Antetokounmpo megsérült, a Boston büntető nélkül kapott ki

26 triplát dobott a Lakersnek a GSW, szétvédekezte a Sunst a tartalékos Clippers, nyert az OKC, a Denver, a Minnesota, a Sixers, a Pacers és a Heat is: ez történt hajnalban az NBA-ben.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 104-91

Antetokounmpo megsérült. Nagyon drága győzelem lehet ez a Milwaukee számára, hiszen a harmadik negyedben megsérült Giannis Antetokounmpo: a görög klasszis kontakt nélkül rogyott össze a parketten, ami az álmoskönyvek szerint általában nagyon rosszat jelent. A játékrész hajrájában, 15 pontos vezetésnél, senkitől sem zavartatva terült el a földön a görög klasszis, aki a bal vádlijához kapott oda, időt kellett kérni, és a társak segítették őt be az öltözőbe. A csapat hivatalosan vádlisérülést jelentett, de Doc Rivers vezetődző szerint a játékos Achillesét is tesztelik - azonban azt is hozzátette, hogy most nagyon aggódik, és csak remélhetik a legjobbakat...

Rekorddöntő meccsen nyert a Milwaukee. Összesen két (!) büntetőt láthattunk a találkozó során, Giannis Antetokounmpo dobhatott kettőt, ezt leszámítva senki nem állhatott oda a vonalra, így a Boston lett az NBA történetének első csapata, amely egy meccs során nem büntetőzhetett, és természetesen az összesített két kísérlet is ligarekord - ahogy az is, hogy a Bucks alig négy faultot ütött az egész este során. A Horford-Porzingis párost nélkülöző listavezető mindenesetre meglehetősen harmatos támadójátékot nyújtott, a 37-21-re elvesztett első negyed után nem tudott igazán komoly nyomást gyakorolni ellenfelére, volt közte 24 pont is az egyéni extra nélkül, de stabil, gördülékeny játékot bemutató Milwaukee javára, és öszességében sima, egyértelmű győzelmet aratott a négy vereségből érkező vendéglátó. A Celtics számára nyilvánvalóan semmilyen tét nincs már meccsek óta, de azért rögzítsük, hogy Jayson Tatum 37, Jaylen Brown pedig 36 percet töltött a pályán így is...

A Bucks legjobb dobói: Beverley 20/12, Antetokounmpo 15, Lopez 15/15, Portis 15/3
A Celtics legjobb dobói: Tatum 22/12, Brown 14, Holiday 12/6

 

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 112-105

20 pontos hátrányból nyert az OKC. Pocsékul kezdte a meccset a nyugati 3. helyezett, ugyanis az első félidőben főleg a védekezését nem találta a társaság: 64-45-re égett a Thunder, és volt közte kereken húsz pont is, úgy tűnt, hogy a Sacramento könnyedén érvényesíti az akaratát. A fordulás után azonban minden megváltozott, az OKC dobta a harmadik negyed első hat pontját, amivel tűzbe hozta a közönségét, majd visszajött egyetlen labdányira, és bár a Sacto egy 9-0-s futással átmenetileg még visszavette az irányítást, de ezzel ellőtte a maradék puskaporát - a folytatás már csak a Thunderről szólt, amely a záró etapban fordított és kezébe vette a találkozót. A hajrá persze így is szoros lett, de amint 106-105-nél Chet Holmgren kezében maradt az egyenlítés egy büntetővel, a sérüléséből visszatérő Shai Gilgeous-Alexander eldöntötte a küzdelmet: ő dobta a találkozó utolsó hat pontját egy clutch tempóval és 4/4 büntetővel, ráadásul 31 másodpercnél labdát is szerzett, úgyhogy ő lett a nyerőember. Az OKC az utóbbi időben hatból négyszer kikapott nélküle, most viszont bombaformában tért vissza: kereken 40 pontot szórt, 11/21-gyel mezőnyözött és 20 büntetőt harcolt ki, az ő energiájára a második félidőben semmilyen válasz nem érkezett a Kings oldaláról. 

Nem ért végig a Sacto. A vendégeknél a kezdőbe kerülő Keon Ellis váratlan extrája alapozta meg az első félidőt, és a hátvéd végül 26 pontos karriercsúcsot szórt nyolc bedobott hármassal, mellette De'Aaron Fox is tette a dolgát (33 pont, 6 gólpassz), de a második félidőre elfogyott a tudomány, csak a téglákat gyártották, és atomjaira hullott a játékuk. Ezt végül a 34%-os mezőnymutató is igazolta, ráadásul bár bedobtak 20 triplát, de a festékből csak 26 pontot szereztek, és mindössze a 21-6-ra (!) nyert támadópattanózásuk miatt voltak partiban a legvégéig, ezzel rengeteg extra esélyt teremtettek maguknak. A rengeteg hibát hozó támadójátékuk milyenségét az is jelzi, hogy zsinórban 46 mérkőzésnél véget ért Domantas Sabonis dupla-dupla sorozata, és nem azért, mert nem szedett le elég lepattanót, hanem azért, mert csak nyolc pontig jutott Holmgrenékkel szemben 2/7 dobással - hiába a 8 támadópattanó, a gyűrűre ő sem volt veszélyes. A Kings így nem tudta kihasználni a Suns vereségét, de a Lakers bukása miatt egyelőre megőrizte a nyugati 9. helyét.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 40/6, Dort 18/9, Holmgren 15/6
A Kings legjobb dobói: Fox 33/21, Ellis 26/24, Murray 15/9

 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 120-134

Szétlőtte a GSW a Lakerst. Látványos meccset vívtak a csapatok, és a LeBron Jamest visszakapó, Anthony Davist viszont fejfájás miatt nélkülöző Los Angeles is becsülettel tette a dolgát, de a Warriors most olyan ihletett napot fogott ki, hogy nem lehetett vele mit kezdeni. A hazaiak sejthették a bajt, amikor Draymond Green 5/5 triplánál tartott a nagyszünetben, és később sem nagyon akartak hibázni a vendégek: Steph Curry 6/6-tal zárt távolról, a Golden State pedig összesen 26 (!) triplát bombázott be 63,4%-os hatékonysággal, amivel az NBA történetének legjobban triplázó meccsét rakta össze. Így pedig természetesen végig vezetett is a társaság, az első negyedet 38-29-re nyerte Steve Kerr alakulata, majd ugyan a Los Angeles igyekezett, és voltak szorosabb időszakok is, de összességében kontrollálni tudta a helyzetet a GSW, köszönhetően annak, hogy nem nagyon volt olyan, hogy egymás után több támadásból se szerezzen kosarat. Az 59%-os mezőnyözés és a 37 gólpassz is beszédes, az utóbbi tíz meccsből nyolcadszor nyerő Warriors pedig ezzel fél mérkőzésre megközelítette riválisát a nyugati 9-10. helyen.

A Lakers legjobb dobói: James 33/3, Reaves 22/12, Hachimura 20/6
A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/15, Curry 23/18, Wiggins 17/9

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 92-105

Leonard és Harden nélkül nyert a Clippers. Szétszedte ellenfelét a Kawhi Leonard mellett immár James Hardent is nélkülöző Los Angeles, amely atomjaira védekezte a Sunst: az első negyedet 37-10-re (!) nyerték a vendégek, a Phoenix 2/19-et dobott mezőnyből ebben a periódusban, a közönség pedig pfújolássan konstatálta a megalázó helyzetet. Az első félidőben bőven 30 pont felett is járt már a különbség, majd innen kapaszkodott vissza nagy energiákat mozgósítva a Suns, és egészen 91-84-ig zárkózott fel a negyedik játékrészben, de ennél tovább nem jutott, most ez volt a maximum. Devin Booker 1/11-gyel zárt mezőnyből, de sem Kevin Durant, sem Bradley beal nem tudta a kezébe venni a karmesteri pálcát, míg a túloldalon a november óta először kezdő Russell Westbrook egy masszív tripla-duplával (16 pont, 15 lepattanó, 15 gólpassz) irányította csapatát, Ivica Zubac és Terance Mann is dupla-duplázott, de Amir Coffey, Norman Powell és természetesen Paul George is hozzátette a magáét. A támadójátékban lenullázott Suns ugyan sokat javított a kezdeti borzalmakon, de így is 33%-os mezőnymutatóval zárta az estét, ami mindent elmond a meccsről - sorozatban második vereségével pedig ismét leszorult a nyugati 7. helyre, a Pelicans mögé.

A Suns legjobb dobói: Durant 21/6, Beal 19/3, Booker 12
A Clippers legjobb dobói: George 23/9, Zubac 17, Mann 17/3

 

Toronto Raptors – Indiana Pacers 123–140

Hozta a kötelezőt a Pacers. Legutóbbi tíz meccséből hetet nyert az Indiana, amely így magabiztosan őrzi keleti hatodik helyét. A Toronto eközben megszakítva az elképesztően hosszú vereségsorozatát a Milwaukee-t és a Washingtont is megverte, s a Pacers ellen is remekül kezdett. RJ Barrett (23 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz), Kelly Olynyk (22 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Javon Freeman-Liberty (20 pont, 8 lepattanó) révén hamar felépítve egy tíz pontos előnyt. Csakhogy a második negyedben rákapcsolt a vendég egylet, amely ekkor Tyrese Haliburton (30 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével visszazárkózott, majd a nagyszünetet követően a kispadról beszálló Obi Toppin (23 pont, 6 lepattanó), valamint T.J. McConnell (17 pont, 7 gólpassz) kosaraival el is döntötte a mérkőzést. A találkozó érdekessége volt, hogy Pascal Siakam (16 pont, 9 lepattanó) az elcserélése óta második alkalommal játszott egykori csapata ellen.

A Raptors legjobb dobói: Barrett 23, Olynyk 22/3, Freeman-Liberty 20/6
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 30/9, Toppin 23/9, McConnell 17/3


Atlanta Hawks – Miami Heat 111–117 - két h.u

Egységesebb volt a Heat. A Sixers, majd a Pacers ellenében is alulmaradt a Heat, ellenben matematikailag még mindig elérhető számára a biztos rájátszást érő hatodik hely, bár ahhoz mindamellett, hogy hibáznak a riválisok, a floridai gárdának minden hátralevő meccsét hoznia kell. Az Atlanta azonban nem könnyű ellenfél, a playin-helye garantált, a kérdés csupán annyi, hogy a kilencedik vagy a tizedik helyen kezdheti-e meg az utószezont. A meccs elején a Heat akarata érvényesült, Tyler Herro (33 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) vette a hátára az övéit, de Jimmy Butler (25 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz) és Nikola Jovics (23 pont, 8 lepattanó) is szorgosan dobálta a kosarakat. A fordulást követően egy 33–21-es rohammal egalizált a vendéglátó, melynek színeiben Dejounte Murray (29 pont, 13 lepattanó, 13 gólpassz) tripla-duplával zárt, de De'Andre Hunter (23 pont, 11 lepattanó) is hozta a kötelezőt. A végjátékban úgy tűnt, hogy könnyűszerrel zárja le a mérkőzést a vendég gárda, ám Murray előbb egy duplát küldött a helyére, majd egy betörés után későn ütötték el a kosár felé tartó labdáját, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás első öt percében sem bírtak egymással a felek, így ráhúztak még öt percet, melyben megroppant a Hawks, így végül az egységesebb csapatképet festő Miami sikerével ért véget a találkozó.

A Hawks legjobb dobói: Murray 29/9, Hunter 23/6, Fernando 12
A Heat legjobb dobói: Herro 33/12, Butler 25/3, Jovics 23/15


Chicago Bulls – New York Knicks 117–128

Már az első negyedben eldőlt. Ismét erőre kapott a Knicks, az alapszakasz végére még a keleti második hely is elérhető közelségbe került, miközben a Bulls is egy jobbnak mondható periódusát éli, így előzetesen elég nehéz volt jósolni. A New York ennek ellenére hamar lehűtötte a kedélyeket, Jalen Brunson (45 pont, 8 gólpassz, 7/12 tripla) klasszis teljesítménye mellett OG Anunoby (24 pont) és Donte DiVincenzo (21 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) is remekelt, ez pedig soknak bizonyult a házigazda számára. Próbált ugyan kapaszkodni a Chicago, DeMar DeRozan (34 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) fel is vette Brunsonnal a versenyt, sőt Nikola Vucevic (26 pont, 5 lepattanó) és Coby White (24 pont, 6 gólpassz) teljesítményét is dicséret illeti, azonban ez csak arra volt elegendő, hogy ne alakuljon ki túlságosan nagy különbség a felek között. Magabiztos volt a Tom Thibodeau csapata, ez pedig győzelmet ért.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 34/3, Vucevic 26/6, White 24/6
A Knicks legjobb dobói: Brunson 45/21, Anunoby 24/12, DiVincenzo 21/9


Houston Rockets – Orlando Magic 118–106

VanVleet szezoncsúcsa döntött. A New York mellett még a Magicnek is megvan a sansza arra, hogy oda érjen a keleti második helyre, ám ehhez kötelező lett volna hozni a Houston elleni összecsapást. Pláne annak tudatába, hogy a hazai gárda a tizenegy meccses győzelmi szériáját követően összezuhant és sorozatban ötször is kikapott. A Rockets ezen az estén úgy döntött, hogy nem akarja keserű szájízzel zárni az idényt, így Fred VanVleet (37 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) szezoncsúcsával végig kontroll alatt tartotta az összecsapást. A hátvéd mellett Jabari Smith Jr. (23 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Dillon Brooks (15 pont, 5 lepattanó) is hasznosan játszott, sőt a kezdő ötös minden egyes tagja oda tette magát. Ennek eredményeképpen az Orlando csak futott az eredmény után, s bár Jalen Suggs (21 pont, 4 gólpassz) és Paolo Banchero (21 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) duója megdobta a maga pontjait, a Magic összdobóformája azért jócskán hagyott kérdőjeleket.

A Rockets legjobb dobói: VanVleet 37/18, Smith Jr. 23/9, Brooks 15/9
A Magic legjobb dobói: Suggs 21/6, Banchero 21, Fultz 18


Minnesota Timberwolves – Washington Wizards 130–121

Edwards is belépett az 50-esek klubjába. Ez egy kötelező meccs volt a Minnesota számára, amit saját magának nehezített meg a Timberwolves, hiszen hagyta, hogy a liga egyik leggyengébb csapata az első játékrészben a kénye-kedve szerint ficánkoljon. Corey Kispert (25 pont, 5 gólpassz) és Jordan Poole (24 pont, 6 gólpassz) párosa olyannyira elkapta a fonalat, hogy mire kettőt pislogtunk már több mint húsz pont volt a Wizards fórja. Nem adta azonban fel a házigazda, Anthony Edwards (51 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) karriercsúccsal zárt, miközben a kispadról Nickeil Alexander-Walker (23 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) is remekül szállt be és a nagyszünetet követően már Rudy Gobert (19 pont, 16 lepattanó) is uralta a festéket. A Minnesota mindössze két perccel a mérkőzés vége előtt ragadta magához a vezetést, onnan viszont már nem is engedte ki a kezéből azt.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 51/18, Alexander-Walker 23/12, Gobert 19
A Wizards legjobb dobói: Kispert 25/15, Poole 24/15, Avdija 15/9, Baldwin Jr. 15/9, Gill 15/3

 

Charlotte Hornet s- Dallas Mavericks 104-130

Nem lassít a Mavericks. A Dallas úgy fordult rá erre a mérkőzésre, hogy az elmúlt tizenhat találkozójából tizennégyszer győztesen hagyta el a pályát, és ezzel bebetonozta magát a nyugati ötödik helyre - azonban a texasiak tudták, hogy nem lassíthatnak, mert ott liheg a nyakukban a Phoenix, és emellett némi esélyük van még arra, hogy negyedikek legyenek és megszerezzék a pályaelőnyt. A Charlotte ezzel szemben a keleti alsóház oszlopos tagja és szezonjuk érdemi része rég véget ért - legutóbbi huszonegy mérkőzésükből csak négyszer tudtak győzedelmeskedni. A Mavericks esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést, és Doncic vezetésével már az első negyedben rárúgta az ajtót az ellenfelére - a szlovén fenomén már ebben a játékrészben 21 pontot szerzett 5 triplával, és a Mavs hamar tizennyolc pontos előnyt épített ki. A későbbiekben pedig könnyedén menedzselte ezt az előnyt a Dallas, amihez kellett Daniel Gafford nagy meccse is, mert a magasember rontott dobás nélkül (!) jutott el 26 pontig, Kyrie Irving pedig mindenhol ott volt (18 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz). A Hornetsnek köze nem volt a meccshez, hiszen a vendégek végig vezettek és bár a Bridges-Miller duó vezetésével igyekeztek a hazaiak, sőt a negyedik negyedben felzárkóztak tizenegy pontra (úgy tűnt, hogy talán lehet keresnivalójuk), de itt egy Doncic-Gafford összjátékot követően összerakott egy 13-0-s futást a Mavs és könnyedén behúzta a meccset.

Doncicra nincsenek szavak. A szlovén 39 pontos, 12 lepattanós, 10 gólpasszos tripla-duplát rakott le az asztalra, mindezt úgy, hogy nyolc triplát pörkölt be, és azt csinált az ellenféllel, amit csak akart. A Dallas szupersztárjának ez volt szezonbéli huszonegyedik tripla-duplája, és karrierjének hetvenhetedikje ebben a műfajban, amivel az örökranglistán a nyolcadik helyre lépett fel és holtversenyben James Hardennel birtokolja ezt a pozíciót. Ha ez nem lenne elég, Doncic lett a Mavericks franchise-rekordere az egy szezonban dobott pontokat tekintve, Mark Aguirre rekordját adta át a múltnak.

A Hornets legjobb dobói: Bridges 22/6, Miller 21/12, Bertans 13/9
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 39/24, Gafford 26, Irving 18/6

 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 120-102

Hozta a kötelezőt a Sixers. Joel Embiid visszatérése óta magára talált a Philadelphia és úgy érkezett meg erre a találkozóra, hogy legutóbbi öt mérkőzését mind megnyerte, ezzel a nagy keleti tumultusban még mindig van esélye arra, hogy egyenes úton jusson a rájátszásba. A Pistons ezzel szemben a keleti sereghajtó és a csapatnál már csak azt várják, hogy vége legyen a szezonnak, ráadásul sorozatban négy vereségből érkeztek meg erre a találkozóra. A Sixers esélyeshez méltóan kezdte a meccset és Embiid vezetésével (37 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) a félidőre tizenkét pontos előnyt épített fel, uralta a mérkőzést. Ezt követően azonban volt egy kisebb kihagyás a hazaiaknál, hiszen a harmadik negyedben gyorsan összehoztak négy eladott labdát és ebből lendületbe jöttek a vendégek, így egy pontra zárkóztak és 71-70-nél úgy tűnhetett, hogy akár megfordíthatja a mérkőzést a Detroit.  A Philadelphia játékosai azonban megrázták magukat, Embiid mellé felnőtt Oubre Jr. (17 pont) és nagy energiával játszott a kispadról érkező Hield is (18 pont, 6 lepattanó), valamint besegített a sérülésből visszatérő Harris (15 pont, 12 lepattanó) és egy nagy futást követően a negyedik negyedre már tizenkét pontos előnnyel fordultak a hazaiak. A Pistons Ivey és a padról érkező Fournier vezetésével mindent megtett, hogy megszorongassa ellenfelét, de így is csak a tisztes helytállásra futotta. A Sixers hozta a kötelezőt a Detroit ellen, ráadásul úgy, hogy Maxey nem tudta vállalni a játékot, és ezzel értékes győzelmet szerzett.

A Sixers legjobb dobói: Embiid 37/12, Hield 18/15, Oubre Jr 17/3
A Pistons legjobb dobói: Ivey 25/18, Fournier 21/9, Duren 15

 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 87-102

A Spurs nyerte a nyugati alsóházi derbit. Ez az alsóházi rangadó egy tét nélküli mérkőzés volt, hiszen mindkét csapat leginkább már csak a szezon végét várja és maximum azért küzdenek meccsről meccsre, hogy fejlesszék a fiataljaikat. A legutóbbi 10 mérkőzésén mindkét gárda egy 4-6-os mérleget hozott össze, így akár egy kiélezett csatára is lehetett volna kilátás. Az első negyedben beragadt a Spurs és bár a másodikban visszavágott, de így is egypontos Memphis-előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. A Spurs játékán az első félidőben nagyon látszott az, hogy olyan kulcsemberek hiányoztak a francia magasember mellől, mint Devin Vassell, Keldon Johnson és Jeremy Sochan. Ez azonban nem állította meg a Spurst, hiszen úgy jöttek ki a szünetről, hogy rögtön rárúgták az ajtót a hazaiakra és egy 25-9-es futással letarolták az ellenfelet a harmadik negyedben, így tizenhat pontos előnnyel fordultak rá a záró játékrészre - majd már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet, ezzel egy tizenhárom meccses nyeretlenségi sorozatnak vetettek véget, mivel 2020 decembere óta először tudtak győzedelmeskedni a Grizzlies ellen. A vezér ismét Wembanyama volt, aki sokoldalú játékával tűnt ki (18 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 7 blokk) és felnőttek mellé a társak: Champagnie 17 pontot szerzett, Mamukelashvili 11 pont, 16 lepattanós dupla-duplát hozott össze és 38 pont érkezett a kispadról. A Memphis nem játszott kifejezetten rosszul, hiszen a nyolc pályára lépő játékosból hatan is elérték a tíz pontot, de a harmadik negyedbéli leolvadás nem fért bele, így végül sima vereséget szenvedtek.

A Grizzlies legjobb dobói: Clarke 14, Pippen Jr. 14, Jemison 14
A Spurs legjobb dobói: Wembanyama 18, Champagnie 17/9, Wesley 13/6

 

Utah Jazz - Denver Nuggets 95-111

Csak annyit adott ki magából a Denver, amennyit nagyon kellett. Az összességében jó formában lévő Nuggets úgy érkezett erre a meccsre, hogy tudta, ha szeretne harcban maradni a nyugati első helyért, akkor hoznia kell a kötelezőt - főleg úgy, hogy az a Jazz volt az ellenfél, amely zsinórban 12 vereségnél járt és a sérülések nagyon megtizedelték. A Denver ellentmondást nem tűrően kezdte a mérkőzést, és már az első negyedben felépített egy tizenkilenc pontos előnyt. A hazaiak azonban nem rémültek meg és kezükbe vették a mérkőzés irányítását, a második negyedben feljöttek öt pontra, azonban Porter Jr. gyors öt egységével és Murray zsákolásával stabilizálta magát a Nuggets, így tizenkét pontos vendég előnnyel vonultak szünetre a csapatok. Ezt követően a Jazz kirobbant az öltözőből és a kispadról érkezve vezérként játszó Talen Horton-Tucker (24 pont) és a nagyszerűen teljesítő Omar Yurtseven (20 pont, 11 lepattanó) megoldásaival ráijesztett a Denverre a harmadik negyedben. A bajnok azonban megrázta magát és Jokics (28 pont, 13 lepattanó) valamint Murray (28 pont) vezetésével egy magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, amivel végül behúzta a mérkőzést. A Markannent, Clarksont, Collinst, Dunnt, Kesslert és Sextont nélkülöző Jazz nagyon szépen helytállt a regnáló bajnokkal szemben, de ennél több nem volt bennük, így a Nuggets még ha a vártnál nehezebben is, de behúzta ezt a meccset.

A Jazz legjobb dobói: Horton-Tucker 24/12, Yurtseven 20, Samanic 15/3
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 28/6, Murray 28/12, Porter Jr 12/6

 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 100-110

Nagyot küzdött a Portland, de érvényesítette a papírformát a New Orleans. A Pelicans úgy érkezett meg erre a mérkőzésre, hogy tudta, nem hibázhat, hiszen ott lohol a nyakában a Suns, és ha el akarja kerülni a playint, akkor kötelező behúznia a Portland ellen ezt a meccset. Az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második negyedben azonban ritmust váltott a Portland és összerakott egy 12-0-s futást - a New Orleans azonban nem hagyta magát és a fantasztikusan játszó Trey Murphy III vezetésével (31 pont, 8 lepattanó) visszajött a meccsbe. Elsősorban Ayton (30 pont, 13 lepattanó) és Henderson (19 pont 15 gólpassz) vezetésével -  aki már az első félidőben dupla-duplázott és 15 gólpassza újonc franchise rekord - nagyot küzdött a Trail Blazers, de a második félidőben végig a Pelicans járt előrébb, ahol a parádésan teljesítő Murphy II I- McCollum duó mellé felnőtt Williamson is, és kulcspillanatokban csinált meg nagy játékokat. Így elsősorban az ő játékának és a nagyszerű védekezésnek köszönhetően a Pelicans szépen lassan felőrölte ellenfelét, és egy nagyon fontos győzelmet aratott.

A Trail Blazers legjobb dobói: Ayton 30, Henderson 19/6, Murray 14/12
A Pelicans legjobb dobói: Murphy III 31/15, McCollum 29/15, Williamson 22

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus