Az utolsó kiadó helyek is elkelnek a rájátszásban

A hajnali játéknap után kialakul a rájátszás teljes, végleges mezőnye, eldől, hogy kik játszhatnak az első körben a két konferenciagyőztes ellen. 

Miami Heat – Chicago Bulls 01:00 (ÉLŐ -Sport 1)


A Miami annak ellenére, hogy nem fejezte be rossz formában az alapszakaszt, az előző playin-mérkőzésen az Atlanta ellen vereséget szenvedett, így már csak a nyolcadik helyet érhetik el Butlerék. A Hawks ellen hiába érkezett váratlan extra a 33 pontig jutó Kyle Lowry-tól, a csapatot a palánkok alatt egyenesen földbe döngölték Capeláék, akik 63-39-re nyerték a lepattanócsatát, de jelentős különbség volt a támadólepattanókban is (22-6). A Chicago a 9-10. helyezettek meccsén a Raptors ellen 19 pontos hátrányból állt fel, ebben nagy szerepet vállalt a végül 39 ponttal záró Zach LaVine, így nagy küzdés után maradt versenyben a csapat a nyolcadik helyért. A Bulls az alapszakaszt is figyelembe véve zsinórban három győzelemből érkezik és mivel már egy szinte elveszített meccset fordított és nyert meg, így talán a lélektani előny is LaVine-éknél van. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lelkiállapotban érkezik meg a kissé váratlanul becsúszó vereség után a Heat, ha a hazaiak ott akarnak lenni a playoffban, akkor Butlertől hatékonyabb estére lesz szükség, mint az előző mérkőzésen. Mióta a playin rendszer érvényben van az NBA-ben, még sosem fordult elő, hogy egy olyan csapat, aki a konferenciában hetedik helyen zárt, ne jusson végül rájátszásba – ha a Heat kikap a Bullstól, ez először történhet meg.

 

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 03:30 (ÉLŐ -Sport 1)


A két csapat az egész szezon során egymás közvetlen riválisa volt, most pedig egyetlen mérkőzésen dől el közöttük az utolsó kiadó hely a rájátszásból. A Wolves az előző mérkőzésen hiába vezetett szinte az egész mérkőzésen, az utolsó másfél negyedben teljesen szétesett támadásban a csapat, így 15 pontos előnyről buktak drámai körülmények között hosszabbításban a Lakers ellen. A Thunder tizedikként jutott a playinbe, Gilgeous-Alexander vezetésével pedig a Pelicanst ejtették ki a versenyből, így a szezont talán tankolási célokkal megkezdő csapat egyetlen mérkőzésre van attól, hogy ott legyen a rájátszásban. A felek egyébként négy alkalommal találkoztak egymással az alapszakaszban, ebből hármat is a Timberwolves nyert meg. A hazaiaknál Jaden McDaniels kéztörése miatt nem áll csapata rendelkezésére, de Naz Reid számára is befejeződött a szezon. A hírek szerint egyetlen meccses eltiltás után visszatérhet a csapatba az alapszakasz utolsó meccsén saját csapattársát megütő Rudy Gobert, Karl-Anthony Towns szereplése pedig bár hivatalosan kérdéses, de minden bizonnyal ő is ott lesz a parketten. A Thundernek egyedül Pokusevski hiányzásával kell megbirkóznia, egyelőre ez eddig jól sikerült nekik, az esélyek teljesne kiegyenlítettek, meglátjuk, hogy melyik irányba billen el a mérkőzés.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus