Az életben maradásért játszik a Suns és a Celtics

A Sixers otthon, a Nuggets pedig idegenben juthat tovább, ha megnyeri a hatodik meccset: íme a hajnali program.

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:30

A Sixers legutóbb talán némi meglepetésre másodszor is győzött Bostonban, így zsinórban két sikerrel újra átvette a vezetést a párharcban, ráadásul a három sikere közül ez volt a leginkább meggyőző - most szinte végig vezetett a társaság, működött az egyszerű támadójáték, jól játszott Maxey, javult Harris, és a védekezés is egyben volt egy bizonyos fokig. A labda így most tényleg a Celtics oldalán pattog, a második kiemeltnél még mindig nem tudott egyszerre, folyamatosan jól játszani a Tatum-Brown páros, legutóbb elöl-hátul besült Al Horford, és több gyenge teljesítmény is érkezett, márpedig most már nincs lehetőség próbálkozni és hibázni, ha ezúttal is kikapnak, akkor csalódást keltő eredménnyel zárul a szezonjuk.

Ezzel együtt a széria állása ellenére sem kell pánikba esni Bostonban: gyakorlatilag ha megcsinálják azt, amit tudnak, meglesz a kellő koncentráció és energia a játékukban, akkor minden további nélkül nyerhetnek most, és nyerhetnek majd otthon egy esetleges hetedik meccsen is. A kérdés az, hogy meg tudják-e csinálni, amire képesek, mennyire lesznek élesek egy esetleges szoros végjátékban (két ilyet is buktak már), illetve hogy akár fizikálisan, akár mentálisan milyen állapotban lesznek - főleg utóbbi lehet érdekes. A keret már rutinosnak számít, rengeteg playoff-párharcot vívott meg, állt fel nehéz helyzetből, játszott nagydöntőt, pontosan tudja, hogy mikor mire van szükség, és hogy hogyan lehet visszajönni egy ilyen szituációból, míg a Philly ennél tovább sosem jutott még - egy határozott, tudatos, koncentrált Boston képes lehet bedarálni a lehetőség kapujában esetleg bizonytalankodó Sixerst. Persze hogy bizonytalankodik-e, azt meglátjuk, a két megnyert szoros végjáték azt mutatja, hogy fejben egyben vannak most Embiidék, és legutóbb is nehéz helyzetben voltak rendkívül magabiztosak - kiderül, hogy taktikailag lesz-e válasza Mazzullának a Harden-Embiid 2-2-kre, és hogy támadásban milyen dobóformát fognak ki Smarték, főleg távolról.

Új sérült nincs, a keretek a megszokottak lesznek - a Sixers a továbbjutásért, a Celtics pedig a kiesés elkerüléséért küzd.

A párharc állása: 3-2 a 76ers javára.

 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 04:00 (Sport 1)

Itt eddig mind az öt meccset az aktuális hazai csapat nyerte, a két denverit elég meggyőzően hozta először a Nuggets, aztán a két phoenixi a fenomenális egyéni teljesítményekről szólt, amikben a Booker-Durant páros többnek bizonyult Nikola Jokicsnál, legutóbb viszont Michael Malone változtatásai ültek, emberi számokon tartotta a két klasszist, és újra a Denver akarata érvényesült.

Kérdés, hogy Monty Williams tud-e bármit variálni erre az estére, vagy csak a hazai pályában bízik: ez utóbbi sem botorság, a büntetőzés és a játékvezetői felfogás eddig egyértelműen "hazai pályás" volt mindig, otthon bizonyára nagyobb eséllyel fog ki egy újabb extra periódust valamelyik phoenixi kiegészítő, és a közönség is jobban hajthatja övéit. Amellett viszont nem mehetünk el szó nélkül, hogy Booker és Durant hogyan reagál a duplázásokra, és hogy védekezésben mit kezdenek a Nuggets mismatch-keresésével, tudnak-e bármit lépni arra, hogy például Shamet nehezen pályán tartható ebben a formában. Nehéz jósolni, de a mentális előny most megint a Denvernél van, hiszen legutóbb nyert, taktikailag is jobban áll, 3-2-re vezet, és két lövése van lezárni a szériát, ha most nem tudja, akkor otthon próbálkozhat újra, ami remek esélyt nyújt - míg a Phoenix az életben maradásért küzd, és nincs lehetősége hibázni.

A sérültjelentés szerint Chris Paul továbbra sem bevethető, rá nem számíthatnak a hazaiak, és bordasérülés miatt Deandre Ayton játéka is kérdéses, de a várakozások szerint ő azért ott lesz majd a parketten valamennyit.

A párharc állása: 3-2 a Nuggets javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus