Az OKC-t fogadja a Denver, Clevelandbe utazik a Bucks

Lesz Clippers-Grizzlies, Rockets-Sixers és Magic-Knicks is: tíz mérkőzést rendeznek, íme a felvezető.


Orlando Magic – New York Knicks 01:00

A Magic két győzelem után legutóbb simán kikapott a Sixerstől, de akkor back-to-back játszott, most viszont volt ideje egyet pihenni, otthon pedig azért csak 11-4 a mérlege, erre lehet építeni - meglátjuk, hogy támadásban mennyire tud majd érvényesülni a Fultz, Ingles és valószínűleg Isaac nélküli együttes. A Knicks a Milwaukee szép legyőzése után kikapott az OKC-től, de nincs rossz formában, idegenben is van már 9 győzelme, és bár Mitchell Robinsonra nem számíthat, de az utóbbi találkozókon talált megoldást erre Tom Thibodeau, és így is stabilnak tűnik a csapat. Egymással még nem találkoztak, viszont mivel csak egyetlen meccsel áll jobban a Magic, így mindkettejüknek meglehetősen fontos a helyezkedés miatt, hogy mi történik most. 

 

Washington Wizards – Brooklyn Nets 01:00

Két gyenge formában lévő csapatról beszélünk, a Wizards abszolút a liga legrosszabbjai közé tartozik, de a Nets is 50% alatt van már, a keleti középmezőny első felétől leszakadt a gárda, és a Detroit oda-vissza leküzdését leszámítva túl sok sikerélménye nem volt mostanában. Simmons és Walker továbbra sem játszhat, de az 5-25-ös Washington ellen így is egyértelműen nyerniük kellene Dinwiddie-éknek, ha akarnak valamit a szezonjuktól, akkor egy ilyen ellenféllel szemben idegenben sem hibázhatnak most...

 

Atlanta Hawks – Sacramento Kings 01:30

Mindkét gárda kissé csalódott lehet, a Hawks zsinórban, a Kings pedig négyből háromszor kikapott, mindkét együttes pocsékul védekezik, és egyértelműen rossz irányba halad - a Sacto még így sem áll rosszul 17-12-vel, de sürgősen változtatni kell az irányon, hogy kiegyenesedjen a társaság. Nehéz jósolni, mert egyik fél sem fog nyerni a védekezésével, a dobóforma és a támadások ritmusa pedig szintén elég ingadozó mostanság, az biztos, hogy a hazai pálya a Hawks, az eddigi összteljesítmény pedig a Kings mellett szól, és hogy a Young-Fox párharcot érdemes lesz majd figyelni. A Hawksnál nem lesz ott a kulcsemberek közül Hunter, a Sacto oldalán elvileg nem lesz fontos hiányzó.

 

Boston Celtics – Toronto Raptors 01:30

A ligaelső parádés formában van, most viszont egy kisebb döccenő nehezíti a dolgát: előző este a könnyed kiütés helyett 20 pontos hátrányból kellett fordítani a liga történetének legrosszabb csapata ellen, és végül csak hosszabbításban lett meg a győzelem. Így ez a vártnál nehezebb back-to-back lett, sok erőt kivett Tatumékból az a meccs, de a Raptors ellen természetesen ezzel együtt is esélyesek, hiszen a kanadaiakat egyébként is oda-vissza verték novemberben, másrészt a Toronto zsinórban három vereség után tudott csak javítani a Washington elleni kötelezőn, nincs igazán jó formában. A Celtics ráadásul a ligában egyedüliként veretlen otthon, 15-0-ra áll ebben a csarnokban, ami tompíthatja is a b2b élét, míg a Raptors csak 4-9-et hozott eddig idegenben. A csapatok közötti különbség egyértelmű, a kérdés tényleg csak az, hogy a hosszabbítás másnapján mennyi energiája lesz a Bostonnak - Tatum és Brown játéka kérdéses, de a többi kezdő szerepeltetése is bizonytalan lehet.

 

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 01:30

A Cleveland a sérülései ellenére remek formába lendült, négyből hármat nyert, legutóbb Dallasban nagy fordítással tudott győzni, így a Milwaukee ellen sem szabad leírni, mert most nagyon olajozottan működik a gépezet, benne van a meglepetés. Garland és Mobley biztosan kihagyja ezt a meccset is, a kérdés Donovan Mitchell, aki legutóbb már ott volt a helyszínen, de nem került be a keretbe, kissé nehezen hagy maga mögött egy betegséget, de most elvileg van esély a visszatérésére. A Bucks jó formában van, a Knicks elleni botlást leszámítva hetek óta szállítja a győzelmeket, a három sztár nagyjából jó ritmusban játszik, de idegenben azért vannak gondjaik: ott még csak 7-6-ra állnak, vendégként ingadozóbb a teljesítményük. Jae Crowder nem játszhat, és elvileg Giannis Antetokounmpónak is van egy kisebb sérülése, a vádlijával bajlódik, hivatalosan kérdéses a pályára lépése - ha ő ott lesz, akkor azért egyértelműek az erőviszonyok, de ha nem, akkor i magabiztosan léphet pályára a Milwaukee.

 

Houston Rockets – Philadelphia 76ers 02:00

A Sixers legutóbb Joel Embiid nélkül is lesimázta az Orlandót, viszont az MVP-jelölt center bokája még mindig nem jött rendbe, és a hírek szerint ezt a találkozót is kihagyja - Nic Batum sem játszhat még, úgyhogy ezúttal is nagy teher lesz a Maxey-Harris-Oubre Jr. soron. Egyúttal az is nagy kérdés lesz, hogy Paul Reedék mihez kezdenek majd a nagy formában lévő Alperen Sengünnel, aki a Rockets legjobbjaként tündököl ebben a szezonban, és a texasiak eddig jó szezont is futnak, főleg otthon. Ugyanakkor éppen mostanában kezdtek el botladozni, az eddig remek hazai mutatójukat két vereséggel rontották, és az utóbbi öt meccsükből háromszor is 120 pont felett kaptak, ilyen védekezéssel most is bajba tudnak majd kerülni. Embiid nélkül azért verhető ez a Sixers tudásban és matchup-szinten is, ha a Houston összekapja magát kicsit hátul, akkor lehet keresnivalója.

 

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 03:00

A Nuggets a Grizzlies elleni meccs másnapján érkezik, de kérdés, hogy az mennyit vett ki a csapatból: tükörsimán nyert a gárda, a játékosok erőfeszítések nélkül csillogtak és csak annyi percet töltöttek a parketten, amennyit muszáj volt. Ezzel együtt az OKC azért most kemény ellenfél, Gilgeous-Alexanderék megverték a Minnesotát, hatból ötöt nyertek, támadásban elképesztő szintet hoznak meccsről meccsre, ráadásul nem egészen két hete egyetlen ponttal nyertek ebben a csarnokban, Denverben is. A Nuggets szeretne visszavágni azért, de a b2b nem segít, ráadásul Aaron Gordon egy időre kidőlt, úgyhogy egy fontos játékosuk nélkül kell kiállniuk Jokicséknak, ami pl. a Holmgren elleni védekezésen meg is látszódhat. Fontos mérkőzés, mert jelenleg egymás legnagyobb riválisai, a Thunder remek formában érkezik, a Nuggets fáradtabb és sérültebb, de azért otthon így is jó esélyei lehetnek a címvédőnek.

 

Phoenix Suns – Charlotte Hornets 03:00

A Suns legutóbb szép győzelmet aratott Houstonban Kevin Durant 16 gólpasszára építve, míg a Hornets back-to-back érkezik, tükörsimán kikapott a Lakerstől. Ez, a pályaválasztás és a tudás is egyértelműen a Phoenix mellett szól, ez most mindenképpen egy kötelező feladat a hazaiak számára, akiknél Bradley Beal játéka továbbra is erősen kérdéses, de nélküle is meg kell oldani az estét. Durant és Booker még ezzel a nem túl acélos formában lévő kerettel is elégnek kell, hogy legyen a fáradt, 7-22-es, zsinórban kilencet bukó Charlotte-tal szemben.

 

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 04:00

A csapatok előző este ugyanígy, ugyanitt találkoztak, most back-to-back jöhet a visszavágó. Tegnap Victor Wembanyama 30 pontos, 7 blokkos performanszával a Spurs tudott nyerni, de jósolni meglehetősen nehéz, mert mindkét csapat rendkívül ingadozó, kiszámíthatatlan - nagy változás alapvetően nem lesz az előző meccshez képest, a kérdés az, hogy ki tud jobban reagálni akár fejben, akár taktikailag, akár fizikálisan az azonnali visszavágó tényére.

 

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 04:30

A Grizzlies előző este még Denverben játszott rangadót, és Ja Morant nélkül kapott is egy hatalmas pofont, ami lezárta a négymeccses győzelmi szériát. Most a fáradtság is faktor lehet, és Morant nélkül láthatóan ugyanott tart a gárda, mint korábban, márpedig a legutolsó információk szerint az irányítóra még most sem számíthatnak, úgyhogy nem lesz könnyű dolguk. A Clippers nincs bombaformában, Kawhi Leonard kiesése óta botladoznak Hardenék, de a sztár játékára egyébként elvileg most van esély, és ha nem lesz ott, akkor is jó helyzetből indulnak pihenten, otthon a Morant nélküli, fáradtabb Grizzliesszel szemben.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus