Atlantában is nyert, visszavette a pályaelőnyt a Bucks

Giannis Antetokounmpo és Khris Middleton is remekelt, az Atlanta pedig hiába vezetett sokáig, a negyedik negyedben parádézott a Milwaukee.

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 102-113

Nem ért végig az Atlanta, mert megérkezett Middleton. Az előző meccs kiütéses Bucks-sikere után most nagyon felszívta magát a Hawks és óriási energiával kezdte a mérkőzést, rögtön egy 15-2-t rohantak a hazaiak az első négy percben és elöl-hátul rendkívüli agresszivitással próbálták megtörni ellenfelüket. Ez azért teljességgel nem sikerült, a Milwaukee a játékrész végére kijött a szorításból, onnantól pár pontra csökkent a távolság és bár végig az Atlanta vezetett, de a játék képe kiegyenlítődött, egy kisebb futásra volt attól a Bucks, hogy átvegye az irányítást. A nagyszünet előtti másodpercekben Pat Connaughton triplájával 0-0 után először egál lett az állás, majd ugyan a harmadik negyedben ismét a Hawks lógott meg és megint 3-10 pont közötti előnye volt (ahogy addig is), de a játékrész hajrájában újfent rohamozni tudott a Milwaukee és 82-80-nál, a meccs során először át tudta venni a vezetést. Erre azért még jött válasz és az Atlanta a záró etap első részében megint el tudott lépni hét ponttal, ám itt el is lőtte az utolsó puskaporát, ugyanis a hátralévő idő már Khris Middletonról és a Bucksról szólt: a vendégek nehéztüzére egymaga 20 (!) pontot dobott csak a negyedik negyedben, két perc alatt beszórt 11 egységével meg is fordították a derbit és onnantól már nem adták ki a kezükből a vezetést. 95-88 után az utolsó bő hét percet 25-7-re nyerte meg Mike Budenholzer alakulata, elöl-hátul az ő akaratuk érvényesült, ez és a Middleton-extra pedig végül győzelmet ért számukra - hiába vezetett a mérkőzés túlnyomó részében a remekül kezdő Atlanta, nem ért végig azzal a fórral, úgyhogy visszaadta az első meccsen ellopott pályaelőnyt. 

A sztárok hozták magukat, de hiába dobott jól kintről a Hawks. Az Atlanta tudatosan támadta jobban a triplavonalat, az előző meccseken inkább a gyűrű környékéről akartak büntetni, ezúttal viszont sokkal több jó kinti lehetőséget alakítottak ki és agresszíven erőltették is a távoli dobásokat - 40%-kal süllyesztettek el 15 darab hármast, most kihasználták a Bucks-védekezés gyenge pontját. A végére azonban elfáradtak, már ezt sem tudták jól csinálni, ráadásul a harmadik negyed végén Trae Young a játékvezetővel ütközött és egy kisebb sérülést szenvedett emiatt - onnantól Young három pontot szerzett és ez volt az egyetlen triplájuk a hátralévő időben. Az irányító végül 35 pontot szórt 6/14 triplával, ő összességében hozta magát, igaz, szervezni ezúttal nem nagyon tudott, négy gólpasszára négy eladott labda jutott, ezt elvette tőle a Bucks, az említett negyedik negyedben pedig egyáltalán nem tudott érvényesülni. Ami pedig a vendégeket illeti: Giannis Antetokounmpo végig remekelt és ezúttal sem nagyon volt rá ellenszer (33 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz), míg Middleton a parádés utolsó negyedével 38 pontig jutott 11 lepattanóval, 7 gólpasszal, valamint 6/12 triplával - ők ketten abszolút klasszisteljesítményt nyújtottak és győzelemre vezették csapatukat. A jó atlantai dobóformát a Milwaukee belül ellensúlyozta, a festékben 56-34-re nyertek Giannisék, a lepattanózást pedig 50-35-re húzták be, úgyhogy nagyon fontos sikert harcoltak ki idegenben, a következő találkozón már az Atlantán lesz a nyomás. 

A Hawks legjobb dobói: Young 35/18, Gallinari 18/6, Collins 13/3
A Bucks legjobb dobói: Middleton 38/18, Antetokounmpo 33/3, Portis 15/3

A párharc állása: 2-1 a Bucks javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus