Azonnal vissza kell ütnie a Phillynek, folytatódik a GSW-Clippers is

Hajnalban kötelező egyenlítenie a borzasztóan kezdő Sixersnek a Brooklyn ellen, azt pedig kíváncsian várhatjuk, hogy a Clippers ezúttal meg tudja-e nehezíteni a bajnok dolgát.

 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 2:00

Óriási nyomás lesz ezen a mérkőzésen a Sixersen, a hazaiak ugyanis vérlázítóan gyenge játékkal, szörnyű hozzáállással azonnal elvesztették a pályaelőnyüket az első meccsen, amely során teljesen jogosan pfújolta saját csapatát a közönség. Taktikailag és mentálisan is borzasztó volt a gárda, Joel Embiid egészsége sem volt az igazi, most viszont mindegy, hogy hogyan, de muszáj nyerniük, különben a szakadék szélére kerülhetnek már most, márpedig az ő céljuk minimum egy, de inkább két, sőt, akár három körrel későbbre tehető. A Netsnek semmi különöset nem kell csinálnia, ugyanolyan magabiztosan kell hajigálnia kintről, erőltetnie kell az alacsony szerkezetet (legalábbis akkor, ha megint működni fog), Embiidre nem Allent, hanem Ed Davist kell rátenni, védekezésben behúzódni, aztán ha most nem jön össze, akkor sincs semmi, a pályaelőnyt már elvették, majd otthon reagálhatnak, ha kell. A Phillynél a Simmons-Redick-Harris triótól sokkal-sokkal több kell, védekezésben egyénileg és taktikailag is nagyon össze kell kapniuk magukat, sokkan nagyobb tűzzel és sokkal okosabban kell kosárlabdázniuk ahhoz, hogy nyerni tudjanak, márpedig ha nem nyernek, akkor óriási a baj. Fontos: a vendégeknél két fontos láncszem, Dudley és Davis, a hazaiaknál pedig Embiid játéka sem biztos. 

A párharc állása: 1-0 a Nets javára.

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 4:30

Itt sima volt a párharc első meccse, a GSW különösebb gond nélkül hozta a kötelezőt, Steph Curry varázsolt, a Clipperstől pedig némi trash talkra és egy Durant-Beverley páros kiállításra futotta. Azt azért hozzátehetjük, hogy a bajnokban is maradt tartalék, Thompson és Cousins például kifejezetten gyengén kezdte a szériát, de akkor a LAC védekezése és Curry extrája mindezt elfedte, igaz, természetesen nem nekik, hanem a vendégeknek kell most válaszolniuk. Kérdés, hogy Doc Rivers belenyúl-e akár a kezdőbe, Ivica Zubacot legutóbb elég hamar kihúzta a rotációból, de az is látszott, hogy pont csak akkor van a csapatban, ha Lou Williams és Montrezl Harrell is a pályán van - más kérdés, hogy így viszont nem nagyon tudják megállítani a GSW-t, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, hogy hogyan dönt a tréner.

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus