Az életben maradásért küzd a Heat, fordítana a Lakers és a Nuggets

A Bucks 3-0-s előnybe kerülhet hajnalban, a Sunsnak idegenben, a Portlandben pedig otthon kellene ismét magához ragadnia a vezetést - mutatjuk, hogy mit kell tudni a következő játéknapról.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 01:30 (Sport 1)

Itt az életben maradásért lép pályára a Miami, egy hosszabbításos és egy kiütéses vereség után, otthon muszáj lenne javítania a gárdának, különben 0-3-mal véget ér a párharc érdemi része - a késsel a torkán lép pályára Erik Spoelstra csapata. Az első meccsek alapján az a kérdés, hogy mi történik az egészen vállalhatatlan formát futó Jimmy Butlerrel és hogy képes lesz-e megmutatni valamit a tavalyi önmagából - persze csapatszinten is bőven lenne min javítani, főleg a legutóbbi védekezésen. A Milwaukee most nagyon egyben van, koncentráltak Middletonék és biztos, hogy a 2-0-s előnnyel már "legyőzték a démonjaikat" a tavalyi széria után, ha most is hasonlóan tudatosan, fókuszáltan fognak játszani, akkor nekik áll a zászló. A keretekben elvileg nem lesz változás, érdeklődve várjuk, hogy észhez tér-e a Heat, változtat-e valamit Spoelstra, vagy eldől a párharc már a harmadik mérkőzésen.

A párharc állása: 2-0 a Bucks javára.

 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 04:00

Ez már egy szorosabb párharc, a Suns elsőre egy fokkal jobb volt az akkor nagyon szétesettnek tűnő Lakersnél, de a második meccsre feljavult a bajnok, Anthony Davis, Dennis Schröder és a többiek sokkal jobb teljesítményével pedig elvette a pályaelőnyt Frank Vogel alakulata. További baj a Phoenix szemszögéből, hogy Chris Paul egyértelműen sérült, legutóbb alig tudott valamit hozzátenni és bár Cameron Payne szépen helytállt, de egy ilyen ellenféllel szemben, ilyen helyzetben égetően nagy szükségük lenne CP3 rutinjára, tudására - óriási kérdés, hogy ő most milyen állapotban lesz, tudott-e valamit pihenni, tudtak-e valamit kezdeni a vállával. A Lakersnél a legutóbbi győzelem mentálisan is sokat segíthetett, taktikailag is megmutatták, hogy hol, hogyan tudnak nyerni, egyénieg is felpörögtek és LeBron James azért még mindig nem kapcsolt igazán ellenállhatatlan üzemmódba, meglátjuk, hogy ezúttal melyik arcát mutatja a társaság. Az elvett hazai pálya nyilván akkor értékes, ha azt nem adja vissza azonnal egy csapat, de a Phoenixnek is borzasztóan fontos lenne az azonnali válasz, érdeklődve várjuk, hogy mire mennek egymással - Paul egyébként ott lesz a parketten, de hogy hány százalékosan...

A párharc állása: 1-1.

 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 04:30

Itt is tulajdonost váltott már a pályaelőny, a Portland az első meccsen nagyon meggyőző játékkal nyert Denverben, hogy aztán a Nuggets a másodikon legalább ilyen meggyőző teljesítménnyel vágjon vissza azt is elbírva, hogy milyen bődületesen jó volt Damian Lillard. Ezek után rejtély, hogy mi következik a harmadik összecsapáson, csak az a biztos, hogy most Portlandbe költözött a széria és McColluméknál van a pályaelőny, de ez elég könnyen változhat, annyira hasonló szintet képviselnek a csapatok. Meglátjuk, hogy a legutóbb előkerülő Lillard-Gordon matchup megint ilyen eredményes lesz-e a Denver számára, hogy most melyik kispadról érkezik extra, vagy hogy Nikola Jokics megint dominálni fog-e - sok múlik a dobóformán is persze, de túl nagy taktikai változtatásokra valószínűleg nem számíthatunk. A Nuggetsnél még mindig nincs Dozier és Barton, a keretek maradnak a legutóbbiak. 

A párharc állása: 1-1.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus