos meccsen tudott fordítani és egyelőre a felszín fölött maradni – most back-to-back kellene egy jóval nagyobb erőt képviselő csapat ellen helytállni. Brandon Ingram visszatérése óta az első igazán jó meccsét játszotta Jamesék ellen, ha így folytatja, erre lehet majd építeni, viszont a Kings kiemelkedő formában lévő húzóemberei mellett a csapatjátékban is jeleskedik, ennek eredményeképpen vannak ott a nyugati harmadik helyen. A vendégek utóbbi öt meccse igaz, nem sikerült a legjobban, csak két győzelmet sikerült gyűjteniük, most viszont egy fáradt NOP ellen ismét visszatérhetnek a helyes útra, bár személyes okok miatt De’Aaron Foxnak zsinórban második meccsét kell kihagynia. A túloldalon Jonas Valanciunas játéka kérdéses, a center az előző estén sérült meg, ahogyan Zion Williamson visszatérése is még odébb van. Az esélyek talán még Fox nélkül is a vendégek oldalán állnak, a fáradtság és a litván center sérülése sok lehet a győzelemből érkező, egyébként sem teljes kerettel működő Pelsnek.

 

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 01:00


A csapatok utóbbi időben mutatott formája alapján ez egy kiegyensúlyozott mérkőzés lehet, a Minnesota és a Denver is három meccsét nyerte meg az elmúlt öt pályára lépéséből. A hazaiak legutóbb azonban az Orlando Magictől szenvedtek el egy előre nem kalkulált győzelmet, nagy meglepetés volt a keleti csapat győzelme a jó formában lévő Wolves ellen. A Nuggets egy 50% körüli rövid időszakon próbál túllendülni, akkor kulcsemberek is hiányoztak néhány meccsen, azóta viszont zsinórban háromszor nyertek Jokicsék, legutóbb alig egy napja az Atlantát sikerült lesimázniuk. Azt a meccset Caldwell-Pope-nak kellett idő előtt befejeznie, a hírek szerint viszont nem kell mérkőzést kihagynia, ott lehet a pályán, mint ahogyan nincs hír a többi denveri húzóember pihentetéséről sem. A Wolvesnál a Magic elleni vereség mellett eltiltással is szembe kell nézni, akkor Austin Rivers kapott hárommeccses távollétet, mellette továbbra is Towns és McLaughlin sérült, de Kyle Anderson és Rudy Gobert szereplése is kérdéses egyelőre – mondanunk sem kell, hogy a francia center palánk alatti jelenléte különösen hiányozhat Nikola Jokics ellen. Bajban lennénk, ha esélyest kellene mondanunk erre a meccsre, egy kiegyenlített, szoros meccsel is számolhatunk, a Nuggetsnek könnyű dolga nem lesz azért egy back-to-back második felén egy rájátszásért küzdő csapat otthonában. A hazaiak 19-12-es otthoni mérlegükre támaszkodhatnak, egy győzelemmel már a nyugati legjobb hatba kerülhetnének, de a túloldalon a liga legjobb támadóhatékonysága jön most szembe, könnyű dolguk tehát pihentebben sem lesz Edwardséknak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus