Blazers-Bucks Portlandben, otthon játszik a Jazz és a Suns is

Sacramentóban próbál javítani a Lakers, hazai pályán a Boston és a Toronto - mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban. 

 

Toronto Raptors - Golden State Warriors 01:00

A GSW back-to-backet játszik a Miamiban elszenvedett vereség után, amely során Draymond Green kijelentette, hogy őt nem érdeli a playin-harc - meglátjuk, hogy mire mennek most a fáradtabb vendégek, de azt tudniuk kell, hogy a rájátszásra csak playinnel van reális esélyük, ahhoz pedig most is nyerniük kéne. A Toronto továbbra is nagyon mélyen van, mindegy, hogy ki játszik, csak a vereségeket gyűjtik és bár továbbra is bármelyik meccsbe bele tudjuk látni, hogy ők azt megnyerik, de amíg fejben nem "gyógyulnak meg", addig esélyesként nem lehet őket kezelni. A hazaiaknál Kyle Lowry egy-másfél hétig nem bevethető, rá most sem számíthatnak, a vendégeknél pedig a b2b okozhat némi zavart ezen a téren, meglátjuk, hogy mindenkivel számol-e Steve Kerr. 

Boston Celtics - Houston Rockets 01:30

Kötelező meccs a Boston számára, Brad Stevens csapata továbbra is messze van a jótól, nem tudja igazán összeszedni magát, az előző két összecsapását megint elvesztette és főleg a védekezése nem volt igazán harapós - viszont ettől még a Houstont otthon muszáj lenne legyőzni. A Rockets persze küzd, hajt, tudott játszani szoros, izgalmas meccseket jó csapat ellen is, de a minőség nyilván a Boston mellett szól, ha itt bemutat egy bravúrt a Houston, az óriási meglepetés lesz - Wall játéka kérdéses, míg a hazaiaknál Thompson és Ojeleye az, aki nem bevethető. 

New York Knicks - Dallas Mavericks 01:30

A New York több győzelem után az előző két mérkőzését elvesztette, Julius Randle-ék továbbra is szenvednek a támadójátékukkal, még mindig nincs bennük elég pont, így hiába védekeznek kiválóan, jó csapatok ellen sokszor szenvedősek a meccseik. A Dallas márpedig jó csapat, Luka Doncic visszatérésével az utóbbi két összecsapását meg is nyerte a társaság, legutóbb Bostonból távozott győzelemmel, úgyhogy most is jó esélyei lesznek. Nyilván kulcskérdés, hogy Donciccsal tudnak-e mit kezdeni Quickley-ék, ahogy az is, hogy mire megy egymással Randle és a Knicks korábbi sztárja, Kristaps Porzingis - új sérült nincs, mindenki bevethető, aki mostanában az volt és ha a New York külső dobásai jobb százalékkal esnek be, akkor kifejezetten jó derbire van kilátás. 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 02:00

A Hornets back-to-backet játszik a sima brooklyni vereség után, amikor is nagyon gyenge, enervált támadójátékkal kaptak ki Gordon Haywardék, a fő kérdés az, hogy az csak egy egyszeri kisiklás volt-e - nem szokott ezzel gondjuk lenni, most viszont borzalmasan dobtak, nem találták a ritmust. A Pacers a jó forma után sorozatban kettőt bukott a Wizards és a Heat ellen, utóbbi mérkőzésen szintén 90 pont alatt maradt, úgyhogy itt is kérdés, hogy sikerül-e ezen javítani, de Brogdonék pihentebbek, otthon játszhatnak és a Hornets védekezése azért nem a Miamié, úgyhogy van esély a jobb teljesítményre. A palánk alatt jobbak is lehetnek a hazaiak, de Sabonis játéka kérdéses, ahogy egyébként Lambé is, míg a Charlotte-nál Malik Monk sérült meg megint, rá nem számíthatnak. 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 02:00

A playoffért hajtó Memphisnek muszáj nyernie ezt a mérkőzést, a Jazz elleni három vereség nem tett jót a mérlegnek még akkor sem, ha az nyilván 100%-ban papírforma volt és a játékkal nem is akadt különösebb probléma. A Minnesota javul, Anthony Edwards egyértelműen előrelépett az utóbbi időszakban, a védekezésük is összeáll már néha, legutóbb pedig megverték a New Yorkot, úgyhogy van mire építeniük - azzal a játékkal most is lehet keresnivalójuk, kíváncsian várjuk, hogy meg tudják-e ismételni. A Memphisnél a Morant-Valanciunas duó adja az alapot, az irányítón most is rengeteg fog múlni, de persze a centeren is, hogy mit hoz Karl-Anthony Towns ellen, ő itt akár meg is nyerheti a meccset a hazaiaknak. Náluk egyébként Grayson Allen játéka kérdéses. 

New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 03:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, a New Orleans váratlanul tartalékosan állt fel a Magic ellen és hazai vereséget szenvedett hosszabbítás után, míg a Hawks szintén túlórázott, ráadásul duplán, de végül nyerni tudott San Antonióban. Most nyilván az a fő faktor, hogy ki mennyire lesz fáradt, az Atlantánál John Collins nincs, a többiektől így nagyon kell a jó játék, míg a hazaiaknál egyelőre nem tudni, hogy mi lesz Williamsonnal és Ingrammel - ha játszanak, akkor ők frissen tolhatnak annyit a New Orleanson, hogy az elég legyen a győzelemhez, ha viszont nem játszanak, akkor az erőviszonyok inkább az Atlanta mellett szólnak. 

Utah Jazz - Chicago Bulls 03:00

Itt egyértelmű a helyzet, a Jazz nyilvánvalóan esélyes, a drámai repülőút után is kiharcolta a győzelmet a gárda, amely otthon már sorozatban 20 meccset nyert, ráadásul mivel most nem kell utazni, ezért valószínűleg Donovan Mitchellre is számíthat. A Bullsnál legutóbb egy nagyon érdekes szerkezet került elő négy magasemberrel és már zsinórban öt vereségnél tart a teljesen megboruló együttes, ráadásul a legutóbbit kihagyó LaVine-White páros játéka most is erősen kérdéses. Ha ott lesznek a parketten, ha nem, az esélyes egyértelműen a Utah, minden a hazaiak mellett szól, óriási meglepetés lenne, ha most betliznének. 

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 04:00

Itt is világos a helyzet, a Suns remek formában van, az előző négy meccsét megnyerte és bár mindig csak annyit adott ki magából, amennyi épp kellett, de így is stabilan ligamásodik - ezzel szemben az OKC-nél jó páran sérültek, úgyhogy csak a padlón lévő Torontót verték meg az utóbbi négy meccsükön. Nyilván nem fogják magukat könnyen adni, tartásuk ebben a felállásban is volt, ez aligha változik, de a játékerőt, a hazai pályát, a motivációt, minden mást tekintve a Phoenix a favorit - csak Frank Kaminsky nem bevethető, egyébként mindenki másra számíthatnak. 

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 04:00

Ez lesz a játéknap rangadója két jó csapat között, hiszen mindkettő szeretne a lehető legmesszebb jutni majd a playoffban. A Portland belendült, 4-0-val hozta le idegenbeli túráját, most már mindenki bevethető a csapatnál, úgyhogy hajrázik a pályaelőnyt jelentő helyek irányába, míg a Milwaukee-nak volt egy hullámvölgye, de legutóbb már rendezte a sorokat és magabiztosan verte a Lakerst. A Blazers összességében talán jobb passzban van, de a Bucks nyilván legalább ilyen szintet tud, a Holiday-Middleton páros jelentősen képes lassítani a hazaiak playmakereit, Giannis pedig elöl-hátul dominálhat, azon a poszton Covingtonnak lehet most óriási szerepe a túloldalon. A felek előző meccsét közel harminc ponttal nyerte a Milwaukee, de ez most másnak ígérkezik, simán benne van a Portland győzelme is, ha az ő játékuk érvényesül - komoly sérült egyik oldalon sincs, annyi, hogy a vendégeknél Tucker nem játszik, a Portis-Teague páros pályára lépése pedig jelenleg kérdéses. 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers két győzelem után legutóbb kikapott a Buckstól, a frissen leigazolt Andre Drummond azonnal megsérült és most el sem utazott a csapattal, úgyhogy megint nagyon tartalékosan, nehéz helyzetben kell kiállnia a bajnoknak. A Kings szép győzelmi sorozata legutóbb gyenge játékkal szakadt meg San Antonióban, nagy kérdés, hogy azzal megtört-e a varázs is, vagy most újraindul egy másik széria - elvileg mindenük adott ahhoz, hogy kihasználják a Los Angeles gondjait és nagyon kellene is nekik a győzelem, hogy legyen esélyük a playoffra. Ha a Fox-Haliburton páros "szabadabban" tud játszani, mint legutóbb, akkor működhet a rendszer, kérdés, hogy Schröderék mennyire tudják az említetteket limitálni, illetve a jelenlegi Lakersnél természetesen az még nagyobb kérdés, hogy tudnak-e 100 pontot dobni...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus