Back-to-back hegyek, Raptors-Mavericks a Sport TV-n

A Dallas Torontóban próbál visszaszállni a biciklire, fiatalok csapnak össze Rockets-OKC meccsen, 24 órán belül másodszor nyerne a Lakers San Antonióban, a Sunsra pedig nehéz feladat vár a Jazz ellen. 

 

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 23:00 (Élő - Sport1)

A Raptorsnál rengeteg a bizonytalanság, mivel Fred VanVleet, Pascal Siakam, Scottie Barnes, Dalano Banton, Otto Porter és Justin Champagnie játéka is várhatóan a feldobás előtt dől majd el. Egy hiányzó biztosan lesz, a center Precious Achiuwa még jó ideig nem játszhat bokasérülése miatt. A kanadaiak legutóbb igen foghíjas kerettel kikaptak hazai pályán a Netstől (Gary Trent Jr., OG Anunoby és Chris Boucher játszott elfogadhatóan), és összességében is megütötte őket a sérülés/betegséghullám, utóbbi 5 meccsükből hármat elbuktak. Abban bízhatnak, hogy 1-2 húzóemberük felépül, mert egyébként hazai pályán a Nets elleni meccs előtt 6-1-gyel álltak, otthon nehéz őket megverni és szinte bárkitől kieshet egy extra teljesítmény. A Dallas ráadásul közel sem olyan félelmetes mostanában, utóbbi két meccsüket, sőt utóbbi négyből hármat buktak el, legutóbb Bostonban hiába játszott jól egyszerre Luka Doncic (42 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz) és Christian Wood (26 pont, 12 lepattanó), melléjük csak Spencer Dinwiddie és Dorian Finney-Smith tudott felnőni. A Mavs gondjait szaporítja, hogy kifejezetten gyengék idegenben, mindössze 1-5-re állnak Dallastól távol, így összességében torontói gondok ide vagy oda, benne van a levegőben egy meglepetés. 

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:00

Mindkét gárda back-to-back érkezik, ráadásul győzelemmel hangoltak a fiatalok csatájára, ebből pedig egy érdekes csata bontakozhat ki. A zsinórban három vereségből érkező Thunder a jó formában lévő Bullst kapta el hosszabbításban, Shai Gilgeous-Alexander All-Star szinten játszott és a majdnem tripla-duplázó Josh Giddey sem sokkal maradt el tőle. A támadójáték két alfája remek formában van, ráadásul (Chet Holmgren kivételével) szépen lassan felépülnek a betegek-sérültek, teljes kerettel pedig kifejezetten jól néz ki idén az OKC, több veszélyes fegyverük van és nem is félnek használni - a b2b miatt kell is a bő keret. A Rockets a Hawks ellen tudott fordítani és nyerni, ami rájuk is fért, mivel az előző hat meccsükből ötöt buktak és leszálltak a liga legaljára. Náluk Jalen Green és Jabari Smith Jr. talán először játszott egyszerre jól, Garrison Mathews 20 pontot szórt, Kevin Porter Jr. majdnem tripla-duplázott, Kenyon Martin Jr. is letett egy 21-15-ös meccset a kisebb ágyéksérüléssel bajlódó Alperen Sengün helyén. Sengün és Eric Gordon játéka a meccs előtt dőlhet el, de nélkülük is fel tudnak pörögni a houstoniak, összességében presztízs-meccsre van kilátás a két csikócsapat között. Előzetesen nehéz tippelni, mert a két csapat idén még nem találkozott, a Rockets mindössze 2-5-tel áll otthon, de most kapták el az Atlantát, míg a Thunder 3-6-os mérleget tud idegenben, amiből két győzelem az elmúlt két hétben jött. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:00

Alig 24 órával korábban csaptak össze a felek szintén San Antonióban, a Lakers pedig behúzta első idegenbeli győzelmét. Az ötmeccses kihagyásból visszatérő LeBron James az első három negyedben jól játszott, de elég sok labdát elszórt, a kritikus negyedik játékrészben viszont lerázta a rozsdát és Anthony Davisszel párban bántóan simán lenyomta a Spurs fiataljait. A Lakers elbírta, hogy Patrick Beverley eltiltás miatt hiányzott, Russell Westbrook csuklója pedig szabadnapot vett ki, mivel Lonnie Walker IV lubickolt volt csapata ellen, és lassan a kiegészítő emberek is formába lendülnek, illetve talán helyükre is kerülnek. A Spurs utóbbi 14 meccséből 13-at elbukott, ráadásul a védekezésük pillanatok alatt a liga legrosszabja lett, most is csak a támadójátékban bízhatnak. Pontosabban abban, hogy Tre Jones, Devin Vassell és Keldon Johnson egyszerre kapja el a fonalat, illetve hogy a kispadról sem egyedül Zach Collinsban mocorog majd valami - egyelőre úgy tűnik, hogy utóbbi csak akkor valósulhat meg, ha a kérdéses státuszú Josh Richardson és/vagy Doug McDermott visszatérésével bővül a rotáció. Bár James sérüléseivel óvatosan szeretne bánni a Lakers stábja, maga az érintett azt mondta a ma hajnali meccs után, hogy remekül érzi magát, jó eséllyel a második mérkőzésen is pályára fog lépni. Összefoglalva, mindkét csapatban akad még tartalék, de ha szorosan alakul a meccs, nem nagyon látni a Spursnél, hogy hosszú távon ki tudna úgy előlépni kritikus pillanatokban, mint James és Davis, vagy hogy a Lakers húzóembereit ki állítaná meg.

Phoenix Suns - Utah Jazz 03:00

Ez a játéknap harmadik olyan meccse, ahol mindkét fél back-to-backből érkezik: a Suns ha nehezen is, de legyűrte a Pistonst, a Jazz pedig 118 pontot szórt a Warriors otthonában, de így sem volt esélye a győzelemre a felpörgő Curryék ellen. A Sunsnál Deandre Ayton, Devin Booker és Cameron Payne is remekül játszott, Payne egyébként is élete formájában pótolja eddig Chris Pault, Mikal Bridges hátul igyekszik összefogni a gárdát, Torrey Craig pedig nem próbálja meg pótolni Cam Johnsont, inkább védekezésben igyekszik hasznossá válni. A kezdőötössel nincs is különösebb gond, a kissé üres kispaddal már több: nem játszanak rosszul a cserék, de ha a kezdőben valakinek nem jön ki a lépés, akkor talán csak Damion Lee-től várható megőrülés. A Jazz amúgy parádés cseresora éppen a GSW ellen robbant le, egyszerre dobott kritikán alul Malik Beasley, Nickeil Alexander-Walker és Talen Horton-Tucker, ugyanakkor ez a trió a center Walker Kesslerrel kiegészülve bőven okozhat gondot a foghíjas Suns ellen. Különösen Beasley, aki extra dobófesztiválokat rendezett mostanában, de NAW és THT keze is elsülhet, Kessler pedig picit megkeserítheti Ayton életét is. A Jazz kezdőötösébe bekerült Sexton, aki Clarksonnal párban 17 gólpasszt osztott ki a Warriors ellen, ha az ő passzjátékuk, bontásaik működnek, akkor nagyon nehéz helyzetbe is kerülhet a Suns, mert Markkanen és Olynyk jól triplázik, ma hajnalban 8/17 hármast vágott be a két magasember, míg Vanderbilt lepattanózásban és hustle playekben kellemetlenkedhet. Egy szó mint száz, a remek hazai mérleg (9-1) ellenére a back-to-back miatt a kicsit mélyebbnek tűnő Jazz egyenlő esélyekkel indul harcba, ebből pedig bármi kisülhet. Pláne, hogy alig egy hete egy parázs, 134-133-as meccset játszottak a felek Utahban, ahol Markkanen 38 pontos karriercsúcsot dobott össze. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus