Az utolsó második körös sorozat párosítása is kialakulhat

A Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers is 3-2-es előnnyel utazik haza és próbál meg pontot tenni a párharc végére – a Kingsnek és a Grizzliesnek minden bizonnyal lesz ehhez néhány szava. Mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA rájátszásának következő játéknapján.

Golden State Warriors – Sacramento Kings 02:00

Amilyen rosszul indult a sorozat a címvédő számára, olyan kedvező helyzetben van most a GSW: miután egész szezonban és a rájátszás első két mérkőzésén is szenvedtek idegenben, a legutóbbi mérkőzést Sacramentóban húzták be és 0-2 óta zsinórban hármat nyerve 3-2-re fordították meg a párharc állását. A prímet természetesen ezúttal is Steph Curry vitte, aki ismét eljutott 31 pontig, az eddig lejátszott öt találkozón a pontátlaga is ennyi, vele nem igazán tud mit kezdeni a Kings perimétervédekezése. Ismét kulcsszereplő volt az a Kevon Looney, aki a sorozat során már második alkalommal jutott 20 lepattanó fölé, az ő párharcukat Sabonisszal szemben egyelőre a Warriors centere nyeri a lepattanókat illetően. Az előző mérkőzés előtt volt némi bizonytalanság és ijedelem De’Aaron Fox játékát illetően, a Sacramento irányítója ugyanis a mutatóujját törte el a felek negyedik mérkőzésén, Fox azonban kijelentette, hogy nem hajlandó kihagyni emiatt mérkőzést, így ott is volt az elmúlt mérkőzésen, ahol nem is játszott rosszul, 24 pontig jutott. A mérkőzést azonban ismét a GSW húzta be, ami idegenben ebben a szezonban tőlük talán a legnagyobb és legfontosabb diadal volt, így úgy harcolhatják ki otthon a második körbe jutást, hogy hazai pályán a liga egyik legerősebb csapataként teljesítenek Curry-ék – komoly feladatokkal kell tehát megbirkóznia a vendégcsapatnak, hogy életben tudja tartani továbbjutási reményeit. A Kingsnek elsősorban kinti hatékonyságán kell javítania, hiszen Monkék 30%-os triplázásánál az idei playoffban csak a Knicksnek sikerült rosszabbul céloznia. A csapatok minden mérkőzését a lepattanócsata határozza meg, ismét egy komoly párbajra számíthatunk Sabonistól és Looney-tól a palánkok alatt, a Kingsnek valamit ki kell találnia arra, hogy az ellenfél centere ne generáljon annyi második esélyt a hazaiaknak. Ha úgy ki tudja venni a játékból Looney-t a Kings, ahogyan az első két mérkőzésen tette, akkor megnőhet az esélye a győzelemre, azonban Fox és Sabonis mellett a kispadnak is agresszívan kell fellépni, elsősorban Monktól várhat e téren a legtöbbet Mike Brown vezetőedző. Az esélyek hazai pályán a GSW mellett szólnak, azonban egy pillanatig sem szabad félvállról venniük a hátrányba kerülő Sacramentót, hiszen ha ők itt győzni tudnak, akkor óriási akaraterőről tesznek tanúbizonyságot, egy esetleges hetedik mérkőzést pedig ez jelentősen befolyásolhat, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a felek ikonikus sorozatának újabb felvonása.

A párharc állása: 3-2 a Warriors javára.

 

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 04:30

A Memphisnek egy élet-halál meccset sikeresen túlélnie legutóbb, akkor végig nagy energiákkal játszva pörögte végig a csapat a mérkőzést, a találkozó harmadik negyedének végén pedig egy 19-2-es futással gyakorlatilag végképp lezárta az érdemi kérdéseket, a Lakers már csak kozmetikázni tudott az utolsó játékrészben. Most azonban Los Angelesbe utaznak a csapatok, a Lakersnek esélye nyílhat saját közönsége előtt lezárni a párharcot, könnyű dolga azonban semmiképpen nem lesz, mivel Desmond Bane negyedik meccsen dobott 36 pontja után az ötödiken ismét eljutott 33-ig, Ja Moranten pedig egyre kevésbé látszik a csuklósérülés, támadásban egyértelműen ez a két játékos cipeli a vállán a vendégeket. Aggasztó lehet azonban Dillon Brooks formája, aki inkább verbálisan fenyíti az ellenfelet, a pályán nyújtott teljesítménye azonban ezzel nincs összhangban, abszolút blama a játéka eddig. A GSW-Kings sorozathoz hasonlóan ennek a  párharcnak a pikantériája is egyértelműen a palánkok alatti küzdelem, itt Jackson Jr. és Davis gondoskodik arról, hogy ne unatkozzanak a szurkolók – bár egyelőre úgy tűnik, hogy a Lakers magasa jön ki eddig jobban ebből a matchupból 22 pontos, 14 lepattanós és 4 blokkos (!) átlagaival, de JJJ védőoldali hatása is elengedhetetlen a Memphis sikerességéhez. Érdekesség, hogy az eddig lejátszott meccseken egyszer sem fordult elő, hogy a James-Davis páros egyidejűleg igazán jól játszott volna, ha Davis volt domináns, akkor Jamesnek volt gyengébb estéje, ha LeBron hozott masszív estét, akkor AD szorult jobban a háttérbe. Ahhoz, hogy magabiztosan tovább tudjanak jutni, a hazaiaknak szükségük lenne egy olyan mérkőzésre, ahol a két sztár egyszerre dominál, ráadásul D’Angelo Russellnek is sokkal több jó megmozdulásra lesz szüksége néhány jó momentumnál. A felek párharcának kulcsa természetesen a védekezés, a Lakers a playoff-mezőny harmadik, míg a Grizzlies a negyedik helyén teljesít – a csapatok védőoldali dominanciája így elveszi a másik fél támadólehetőségeit. A Grizzlies az előző mérkőzésen sokat és hatékonyan dobott kintről, ennek egyik legfontosabb játékosa a szezonban 50% fölött triplázó Luke Kennard, az ő játéka azonban egyelőre kérdéses, bár egy ilyen fontos meccsen meglepődnénk, ha az aktív rotáció bármely tagja kihagyná a találkozót, ha csak nem képtelen pályára lépni. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a párharc hatodik mérkőzése, egy biztos: mindketten teljes erőbedobással fognak küzdeni a győzelemért, kemény, fizikális és gyors játékra számítunk. A Lakersnek nem lesz egyszerű dolga a Grizzlies bedobóinak limitálásában, ez az egyik legnagyobb hézag a  LAL játékákban az utóbbi meccseken, meglátjuk, hogy sikerül-e erre építeniük és idegenben kiharcolniuk az életben maradást Morantéknek.

A párharc állása: 3-2 a Lakers javára.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus