Az egyenlítésért küzd a Sixers és a Mavs

A Miami és a Phoenix is szeretné megvédeni a hazai pályáját, így 2-0-s előnybe kerülni - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali meccsek előtt. 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

Az első mérkőzést végül simán nyerte a Heat, de a Sixers bőven tudott kellemetlenkedni Joel Embiid nélkül és ha sikerül kijavítania az akkori hibáit, akkor reális esélye lehet a bravúrra. A vendégeknek elsősorban a centerrotációt kellene eltalálni, de a jelek szerint Doc Rivers továbbra is ragaszkodik DeAndre Jordanhez annak ellenére, hogy az első meccsen is katasztrofális volt ez a szerkezet, míg a small-ball sokkal jobban nézett ki Nianggel vagy akár Harrisszel ötös poszton. Ebből kellene többet hozniuk, illetve jobban figyelni a lepattanókra, amikor zónáznak, mert ugyan lelassították a Miamit, de sok ingyen második esélyt adtak Adebayóéknak és így összességében elég sok pontot kaptak. Ezen felül nyilván kulcskérdés lesz James Harden játéka, aki elsőre semmit sem tudott kezdeni PJ Tuckerrel és a Heat teljességgel rá koncentráló védekezésével, ha ez nem változik, akkor small-ball ide, javuló védekezés oda, nem biztos, hogy lesz bennük elég pont.

Persze kérdések a Heatnél is vannak, a fél csapat sérült most is, többeknek is kérdéses a játéka, Kyle Lowry pedig továbbra sem épült fel, róla kijelentették, hogy nem játszhat - érdekes, hogy most már egy hetet tolódik a visszatérése az első kommunikációhoz képest, ez semmiképp sem biztató. Jimmy Butlernek mindenképpen össze kellene kapnia magát és egyébként is gyorsabb, pontosabb, lendületesebb, agresszívebb támadójátékra lesz szükségük úgy, hogy a labdára is vigyázzanak - legutóbb az első félidőben tízszer szórták el a játékszert, ez nem férhet bele. Mindkét csapaton van nyomás, a Heat nyilván nem szeretné elbukni a pályaelőnyt és 2-0-t kellene hoznia az Embiid nélküli meccsekből, de a Sixersnek is nagyon kellene a győzelem, mert 0-2 után már Embiiddel is nehéz lesz négyből hármat nyerni a továbbjutáshoz. 

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:00

Itt a Suns elsőre félelmetes támadójátékot mutatott be, tökéletesen járatta a labdát a társaság és mindenki remekül dobott, a meccs nagy részében 60% körüli teljesítményt nyújtott a gárda mezőnyből, amivel a Mavs nem tarthatta a lépést. A vendégeknél Luka Doncic extrájához csak Maxi Kleber nőtt fel, ő is csak egy félidő erejéig és Jason Kidd vezetőedző is arról beszélt, hogy többeknek kell hozzászólni, Brunsonnak, Dinwiddie-nek minimum jól, agresszíven kell játszania ahhoz, hogy legyen keresnivalójuk.

A nagyobb kérdés viszont így is a védekezés lesz, illetve hogy a Phoenix lassítható-e, mert eddig szinte minden meccsén remekül dobott a gárda Devin Bookerrel és nélküle is, ezzel sosem volt gondja, több lábon áll, szinte mindenki tud 15-20 pontokat dobálni, ha rá jönnek ki az üres helyzetek és meg is találják ezeket a helyzeteket. A nagy kérdés az, hogy tudnak-e fizikálisabbá válni a texasiak, képesek lesznek-e agresszívebb, keményebb játékot bemutatni hátul, többet ütközni, a Suns labda nélküli mozgásait megakadályozni és ezzel lassítani, gondolkodásra késztetni Chris Paulékat. Ha igen, akkor Doncic személye a garancia arra, hogy lesz esélyük, ha nem, akkor óriási bravúr lenne túldobni az első kiemeltet. 

Új sérült elvileg nincs, Kleber a hírek szerint a nagy szaltója ellenére bevethető állapotban van és ott is lesz a parketten. 

A párharc állása: 1-0 a Suns javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus