Bostonba látogat a Warriors, Minnesotába a Lakers

A koronavírus egyre inkább felforgatja a csapatok rotációit, hajnalban is több olyan meccset rendeznek, amin ez fontos tényező lehet - mutatjuk, hogy mit kell tudni a találkozók előtt.

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

A Heat nagyon összeszedte magát és hármat is megnyert az utóbbi négy meccséből, Philadelphiában pedig annak ellenére is győzött, hogy Butler, Adebayo és Herro sem játszhatott, vagyis a három legjobb pontszerzőt nélkülözte a csapat. Ez a trió most sem áll még rendelkezésre, de ha Philadelphiában nyertek Lowryék, akkor Orlandóban is lesz esélyük, a Magic zsinórban hat vereség után, 5-24-es mérleggel léphet pályára, abszolút a liga leggyengébb csapatai közé tartozik és egyelőre a hazai pályája sem jelentett ebben különbséget. Nyilván egészségesebbek Anthonyék, de a nagy kérdés akkor is a Miami motivációja, koncentrációja lesz - ha úgy fognak hajtani Tuckerék, mint legutóbb, akkor nyerni fognak, ha nem, akkor erősen rezeghet a léc ebben a felállásban, főleg hogy a három sztár mellett jó pár kiegészítő is maródi.

 

Atlanta Hawks - Denver Nuggets 01:30

Itt nehéz jósolni, a Hawks nem játszott jól mostanában, de legutóbb valahogy csak leküzdötte a Magicet úgy, hogy javulni látszott a védekezése, míg a Denver éppen hogy jobb formát mutatott az elmúlt időszakban, erre legutóbb simán kikapott otthon a Minnesotától. Mindkét társaság képes jelentős formaingazodásokra, így nehéz kitalálni, hogy most éppen milyen napot fognak ki, de a hazai pálya mindenképpen az Atlanta mellett szól, hiszen a Nuggets csak 6-9-et hozott eddig vendégként - hiába nyerte meg a két csapat eddigi egyetlen idei meccsét otthon. A vendégeknél Howard nem lesz, Hyland és Rivers viszont igen, míg a hazaiaknál Bogdanovics, Huerter és Hill az, akire továbbra sem számíthatnak. Nyilván nagyon sok múlik majd azon, hogy Jokiccsal tudnak-e valamit kezdeni Capeláék, de ha az általában látott védekezésüket hozzák, akkor sok jóra nem számíthatnak a szerb centerrel szemben.

 

Boston Celtics - Golden State Warriors 01:30

Ez rangadó lesz, mert bár a Warriors 23-5-tel ligaelső, de most már azért meccsek óta elég visszafogott szinten játszik, nem dob jól, Steph Curry formája is visszaesett a korábbihoz képest, csapatként sem az igaziak, úgyhogy abszolút sebezhetőnek érezni Steve Kerr alakulatát. A Boston pedig ugyan jóval hátrébb van a tabellán, de a nyugati túra után legutóbb otthon megverte a Milwaukee-t, azóta pedig három teljes napot pihenhetett, úgyhogy bőven volt ideje rákészülni erre az összecsapásra. A GSW oldalán kérdés, hogy Curry rekorddöntése hoz-e némi megnyugvást, vagy egyáltalán milyen hatással lesz rájuk az, hogy ezen már túl vannak végre, míg a Celticsnél elsősorban a védekezés a kérdéses - támadásban még a visszatért Jaylen Brownnal együtt sem elitek, főleg nem a Warriors védekezése ellen, a kulcs az lesz, hogy hátul mennyire lesznek stabilak Tatumék. Otthon minden esélyük meglehet a sikerre és bár természetesen listavezetőként a Warriors számít favoritnak, de nem lenne meglepő most egy bostoni siker sem.

 

New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 02:00

A Milwaukee legutóbb Antetokonumpo és Middleton nélkül, cserecsapattal aratott nagyon fontos győzelmet, most pedig Middleton elvileg visszatérhet a térdsérülése után - viszont közben már Portis és Thanasis Antetokounmpo is kidőlt, Giannis, Lopez és DiVincenzo pedig továbbra sincs. Ennek megfelelően a New Orleansnak lehet keresnivalója, hiszen ez a Bucks nem "az" a Bucks, ez teljesen egyértelmű, kérdés, hogy Ingramék mire lesznek képesek - legutóbb megverték az OKC-t Devonte' Graham elképesztő dobásával, de a játékuk ott sem volt meggyőző és nem véletlenül a nyugati utolsó helyeken csatáznak. Túl nagy önbizalomra egyik csapatnak sincs oka, a Bucksnak jó lenne minél több győzelemmel átvészelni ezt az időszakot, de ha a Pels akar valamit idén, akkor pont az ilyen meccseket nem szabad elveszítenie. 

 

Utah Jazz - San Antonio Spurs 03:00

A Jazz jelenleg a liga egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata, úgyhogy otthon egyértelmű esélyesként léphet pályára. A hazaiak sorozatban nyolc meccset nyertek, parádésan dobnak, Rudy Gobert is remek szériát fut, egészségesek, mindenkinek megvan a szerepe, most valahogy a helyükre kattantak náluk a dolgok az utóbbi hetekben, így üldözik az élen álló Warriors-Suns kettőst. A Spurs teljesen más szint és bár mostanában voltak nagyszerű meccseik White-éknak, mégis komoly bravúrként hatna, ha meg tudnák lepni a Utah-t - ráadásul legutóbb például 131 pontot kaptak a Charlotte-tól, nem lehet mondani, hogy túl meggyőzőek lennének. A vendégeknél egyébként Lonnie Walker IV játéka kérdéses, Jakob Pöltlre nagyon komoly feladat vár Gobert személyében és a fiatal periméter-játékosok is bizonyíthatják, hogy mire mennek a Jazz olajozott gépezetével szemben - a hazaiaknál nem lesz fontos hiányzó.

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers stabilizálta magát mostanában és sorozatban hármat, összességében pedig nyolcból hatot nyert, de egyre nehezebb helyzetben van a koronavírus miatt: most Westbrook, Howard, Horton-Tucker és Bradley sem játszhat, a jó hír az, hogy Malik Monk viszont pont most szabadult a karanténból. A Minnesota közben szintén jó formát mutatott az előző két meccsén, legutóbb Anthony Edwards 10 triplával dobta szét a Denvert, idén egyszer már a Lakerst is megverték, most egyértelműen egészségesebb és teljesebb a keretük, úgyhogy jó szájízzel mehetnek bele a meccsbe. A Lakersben a James-Davis párossal még így is lehet annyi, hogy nyerjen, de nehéz dolguk lesz az arany-liláknak és Monktól, valamint az összes kiegészítőtől fontos lesz a jó játék - Ellington, Anthony, vagy Reaves extrája sokat érne számukra.

 

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 04:00

Portlandben továbbra is teljes a kupleráj, sorozatban hét vereség után teljességgel a padlón van a társaság, Damian Lillard visszatérése semmin sem változtatott, itt ennél sokkal-sokkal mélyebb problémák vannak, amelyekre egyelőre nem látszik a megoldás. A Hornets viszont egy-egy győzelemmel kimozogta, amíg négy alapembere is távol volt, ezen az estén pedig már a negyedik, LaMelo Ball is visszatérhet - legutóbb szétdobták a Spurst és amikor támadásban elkapják a fonalat, akkor bármire képesek. Nos, a portlandi védekezés nem az a fajta, amely túl nagy ellenállást szokott kifejteni és bár hátul a Charlotte is elég "felejthető", de Haywardék motiváltabbak jelenleg, ami döntő lehet - ha nem változtat a Blazers, akkor pontzáporos meccsen most is vereséget fog szenvedni. 

 

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 04:00

A Memphis sorozatban négyet, összességében pedig tízből kilencet nyert, gyakorlatilag a teljes NBA legjobb formában lévő csapatának számít, úgyhogy akármilyen kerettel is érkezik, Sacramentóban is egyértelmű esélyes lesz. A Kings is nyert legutóbb, a Washingtont sikerült leküzdeni otthon, de Fox, Allen és King is az egészségügyi protokoll alá került, ők nem játszhatnak, így pedig jelentősen nehezebb lett a dolguk. A Memphisnél új hiányzó nem lesz, a megszokott, közel sem 100%-os, de hatékonyan működő rotációval állnak ki és ha védekezésben hozzák az utóbbi hetek szintjét, elöl pedig Brooks, vagy Jackson Jr. jól dob, akkor nekik áll a zászló.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus