Ahogy a tavalyi döntőben: hajnalban Lakers-Heat a Sport TV-n

A belendülő Wizards ellen robogna tovább a Portland, javítana a GSW, visszatér a Charlotte - ez vár ránk a következő NBA-játéknapon.

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 01:00

A Warriors back-to-backet játszik az orlandói vereség után, meglátjuk, hogy sikerül-e kicsit frissíteni Steve Kerr csapatának, vagy sem - előző este a védekezéssel voltak gondok, illetve Steph Curry dobóformája sem volt az igazi. A Hornets pihentebb, otthon játszhat, ráadásul lassan egy hete nem lépett pályára, úgyhogy a frissességet tekintve elég nagy a különbség a felek között - LaMelo Ballék nem voltak rossz formában a kényszerpihenő előtt, bár a legutóbb meccsüket elbukták a Spurs ellen. További jó hír a hazaiak számára, hogy a szünet elég volt Gordon Hayward és PJ Washington felépüléséhez, most mindketten játszhatnak, ami tovább növeli az esélyeiket - azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Warriorsnál kap-e pihenőt mondjuk Green a b2b miatt, de az biztos, hogy a Looney-Wiseman páros most még nem térhet vissza. 

Los Angeles Lakers - Miami Heat 02:30

A tavalyi nagydöntő visszavágója most nem kecsegtet olyan magas színvonallal, mint amit októberben láthattunk, mert mindkét gárda messze van a csúcsformától. A nehéz túrát teljesítő Heat legutóbb valahogy kiizzadt egy győzelmet Sacramentóban, de továbbra sem játszik jól, támadásban csak erőlködik, míg a Lakersnél Anthony Davis és Dennis Schröder kiesése után szintén a támadóoldalon vannak problémák - legutóbb 100 pont alatt maradtak az arany-lilák a Nets ellen és pár nappal korábban a Denver ellen sem álltak a helyzet magaslatán. Persze amíg LeBron James a pályán van, addig bármi elképzelhető és a mostani Heat tényleg bőven verhető, főleg úgy, hogy Goran Dragic továbbra sem játszik - lehet ebből egy izgalmas, küszködős, kevéspontos csata, de a papírforma azért még Davisék nélkül is a Lakers mellett szól. 

Chicago Bulls - Sacramento Kings 03:00

A Chicago back-to-backet játszik, miután előző este kikapott az 50 pontos Joel Embiid által húzott Sixerstől, így az a kérdés, hogy fel tudják-e magukat szívni Zach LaVine-ék - nem játszottak egyébként rosszul és összességében nincsenek rossz passzban, de biztosan fáradtabbak a Kingsnél. Ezzel együtt a vendégek most meglehetősen rossz formát futnak, legutóbb a Heattől is kikaptak már, zsinórban ötször szenvedtek vereséget, védekezésben nagyon szellősek és a Barnes-Holmes páros sérüléssel bajlódik - most mindkettejük (plusz Glenn Robinson III) játéka kérdéses. Összességében a Bulls jobb csapat és ha felül tud kerekedni az esetleges fáradtságon, akkor javíthat az előző esti vereség után - a Kingstől sokkal stabilabb védekezés kellene ahhoz, hogy győztesen hagyhassa el a parkettet. 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 03:00

Itt mindkét csapat back-to-back lép pályára egy győzelem után, a Memphis a Detroitot tudta felülmúlni jó első negyeddel és végjátékkal, míg a Suns egy parádés utolsó játékrésszel gyűrte le a New Orleanst. Ilyenkor nyilván az a fő kérdés, hogy hol mennyi energiatartalék maradt, de alapvetően azért a Phoenix jobb csapat, képes remekül védekezni, elöl pedig a Paul-Booker párosban mindig lehet bízni - az utóbbi 12 meccsükből 10-et nyertek, jó passzban vannak. A Grizzlies hatból négy sikert könyvelhetett el, szintén felfelé ível, extra teljesítményre képes a festékben és az egy nagy kérdés lesz, hogy ott Deandre Ayton vezetésével mennyire lesz stabil a Suns - ha viszont mondjuk Paul lelassítja Morantet, akkor máris jelentősen a vendégek felé billenhet a mérleg nyelve. 

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 04:00

Itt egyértelmű esélyes a Portland, Terry Stotts csapata sorozatban hat győzelemnél tart, Damian Lillard pedig MVP-formába lendült, félelmetes meccsekkel vezeti sikerre övéit - főleg a fontos pillanatokban lép elő, így pedig a jelenlegi Wizards ellen is favorit a gárda. Pedig a Washington idei legjobb formáját futja, sorozatban három mérkőzést nyert meg, a Bostont, a Houstont és a Denvert is legyőzte egymás után, úgyhogy valamire azért talán rátalált a gárda, de a jelenlegi Blazers ellen még így is nagy bravúr lenne a fővárosiak sikere, főleg idegenben. A Lillard-Beal csata azért érdekes lehet és ha a vendégek dobógépei kifognak egy ihletett napot, akkor akár a meglepetés is elképzelhető, de amennyiben a Portland hozza a megszokott szintet, akkor egyértelműek az erőviszonyok.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus