Az életéért küzd a Phoenix Suns, folytatódik a Sixers-Celtics párharc

A Philadlephia 76ers egy közel negyven pontos pofon után tér haza és javítana a Boston ellen, míg a Chris Pault elveszítő Phoenix Suns lába alatt egyre forróbb lehet a talaj. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a rájátszás következő játéknapjáról.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 01:30


A Celtics a második mérkőzésen kellőképpen visszavágott az első meccsen elszenvedett némiképp meglepően becsúszó vereségért, a bostoniak közel 40 pontos győzelmet aratva egyenlítettek Embiidék ellen. Ráadásul tovább növeli a győzelem értékét, hogy ehhez nem kellett egy extra egyéni teljesítmény sem, a legjobb játékos Jaylen Brown volt, aki 25 egységig jutott, de Jayson Tatum például 19 perc alatt szedett össze 4 faultot és csupán 7 pontot tett a közösbe – ezúttal azonban annyira remekül működött a kelták támadójátéka (és védekezése is), hogy belefért az ő gyengébb napja is. A padról remekelt Malcolm Brogdon, de a Smart-White hátvédpáros is dobott 15-15 pontot, Grant Williams pedig ismét pontosan célzott kintről – a fellépő kiegészítő személyzet és a Philly enervált játéka tehát magabiztos győzelmet eredményezett. Azok után, hogy már rögtön az első mérkőzésen ellopta a Sixers a pályaelőnyt, talán meglepő volt az, hogy Joel Embiid már a második mérkőzésen visszatért a párharcba. Az idei szezon MVP-jén még látszott egy kis rozsda, 27 perc alatt mindössze 9 rádobása volt mezőnyből, végül 15 ponttal és 5 blokkal zárta a mérkőzést.

Az előző összecsapáson a houstoni énjét idéző James Harden azonban pocsékul dobott, 2/14-es mutatója és 0/6-os triplázása egyáltalán nem fért bele, a Celticsnek sikerült felkeményítenie a perimétervédekezését és ezzel sikerült teljesen hatástalanítani nem csak Harden agresszivitását, de játékszervezését is. A Boston védekezés szempontjából közel tökéletes mérkőzést játszott, a kinti védekezés csupán 6 triplát engedett az ellenfélnek és a középtávoli dobásait is teljesen elvette, míg Mazzulla csapata meg sem állt 20 tripláig. A Sixers végül 87 ponttal végzett, a játék minden elemében nagy javulásra lesz szükség a hazaiaktól, hogy legyen esélyük egy újabb győzelemre. A legutóbbi nagy vereség egyetlen pozitívuma volt, hogy Embiidnek nem kellett 40 percet játszania, így kipihentebben térhet vissza újra a pályára a Philly centere, szükség lesz az ő agresszivitására (és egészségére) a továbbiakban, ahogyan James Hardennek is elő kell húzni azt a kiszolgáló szerepét, ami az alapszakaszban jellemezte őt. Kíváncsian várjuk a felek harmadik meccsét, nehéz bármit is jósolni, a Philly hazai pályán végig jól teljesített a szezonban, most azonban egy kiütéses vereségből kell újra talpra állnia.

A párharc állása: 1-1.

 

Phoenix Suns – Denver Nuggets 04:00


Eddig ez a párosítás talán a legsimább mind közül, talán meglepően is magabiztosan hozta a két hazai meccsét a Denver a jelentős bajnoki reményekkel élő Phoenix ellen. A Nuggets a sima első győzelem után úgy tudott nyerni a második mérkőzésen, hogy ő maga is száz pont alatt maradt, a Suns viszont a 90-et sem érte el. Az előző csata kissé a régi idők játékát hozta, fizikális védekezés jellemezte a mérkőzést és a két csapat összesen dobott be 13 triplát – bár próbálkozás volt bőven, de egyik félnek sem ültek a kinti dobásai: a Suns 19%-kal, a Denver 26%-kal célzott a triplavonalról. A nyugati első vezére ismét Nikola Jokics volt, aki úgy jutott el 39 pontig és 16 lepattanóig, hogy karriercsúcsot jelentő harminc dobást engedett el mezőnyből. Ehhez párosul az, hogy a Phoenixnél a 35 pontig jutó Bookeren kívül nem igazán lépett fel senki, Durant is 27 rádobásból (2/12 tripla) jutott el 24 egységig – így az is belefért a denveriek oldaláról, hogy Murray és Porter Jr. csak egy 7/21-es dobásmutatót szenvedjenek össze mezőnyből. A Nuggets így mindkét hazai mérkőzését hozta, a Sunsnak pedig egyre sürgősebb az első győzelem megszerzése, mert így akár még csúnya vége is lehet a szezonnak. Nem könnyíti a helyzetüket, hogy Chris Paul lágyéka megsérült az előző összecsapáson, és előfordulhat, hogy több meccset is ki kell hagyni a közeljövőben, a hajnali összecsapáson biztosan nem lehet ott a pályán.

A Suns számára ma élet-halál kérdés lesz a győzelem megszerzése, Paul nélkül viszont tovább csökken az egyébként is szűk rotáció, komoly feladat előtt áll tehát Monty Williams csapata. A Nuggets bár hivatalosan még nem, de könnyen előfordulhat, hogy ma gyakorlatilag lezárhatja a párharcot egy sikerrel, 0-3-ról egy irányítóját nélkülöző csapatnak már szinte lehetetlen lenne visszajönnie, bármilyen jól is játsszon a Booker-Durant páros. Az előzetes várakozások egyelőre beigazolódnak, a Phoenix és Ayton nem tud mit kezdeni Jokiccsal a palánk alatt, a szoros mérkőzéseket pedig a kispadok képesek eldönteni: a Suns cseréi az eddigi két mérkőzésen csupán 26 pontot szereztek, ráadásul úgy, hogy az első mérkőzésen a garbage time-ban komolyabb perceket kaphatott a pad vége, a második meccsen viszont megint befuccsolt a kiegészítő személyzet, csak 4 egységig jutott a phoenixi pad. Egyelőre nem sok minden szól a Suns mellett, egy mai Nuggets-győzelemmel könnyen lehet, hogy nagyon hamar véget érhet ez a sorozat, ami azért is lenne fontos Mike Malone csapatának, mert a Lakers-GSW párharc egyelőre jóval kiegyenlítettebben alakul és akár el is húzódhat, így közel egy hetet is pihenhetnének Jokicsék. A hazaiaknak ezt kellene valahogyan megakadályozniuk, Paul menetrendszerű playoff-sérülésével azonban egyre szűkülnek a lehetőségeik…

A párharc állása: 2-0 a Nuggetsnek.


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus