Bajnok lesz a GSW vagy egyenlít a Boston?

Jön az idei nagydöntő hatodik meccse, az első olyan, amelyen lezárulhat a szezon. 

 

Boston Celtics - Golden State Warriors 03:00 (Sport 1)

Elérkeztünk az első olyan találkozóhoz, amely lezárhatja a szezont, ugyanis ha a Warriors nyer, akkor bajnok lesz és véget ér az idény. Az előző két meccsen győzni tudott Steve Kerr alakulata, legutóbb az eddigi legmeggyőzőbb sikerét aratta, de azon az összecsapáson is volt fordulat, ott is az derült ki, hogy még az "egyértelmű" napok sem egyszerűek. 

A Celtics legutóbb védekezést váltott, Steph Curryvel szemben teljesen mást csinált, mint addig és összességében mondhatjuk, hogy ez jól is működött, bár tegyük hozzá, hogy Curry totális offnightjával együtt is hozta az átlagos pontmennyiségét a Warriors. Curryben nyilvánvalóan több van ennél, védekezés ide vagy oda, ő csak emberről eldobott félpályás kísérletekből is hatékonyabb általában, mint a 0/9-es triplázás, szóval az ő javulása leginkább saját magán múlik, de az biztos, hogy sokkal nehezebb dolga volt Smartékkal szemben legutóbb, mint addig - ami viszont utat és teret nyitott Andrew Wigginsnek, aki szenzációsan ki is használta ezt. Nyilván kérdés, hogy Wiggins képes-e hasonlóra most is, neki is voltak azért nehezebb egy-egyei, amiket nagyon stabilan megoldott, de az eddigiek alapján ha megvan a kellő energia és koncentráció a Golden State-nél, akkor a 100-108 pontot valamilyen formában össze fogja dobálni a csapat akár Curry irányításával, akár máshogy.

A kérdés meccsek óta a bostoni támadójáték, mert a GSW védekezése is nagyon ül, a Tatum-Brown párost nehezebb dobásokba, bonyolultabb helyzetekbe és eladott labdákba hajszolják bele, legutóbb a festékben megint Greenék nyertek simán, ez pedig egyelőre kulcsfaktor a szériában. A bostoniak körülményesen játszottak az elmúlt két találkozón, de az egész párharcban eddig csak ritkán tudtak igazi Celtics-kosárlabdát bemutatni megfelelő labdajáratással és jó dobóformával, ezek inkább az átmeneti időszakok voltak - most is azon múlhat a történet, hogy képesek-e ezt a játékot huzamosabb ideig produkálni. Tatum és Brown teljesítménye természetesen kulcsfontosságú lesz, de a közeli befejezéseiken kívül elsősorban a playmakingjük, a társak megtalálása lehet döntő.

A Boston volt már 3-2-es hátrányban két körrel ezelőtt, akkor a hatodik és a hetedik meccsen is kiváló játékkal fordított, majd a Miami ellen is játszott már olyan meccsen, amikor vereség esetén kiesett volna - ez a Warriors nem volt még ilyen szituációban, bár a csapat gerince nyilván sok nagy csatát megélt már. A GSW egyébként eddig mindhárom körben elrontotta az első "closeout" meccsét - általában nem volt a legélesebb ilyen helyzetben és most is arra lehet számítani, hogy az életéért küzdő Celtics nagyobb elánnal veti bele magát a derbibe. Ami persze hozhat negatívumot is: egy erőlködős és rossz kezdés, valamint korai hátrány komoly blokkot is eredményezhet a játékosokban - főleg ha megérkezik Game 6 Klay...

A GSW oldalán Iguodala és Porter Jr., a Celticsnél pedig Robert Williams III játéka kérdéses.

A párharc állása: 3-2 a Warriors javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus