Antetokounmpo döntött Indianában, kikapott a GSW Portlandben

Jokics dobásával nyert a Denver - győzött a Boston, a Philly és a Toronto is - elbukott Minnesotában a Houston - íme a játéknap összefoglalója.

Giannis Antetokounmpo MVP-teljesítménye döntötte el a játéknap rangadóját Indianában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a listavezető Bucks így fontos győzelmet aratott - a címvédő Golden State viszont nem bírt a Blazersszel, Steph Curryék kikaptak Portlandben. Az élcsapatok közül nyert a Toronto, a Boston és a Philadelphia is, a Houston elbukott Minnesotában, a Denver pedig Nikola Jokics kosarával nyomta le a Sacramentót.

Visszajátszás: a sztárokat is elhomályosította a Toronto új csillaga - videók

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 139-148 - három hosszabbítás után

Megvárták, míg Russell felébred. Formán kívül kosárlabdázott ezen az estén D'Angelo Russell, a vendégek irányítója, az első félidőben összesen csak két pontot szerzett, csapata pedig épphogy megmenekült a blamától a rendes játékidő, majd a második hosszabbítás végén is - hogy aztán a harmadik ráadásban Russell is hozzátegye azt, amit tőle várnak. Abban az öt percben egymaga 14 pontot szerzett, közte a Nets első 11 egységével, villámgyorsan bevert két lélekölő triplát és ezzel az egyszemélyes rohammal eldöntötte a maratoni küzdelmet. A hátvéd így végül 36 ponttal zárt 7 lepattanó és 8 gólpassz mellett, a rengeteg játékperc miatt pedig természetesen mások is hoztak szép statisztikákat - mi most leginkább azt emeljük ki, hogy Caris LeVert visszatért a kezdőbe Russell mellé és 12 ponttal, 7 lepattanóval, valamint 9 gólpasszal segített be, egyre jobb formába lendül a hosszú sérülését követően.

Sosem akart véget érni. A rendes játékidő is szorosan alakult, de azt azért nem vártuk, hogy ennyire nem tudnak egymással dűlőre jutni a csapatok, hogy tizenöt percet tesznek hozzá a találkozóhoz. A negyedik negyed végén mindkét félnek volt esélye nyerni, de az utolsó egy percben már senki sem tudott a gyűrűbe találni, az első hosszabbítást két Allen-blokk, két Cavs-támadópattanó és két másodperccel az órán egy egyenlítő Sexton-kosár zárta, majd a második ráadásban már majdnem megnyerte a Cleveland - DeMarre Carroll dudaszóra beeső triplája küldte újabb öt percre a csapatokat. Itt pedig jött a már említett Russell-széria, ami megtörte a Cavs ellenállását és eldöntötte a csatát, úgyhogy a Brooklyn óriási küzdelemben izzadta ki a kötelező győzelmet és a 2012/2013-as szezon óta először mehet pozitív mérleggel az All-Star szünetre.

A Cavaliers legjobb dobói: Clarkson 42/21, Sexton 24/6, Chriss 23/9
A Nets legjobb dobói: Russell 36/15, Harrs 25/12, Carroll 18/9

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 97-106

A sztárfaktor (MVP-faktor?) döntött. Nagyon szoros, kiélezett, jó mérkőzést játszott egymással a két keleti élcsapat, mindkét fél előkapta a legagresszívebb, leghatékonyabb védekezését és megpróbálta a lehető leginkább limitálni a másikat, ez pedig elég jól is működött, hiszen a liga két legjobban védekező csapatáról beszélünk. A meccs elején a Bucks játékai ültek jobban, aztán inkább a Pacers akarata érvényesült, hogy végül a záró etapban Giannis Antetokounmpo döntse el az összecsapást: már 86-76-ra vezetett az Indiana, amikor a görög kézbe vette az eseményeket és onnantól 12 ponttal, 6 lepattanóval, valamint 3 gólpasszal rángatta ki csapatát a gödörből. A Bucks lendületbe jött, fordított, az utolsó negyedet 30-18-ra megnyerte és az utolsó három percben Antetokounmpo játékaival meg is lépett, a vendégek MVP-jelöltje pedig szenzációs tripla-duplával zárt: 33 pontja mellé leszedett 19 lepattanót és kiosztott 12 gólpasszt is, a festékben elképesztő dolgokat csinált, egyértelműen ő jelentette a különbséget ezen az estén. A Milwaukee így megőrizte ligaelső pozícióját és már biztos, hogy a táblázat élén megy az All-Star szünetre - utána pedig elvileg már Nikola Miroticot is bevetheti.

A vége hiányzott a Pacersnek. Nem túlzás azt állítani, hogy Antetokounmpóval nem tudott csak mit kezdeni az Indiana, az első negyedben is akkor kerültek hátrányba a hazaiak, amikor a görög dobott öt kosarat és előkészített négy másikat az első kilencből, aztán a folytatásban már simán partiban tudtak lenni - sőt, a harmadik negyedben már egyértelműen ők diktáltak, azt 32-21-re megnyerték és átvették a vezetést. A záró etapban aztán megint szétszedte őket a görög, Thad Young szerint sok mindennel próbálkoztak ellene, de egyszerűen nem lehetett levédekezni, mert "ahogy pozíciót fog középen, egy lepördüléssel már a gyűrűnél van" - náluk pedig nem volt ilyen szintű támadófegyver, aki fel tudta volna venni a kesztyűt a vendégek vezérével. Bojan Bogdanovic nem volt rossz, Darren Collison szépen adta a ritmust, de se egy "könyörtelen" playmaker, se egy ihletett formába lendülő shooter nem akadt ezekben a percekben a Pacersnél, úgyhogy itt elvesztették a rangadót - zsinórban hat győzelem után kaptak ki, így egyetlen meccsre megközelítette őket a Boston-Philly páros.

A Pacers legjobb dobói: Bogdanovic 20/3, Collison 14/6, Sabonis 14
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 33, Brogdon 17/3, Middleton 15/6

Boston Celtics - Detroit Pistons 118-110

Erős back-to-backet tudott le a Boston. A Philadelphiában aratott nagy győzelem másnapján egy újabb nehéz feladat várt a Celticsre, főleg hogy Kyrie Irving mellett most Terry Rozier sem állt rendelkezésre, úgyhogy visszakerült a kezdőcsapatba az előző este parádézó Gordon Hayward - a csalódást keltő szezont futó kiscsatár december 21-e óta először volt tagja az első ötösnek, de 18 ponttal, 5/8 jó dobással, 5 lepattanóval és 8 gólpasszal hálálta meg a bizalmat. Mellette nagyszerűen játszott Tatum, kiemelkedő volt Horford, hozzátette a magáét Smart és Brown, sőt, még Morris is tíz pont fölé jutott, úgyhogy működött a gépezet a két irányító hiányában is: szétosztottak 32 gólpasszt, 40% felett tripláztak és 50% feletti mezőnymutatóval zártak annak ellenére, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés után léptek pályára. Brad Stevens érthetően elégedett is volt játékosaival, akik a második negyedben már kicsit megléptek, majd a harmadikban bevitték a döntő ütést is, a záró etapot már 19 pontos fórral kezdhették meg - meggyőző teljesítménnyel hoztak egy újabb győzelmet, úgyhogy magabiztosan mehetnek szünetre.

Vége a Pistons szériájának. Zsinórban négy győzelem után, pihentebben érkezett meg erre a találkozóra a Detroit, de ezt leginkább csak az első negyedben tudta éreztetni a társaság, a másodikban már hátrányba került, a fordulás után pedig teljesen szétesett: a harmadik negyedben csak 26%-kal dobtak a vendégek, itt elúszott számukra a találkozó. Ennek ellenére Andre Drummond (21 pont, 17 lepattanó, 4 labdaszerzés) úgy fogalmazott, hogy az utóbbi másfél hetet tekintve az eredményeket és a játékot illetően is elérték, amit akartak, most ugyan kikaptak, de jó helyzetben mehetnek el szünetre, hiszen jelenleg playoff-helyen állnak és a korábbi hosszú hullámvölgyüket lezárták - ezúttal volt egy gyengébb periódusuk, amit a Boston megbüntetett, de nem lehetnek elégedetlenek.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 19/9, Hayward 18/3, Horford 17/9, Brown 17/3
A Pistons legjobb dobói: Griffin 32/12, Drummond 21, Jackson 18/9

New York Knicks - Philadelphia 76ers 111-126

A kötelező megvan. A Boston elleni hazai vereség után ezen a találkozón semmiképp sem hibázhatott a Sixers és ezúttal nem is volt különösebb gondja a társaságnak: igyekeztek elosztani a labdát a vendégek és a legjobb megoldást megtalálni, amelyekből ugyan még mindig voltak túlbonyolított játékok, de New Yorkban ez természetesen belefért. Joel Embiid (26 pont, 14 lepattanó, 12/14 büntető) és Tobias Harris (25 pont, 6 lepattanó, 9/14 mezőnyből) járt élen a befejezéseket tekintve, de Ben Simmons (18 pont, 7 gólpassz, 5/7 mezőnyből, 8/14 büntető) és Jimmy Butler (13 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk), valamint a 15 pontos JJ Redick sem nagyon maradt le - a kispadról ismét nem érkezett sok segítség, de a nagyszünetben így is már 16 pont volt közte, fáradtabban is simán hozta a meccset Brett Brown alakulata. A Celtics elleni vereség az, amit igazán bánhatnak az elmúlt időszakukból, de a sorsolásuk nehéz periódusát végül 7-5-tel hozták le úgy, hogy közben volt sérülés miatt elengedett meccsük, illetve közben húzták meg a teljes csapatot felforgató cserét - nincsenek rossz helyzetben, az alapszakaszuk vége olyannak tűnik, amellyel lendületet lehet venni a playoff előtt.

Bizonyos időszakokban felnőtt a feladathoz a Knicks. Voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor kiütéses Philly-sikert jósolhattunk, de akadtak olyanok is, ahol nehézzé tette ellenfele dolgát a hazai alakulat. Az első negyedben sorra húzták le a támadópattanókat Robinsonék, kilenccel több dobásuknak köszönhetően partiban is voltak, aztán elengedték a Sixerst, majd a harmadik negyedben megint felszívták magukat és azt a játékrészt meg is nyerték - összességében azért néhány nagy jeleneten (Knox méretes posztere Simmonson például) kívül nem sokat tudtak tenni, úgyhogy nem okoztak meglepetést és sorozatban 18. vereségüket is begyűjtötték.

A Knicks legjobb dobói: Trier 19/9, Dotson 16/6, Robinson 14
A 76ers legjobb dobói: Embiid 26, Harris 25/9, Simmons 18

Toronto Raptors - Washington Wizards 129-120

Kinek kell Leonard? Kiülte ezt a mérkőzést a Toronto kiscsatára, de nélküle is akadt egy abszolút szupersztár-teljesítmény a hazai alakulatnál, méghozzá az erre a szezonra félelmeteset fejlődő Pascal Siakam révén: a Raptors erőcsatára 44 pontos karriercsúcsot szórt 15/25-ös mezőnymutatóval, 4/5 triplával, 10 lepattanóval és 3 blokkal kiegészítve, elképesztő estét rakott össze. Főleg a második félidőben volt foghatatlan, 19 pontjával oroszlánrészt vállalt a 44-28-ra megnyert harmadik negyedből, amely eldöntötte a találkozót - a védekezés nagyon nem akart ma összeállni a gárdánál, de ebben az időszakban szétdobták ellenfelüket és korábbi 12 pontos hátrányukból masszív előnyt faragtak. Siakam mellett egy erős közepest hozott a Lowry-Ibaka páros, 22 ponttal, remek játékkal szállt be a kispadról OG Anunoby, Marc Gasolt ezúttal kevésbé lehetett jól használni, Jeremy Lin viszont kiválóan mutatkozott be a Torontónál: 25 perce alatt +10-ben volt vele a csapata, dobott 8 pontot, leszedett 5 lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt is a sérült Fred VanVleet pótlásaként. Érdekes, hogy a Raptors 13-3-ra javult Leonard nélkül, nem igazán érzik meg, ha ő nem játszik...

Ehhez kevés volt a Washington. Akadtak egészen kiváló időszakai ezen a meccsen a Wizardsnak, a harmadik negyedben 80-68-ra vezetett a vendégcsapat, sőt, még a záró etapban is visszajött 112-111-re, de az ismét átjáróháznak bizonyuló védekezés miatt a jó támadójáték csak arra volt elég, hogy viszonylag szorossá tegyék a végeredményt. Tomas Satoransky hiányát is megérezték, mert nélküle Randle kezdett irányító poszton, de annyira nem jelentett megoldást, hogy inkább Bradley Beal játszott 44 percet, ő szervezte a játékot és ebbe bedobó posztról Ariza (19 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz), valamint Parker (22 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) is próbált besegíteni, de a Toronto tempóját nem tudták végig tartani, úgyhogy újabb vereséget szenvedtek - három meccsre vannak a playofftól, nehéz dolguk lesz a szünet után.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 44/12, Anunoby 22/12, Lowry 14/12
A Wizards legjobb dobói: Beal 28/6, Green 23/12, Parker 22/3

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 122-110

Támadásban extra volt a Bulls. Kiváló egyéni teljesítményeinek köszönhetően nyerte meg ezt a mérkőzést a Chicago annak ellenére, hogy Kris Dunn végül nem tudta vállalni a játékot - a helyén kezdő Arcidiacono ugyan csak két pontot szerzett, de kiosztott 11 gólpasszt és rábízta a befejezéseket azokra, akik jobban értenek hozzá. Zach LaVine (15 pont, 7 gólpassz) és Lauri Markkanen (21 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) "csak" jól játszott, Robin Lopez (25 pont, 10/15 mezőnyből) már masszívan felülteljesített, Otto Porter pedig élete meccsét játszotta: 37 ponttal karriercsúcsot szórt, 16/20 dobása a gyűrűben landolt és 10 lepattanót is leszedett emellett. Ha nem is simán, de ezeknek a teljesítményeknek köszönhetően végül behúzta a találkozót a Bulls, úgyhogy megtörte franchise-rekordot jelentő 11 meccses hazai vereségsorozatát és december 21-e óta először tudott nyerni a United Centerben.

Megérezte a back-to-backet a Memphis. A Spurs elleni előző esti ki-ki meccs még ott volt a vendégjátékosok lábaiban, J.B. Bickerstaff vezetőedző is azt mondta, hogy egyszerűen fáradtak voltak, nem mozogtak elég gyorsan, ami főleg a védekezésükön látszott meg. Támadásban nekik is voltak jobb periódusaik, visszatért Mike Conley, vállalta a back-to-backet Jonas Valanciunas, sok fegyverük akadt, de nem tudták lelassítani a Bulls kulcsjátékosait, úgyhogy nagyrészt futottak az eredmény után - a harmadik negyedben már 15 pont volt közte és a záró etapban intézett rohamukra is egy 10-0-val válaszolt a Chicago. A Memphis-játékosoknak most minden szempontból jól jön a pihenő, az All-Star után pedig azzal a Clippersszel találkoznak majd, amelyből a deadline-kor megszerezték Avery Bradley-t.

A Bulls legjobb dobói: Porter 37/9, Lopez 25, Markkanen 21/9
A Grizzlies legjobb dobói: Bradley 15/3, Jackson Jr. 12/6, Conley 12/3, Valanciunas 12, Miles 12/6, Wright 12/6

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 121-111

Hiába Harden 42 pontja. Nem játszott jól ezen az estén a Houston, a védekezést egyáltalán nem sikerült megoldani, voltak olyan időszakaik, amikor sorra követték el a hibákat és főleg a második félidőben kerültek bajba, miközben támadásban megint csak James Hardenre hagyatkoztak, holott a regnáló MVP magához képest nem játszott extrát - dobott ugyan 42 pontot és kiosztott 6 gólpasszt, de el is vállalt 34 mezőnydobást, közte 22 (!) triplát, most csak 4/4 büntetőt harcolt ki és több olyan játéka is volt, amit elerőlködött, amivel nem tett jót a csapatnak. Az is beszédes, hogy az ő 40 játékperce alatt -14-ben volt a Rockets, míg Chris Paul (16 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 0 eladott labda) 35 perce alatt +4-ben, így kaptak ki tízzel és a második félidőben összesen 16 ponttal maradtak alul - a negyedik negyed közepétől már csak rohantak a Minny után és bár Hardennek volt egy három támadásból három bedobott triplás szériája, védekezésben rendre elcsúsztak, a Wolves pedig mindenre válaszolni tudott. Ennek az lett a vége, hogy Szakáll sorozatban 31. alkalommal is megdobta a 30 pontot, a Rockets viszont megint kikapott, úgyhogy nyugati ötödikként mehet el pihenni.

Még mindig harcban van a Wolves. Sorozatban második hazai győzelmét könyvelhette el az ismét nagyon kiegyensúlyozottan játszó Minnesota, amelynél ezúttal sem tűnt fel Andrew Wiggins hiánya, sőt, még jobban járt a labda és még inkább megoszlottak a terhek nélküle. Luol Deng ismét alapember volt (36 perc, 13 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk), Dario Saric (16 pont, 2/2 tripla, 8 lepattanó) kitett magáért kezdőként, Karl-Anthony Towns (25 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) és Jeff Teague (27 pont, 12 gólpassz) húzta a csapatot elöl, a padról Rose és Gibson is elérte a tízpontos határt, Josh Okogie pedig néhányszor talpra ugrasztotta a közönséget, hiszen amellett, hogy kezdő kettesként dobott 16 pontot, hátul többször is megviccelte Hardent, volt egy emlékezetes blokkja is a Rockets vezérén. A harmadik negyedben egy 18-2-es futással fordított a széljáráson a társaság, itt került előnybe, majd a záró etapban végig menekült a Houston elől és támadásban mindig akadt valaki, aki megtolja a szekeret - elbírták a nyomást, mindenre akadt válaszuk, ezzel a sikerrel pedig továbbra is ott vannak a playoff-harcban, egyetlen meccsel a Lakers mögött.

A Timberwolves legjobb dobói: Teague 27/3, Towns 25/9, Okogie 16/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 42/24, Paul 16/6, Gordon 13/9, Green 13/9

Dallas Mavericks - Miami Heat 101-112

A harmadik negyedben döntötte el a Miami. Szoros első félidő után a harmadik negyedben került fölénybe a vendégcsapat, Josh Richardson dobásaival egy 12-0-t futottak a floridaiak, amellyel alaposan megfejelték az addigi egypontos előnyüket és itt kicsit meg is törték a Dallast - a játékrészt összességében 32-16-ra húzták be, a záró etapban pedig már 21 ponttal is vezettek. Ezt innentől nem rontották el, úgyhogy a dallasi közönségnek is lehetősége nyílt elbúcsúzni az ezúttal jól játszó (22 perc, 22 pont) Dwyane Wade-től, sőt, a meccs végén Wade és Dirk Nowitzki is "búcsúzott" egymástól - a két legenda sok nagy csatát vívott egymással, kétszer is találkoztak a nagydöntőben, ahol egy-egy győzelmet és egy-egy MVP-címet értek el. Érdekes, hogy a dallasi publikum is a "Wade-et akarjuk" rigmust skandálta a hajrában, hiszen a Miami ikonját nem különösebben kedvelik errefelé, de az idő persze mindent megszépít - mindezen felül a mezőnyből 54, a triplavonalon túlról 40%-kal dobó Heatnek borzasztóan kellett is ez a győzelem a playoff-harc szempontjából, hiszen így a Detroittal egálban, a nyolcadik-kilencedik helyen mehetnek el pihenni.

Nagyon gyengén dobott a Mavs. Nyilván ennyire egyetlen mérkőzést sem lehet leegyszerűsíteni, de ha a Miami említett dobószázalékai mellé odatesszük, hogy a Dallas 38%-kal célzott mezőnyből és 29%-kal triplázott, akkor ennél messzebb nem is kell mennünk a hazai vereség okait keresve - igaz, a festékben elszenvedett 48-28-as vereség még szintén elég beszédes adat. Lula Doncic ugyan egy gólpasszal maradt le egy újabb tripla-dupláról (18 pont, 12 lepattanó, 9 gólpassz), de csak 5/17-et dobott mezőnyből és eladott hat labdát, rajta kívül pedig egyedül csak Tim Hardaway Jr.-ban volt valamennyi fantázia - illetve Nowitzkinek akadtak szép jelenetei, de az már nem igazán számított. A texasiak öt meccsre vannak a playofftól, úgyhogy számukra túl nagy tét már valószínűleg nem lesz az All-Star után.

A Mavericks legjobb dobói: Hardaway Jr. 20/12, Doncic 18/9, Nowitzki 12/6
A Heat legjobb dobói: Wade 22/3, Waiters 20/9, Richardson 14/3

Denver Nuggets - Sacramento Kings 120-118

Jokics a végén megoldotta. Bár a Nuggets All-Star centere ismét tripla-duplázott (20 pont, 18 lepattanó, 11 gólpassz), támadásban sokszor hibázott, védekezésben pedig sokszor nem ért oda a besegítésekre, ez is benne volt abban, hogy az első negyedben 41 pontot pakolt a táblára a Kings, és 11 pontos előnyét a nagyszünetre is megőrizte – Mike Malone vezetőedző nem is bírta idegekkel, kiállíttatta magát. Fordulás után aztán beindult a Denver, Jokics is egyre jobban játszott, Paul Millsap hosszú ideje legjobb meccsét hozta (25 pont, 13 pattanó), Malik Beasley (21 pont, 8/18 mezőnyből) igyekezett ellensúlyozni a Murray-Barton duó gyengébb napját, a harmadik negyed végén pedig jött a 2018. március 22-e óta első meccsét játszó Isaiah Thomas, az ő kosaraira támaszkodva vette át a vezetést a hazai csapat. A negyedik negyed azért még tartogatott izgalmakat, mert Beasley is a kiállítás sorsára jutott, és a Kings a végjátékban 118-118-ra kiegyenlített. Itt aztán a segédedző Wes Unseld Jr. Jokicsra rajzolt fel egy figurát, aminek a végén ugyan a center kihagyta a dobást, de visszapöcizte a labdát – 0.8 másodperccel az órán pedig a drukkerek valahogy kiimádkozták Buddy Hield tripláját, így ha nehezen is, de győzött a Denver és megtartotta nyugati második helyét. 

Nagyon veszélyes csapat az „új” Kings. A Brooklyn mellett a Sacramento az a gárda, amelyik az előző évek reménytelensége után idén ott lehet a playoffban, a múlt héten sikerült is megszerezniük Harrison Barnest, vele már nem nagyon akad gyenge pontja a kezdőötösnek. A kiscsatár ma is jól teljesített (19 pont, 11 pattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda), De’Aaron Fox jól vezényelte a támadásokat (15 pont, 10 gólpassz), a kezdőben Hield és Bjelica, a padról Bogdanovics és Bagley is ponterősnek bizonyult, összességében borzasztó nehéz feladat elé állította ellenfelét a Kings. Bár a harmadik negyedben alaposan megzuhantak, összekapták magukat és az utolsó másodpercig esélyük volt a sikerre – ez most nem jött össze és ezzel a vereséggel lecsúsztak a playoff-vonal alá, de ha így játszanak, összejöhet a 2006 óta hiába várt rájátszás.

A Nuggets legjobb dobói: Millsap 25/3, Beasley 21/6, Jokics 20.
A Kings legjobb dobói: Hield 25/6, Barnes 19/9, Bogdanovics 16/3.

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 129-107

Cousins nélkül akadnak gondok. A back-to-back második felén a GSW pihentette DeMarcus Cousinst, de három negyedig úgy tűnt, hogy ez támadásban nem okoz majd különösebb gondot, hiszen 95 pontot tettek a táblára. Kevin Durant végül 32 ponttal (12/17 mezőnyből) zárt, Curry ugyanennyit szórt, de kevésbé hatékonyan (10/24), de a záró játékrész előtt úgy tűnt, hogy a kézsérüléssel játszó Klay Thompson rossz dobóformája (2/16) is bele fog férni. Nem így történt, ritkán látható módon füstölt el a címvédő támadójátéka, miközben védekezésben sem álltak a helyzet magaslatán, az Iguodalát és Livingstont nélkülöző, elég foghíjas cseresor is becsődölt – 35-12-re vesztették el a negyedik negyedet, Steve Kerr pedig tehetetlen dühében addig csapkodta-dobálta a mágnestáblát, amíg ki nem állították. A Golden State így vereséggel megy a szünetre, de azért komoly gond nincs: így is két meccsel előzik a Denvert. 

És ez a Blazers csak erősebb lesz. A kezdőötössel évek óta nincs különösebb probléma Oregonban, ma is stabilan álltak a lábukon, Lillard 29 pontja és fontos kosarai mellett kiosztott 8 gólpasszt, Nurkic dupla-duplázott, a McCollum-Aminu-Harkless trió jól egészítette ki őket. A cseresor az, ami eddig a szezonig a Portland Achilles-sarkának számított, de Evan Turner mellé az erőcsatár-center Zach Collins második szezonjában már kezd felnőni, Seth Curry egyre több remek meccset tesz le az asztalra, Jake Layman egyértelműen szintet lépett – hozzájuk csatlakozott pár napja Rodney Hood, ez az ötös pedig ma is nagyszerűen tolta meg a szekeret, nagy szerepük volt a negyedik negyedes rohanásban. Terry Stotts vezetőedzőnek most már nagyon kellemesek a gondjai, ráadásul az All-Star után érkezik a center Enes Kanter, a nyugati negyedik helyet visszavevő Portlanddel pedig lehet elkezdeni komolyan számolni…

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 29/18, Layman 17/9, McCollum 15/9.
A Warriors legjobb dobói: Curry 32/15, Durant 32/9, Thompson 9/6, Green 9/3.

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 134-107

A Clippers nem fogja csak úgy odaadni a playoff-helyet. A hazaiak az elmúlt időszakban több húzóemberüktől is megváltak, felkészültek a nyári szabadügynökpiacra, ám ez nem jelenti azt, hogy eleve fel is adták volna a rájátszást. Továbbra is jó szellemiséggel, több lábon állva játszanak, a kezdőötösben Gallinari kintről (négy tripla), a nemrég igazolt Zubac bentről (4/7 mezőnyből, 8/8 büntető) szedte szét a Phoenixet, amikor pedig ők leültek, jött Lou Williams újabb megőrülése (30 pont, 12/16 mezőnyből, 10 gólpassz) és Montrezl Harrell lendülete - erre a négyesre nem nagyon akadt válasza a Sunsnak, pláne, hogy a kiegészítők is rendre hozzá tudtak tenni. A Kings vereségével visszavették a nyolcadik helyet, és egyelőre ott vannak a nyugati középmezőnyben. 

Teljesen reménytelen a Phoenix. Zsinórban 15. vereségét szenvedte el a vendég gárda, csak a 18-as sorozatban lévő Knicks előzi meg őket a tabellán, és idén is hamar egy jó draftpick lett a cél. Devin Booker maradék játékkedvét is elvette a Clippers védekezése, 10 pontját 2/10-es mutatóval kaparta össze, és ha nincs Ayton (9/15 mezőnyből, 8 pattanó), illetve a padról beszálló Kelly Oubre Jr. és Jamal Crawford hajtása, még ennél is csúnyább verésbe szaladtak volna bele. Nagyon nincs miről beszélni, a többéves tendencia folytatódik – talán az All-Star szünetben kicsit összekapják magukat, hogy ha győzelmeket nem is szereznek, de legalább legyen tartásuk. 

A Clippers legjobb dobói: Williams 30/6, Gallinari 20/12, Harrell 19.
A Suns legjobb dobói: Oubre Jr. 28/9, Ayton 20, Crawford 17/9.

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus