Bostonba látogat a Suns, pályára lép a Sixers is

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni róluk.

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:00

Kelet utolsó két helyezettje feszül egymásnak egy tét nélküli meccsen. A Hornets back-to-back érkezik, így a hazai pályán játszó Pistonsnak jó esélyei lehetnek, de az elmúlt meccseken a Charlotte mutatott jobb formát a Ball-Rozier-Plumlee trió gördülékeny játékával. Ha a vendégekben maradt elég energia erre az estére, akkor nyerhetnek, ha pontatlanok lesznek, akkor a frissebb Detroité lehet a győzelem, de mivel egyik csapatnak sem számít semmi, csak a draftpick, így azt is nehéz megmondani, hogy aki nyer, az tényleg győz-e...

 

Indiana Pacers - Sacramento Kings 01:00

A Pacersnél előző este visszatért Tyrese Haliburton, de most back-to-back lép pályára a csapat a Lakers elleni hazai vereség után, meglátjuk, hogy mennyire tudja magát összeszedni az együttes. A Kings jó formában van, ráadásul továbbra is őrzi a nyugati harmadik helyét, viszont ezen az estén nem számíthat De'Aaron Foxra, aki személyes okok miatt kihagyja a találkozó - érdekes lesz látni, hogy mennyire borul meg az olajozottan működő gépezet a kezdő irányító kiválásától. Malik Monkra biztosan nagyobb szerep hárul és Domantas Sabonison is sok múlik majd, de a frissesség, a tudás és a forma is mellettük szól, hiszen bár játékban javult már az Indy, de fáradtan, tizenkettőből tizenegy vereség után nem nagyon lehet esélyesként kezelni - főleg, hogy Haliburton játéka megint kérdéses a b2b miatt.

 

Washington Wizards - Portland Trail Blazers 01:00

A Washington zsinórban hat győzelem után, kirobbanó formában érkezik meg erre a meccsre, ráadásul pár napja nem is játszott, így abszolút pihent is lehet, amit tovább tuningolhat a hazai pálya, így remek esélyekkel várhatja a derbit a társaság. A Blazers is belendült, Damian Lillard meccsek óta egészen döbbenetes formában van és szórja a 40+ pontos meccseket, egész januárt szenzációs játékkal vitte végig, az utóbbi találkozókon pedig még feljebb kapcsolt - ez legutóbb a Memphis ellen is győzelmet ért, és összességében ötből négy sikernél tartanak. Így itt most színvonalas meccsre van kilátás, a vendégeknél Nurkic nem játszhat, Grant viszont elvileg igen, és ha a Lillard-Simons páros lendülete, dobóformája kitart, akkor idegenben is nagyon komoly károkat tudnak okozni. A Wizardsnál nincs sérült, a Beal-Kuzma-Porzingis trió sok mindenre képes, kiegyensúlyozottan játszanak, de a sikerszériában a harmatos ellenfelek is benne voltak, most komolyabb feladatot kell megoldani - így is minden adott a sikerükhöz, meglátjuk, hogy elég jók-e most Lillardék ellen.

 

Boston Celtics - Phoenix Suns 01:30

Itt természetesen a Boston a favorit, a ligaelső a vereségszériája után szoros meccsen legyőzte a Lakerst, majd legutóbb gálázott a Nets ellen, így most egy kiütéses győzelem után, magabiztosan léphet pályára. A Sunsnak volt egy jobb időszaka, aztán kikapott a Mavstől, nyert megint kettőt, majd legutóbb váratlanul borzasztó játékkal 30+ pontos hazai vereségbe nézett bele az Atlantával szemben, nagy kérdés, hogy abból hogy tud felállni. A vendégek még mindig tartalékosak lesznek, Bookerre, Payne-re és Shamet-re továbbra sem számíthatnak, míg a Celticsnél Smart az, aki ezúttal sem játszhat, de legutóbb nélküle is gáláztak, és most is minden mellettük szól. Ayton ellen jó lehet Williams III, Bridges Tatummal és Brownnal is nagyot vívhat, Paul pedig egyedül kevés lehet már a Sunsnak, főleg hogy rajta is dolgozhat White vagy éppen Brogdon - minden tekintetben jobb a Celtics, a Phoenix éppen csak 50% felett áll, nyerniük kell a hazaiaknak. 

 

Houston Rockets - Toronto Raptors 02:00

Kötelező meccs a Raptors számára még idegenben is, a Rockets továbbra is nyugati utolsó, bár tény, hogy mostanában kicsit javult és ötből három meccset megnyert - legutóbb az OKC ellen már kifejezetten jól játszott a társaság, ha azt tudná most is hozni, akkor érdekes lehetne a találkozó. Ezzel együtt a Toronto nem hibázhat, a kanadaiak a playinért küzdenek és egyelőre nem állnak jól. de Anunobyn kívül minden fontos játékosuk bevethető, és ennek elégnek kell lennie a nyugati sereghajtó ellen. A Rocketsnél Porter Jr. és Green most sem játszhat, de legutóbb is nélkülük volt bármennyi ész és stabilitás a játékukban, meglátjuk, hogy sikerül-e ezt megismételniük Sengünéknek.

 

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 02:00

A Magic négyből háromszor kikapott, ugyan hétindítóként megverte a Sixerst, de legutóbb már kikapott Embiidéktől, és összességében mostanában nem volt olyan meggyőző, mint néha korábban - míg a Minnesota annál inkább, komolyabb győzelmi szériát rakott össze, és most már hetek óta jól játszik, a Kings elleni túlórás vereség után legutóbb például a GSW-t győzte le hosszabbításban. A forma és a játék így a Wolves mellett szól, Edwards és Russell is nagyon megy, a stabilitás megvan, és bár a védekezésük továbbra sem az igazi, de támadásban több lábon állnak, a két vezér felváltva és együtt is tudja őket húzni, a kinti dobók helyzetei megvannak, az utóbbi időben valahogy összeálltak. Ugyan Towns még mindig nincs, Gobert, Prince és Forbes játéka pedig ezúttal is kérdéses, de így is jó esélyeik lehetnek, ha megmarad a mostanában látott lendületük és koncentrációjuk, főleg ami Edwardsot illeti - de tegyük hozzá, hogy a rossz kezdés óta a Magic is 50% körüli csapat, csak a mérleg ezt még nem mutatja...

 

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 02:00

Kötelező győzelem a Sixers számára, a vendégek a Magic elleni botlást már kijavították, Joel Embiidet az MVP-versenyből, James Hardent az All-Star keretekből hagyják ki, mindenkinek lesz miért küzdeni és mit bizonyítani, míg a Spurs egészen más kategória. A texasiakról mindig leírjuk és most is leírhatjuk, hogy támadásban van bennük fantázia, védekezni viszont nem tudnak, nagy ellenállást nem szoktak kifejteni, most pedig éppen zsinórban hét vereségből érkeznek, teljesen más polcon vannak, mint a Philly. A vendégeknél szokás szerint a kisebb sérüléssel bajlódó Embiid játéka kérdéses, de ha játszik, ha nem, ezt a találkozót nem hibázhatják el.

 

Utah Jazz - Atlanta Hawks 03:00

A Hawks legutóbb váratlanul kiütötte a Phoenixet, de annak szinte semmilyen előjele nem volt, egyszerűen olyan sebességgel játszott és olyan jól dobott a gárda, hogy nem hagyott esélyt sem a Sunsnak - túl sok következtetést viszont nem lehet abból levonni, eléggé kicsúszott meccsnek tűnt az Youngék számára. A Jazz teljesítménye stabilabb, főleg otthon, a Markkanen-Kessler magaspáros mellett a Conley-Clarkson hátvédduó is kisebb kilengésekkel hozza magát, az elmúlt tíz meccsükből hetet megnyertek, most zsinórban két győzelemből, 18-9-es hazai mérleggel érkeznek, úgyhogy jó esélyeik lesznek. Alapvetően jobb formában is vannak az Atlanta, csak kérdés, hogy a vendégek legutóbbi formájából mennyi marad meg - nagyon 50-50-es meccs, a hazai pálya és a stabilitás miatt talán esélyesebb a Utah, de a Hawks is könnyedén nyerhet, ha a jobbik arcát mutatja. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus