Bostonba utazik a Pelicans, fontos rangadót vív a Knicks és a Pacers

Folytatná felemelkedését a Minnesota, ki-ki meccset játszhat egymással a Wizards és a Bulls, Atlantában lendülne formába a Bucks és kötelező előtt áll a Memphis, a Sacramento és a Denver is. Nyolc mérkőzéssel jelentkezik az NBA hajnalban, íme a program.

Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 01:00

Az utóbbi héten a Timberwolves remek formába lendült, amilyen pocsékul zárta 2022-t, annyira remekül kezdte az új évet: zsinórban hat vereség után nagyon mélyről érkezett a csapat és már négy győzelemnél jár és jó esélye van az ötödik megszerzésére is. Ráadásul néhány napja hazai környezetben megverte a nyugati éllovas Denvert és a Clipperst is, tekintélyt parancsoló győzelmeket szereztek Edwardsék. A Pistonstól nagy bravúr lenne, ha meg tudná állítani az 50%-ot ostromló Minnyt, a hazaiak ugyanis amellett, hogy a Sixerstől elszenvedett újabb vereség után pihenőnap nélkül lépnek pályára, fontosabb nevek is hiányoznak a csapatból: Marvin Bagley III biztosan kihagyja ezt a találkozót, de a hírek szerint Stewart, Duren és Bogdanovic játéka is kérdéses. A vendégeknél Karl-Anthony Towns sérülése mellett jelenleg Anthony Edwards is meccsek óta csípősérüléssel küszködik, előfordulhat, hogy ezen a meccsen pihenőt kap a Wolves fiatal sztárja. A Minnesota éppen a Pistons elleni, december végi veresége óta lépett rá a gázpedálra, azóta veretlen és mindössze csak egyetlen meccsre van a nyugati hatodik helytől, így az ilyen kötelezőnek vélt győzelmeket be kell húznia, bár Edwards esetleges hiánya átírhatja a forgatókönyveket.

 

Washington Wizards – Chicago Bulls 01:00

A találkozó mindkét félnek fontos lesz a keleti playinért vívott harcban, ilyen szempontból gyakorlatilag rangadónak is tekinthetjük ezt a párharcot. A Wizards most ismét egy kisebb gödörben találta magát, azok után, hogy egymást követő öt győzelmet szerzett a csapat most három vereségből érkezik meg, kikapott például a Thundertől is, most egy hétig hazai pályán játszanak Porzingisék, javíthatnak rosszabb formájukon. A Bulls jobb formában várja ezt a meccset, hosszú idő után éppen a Washington korábbi, tízmeccses vesszőfutása miatt beverekedte magát a keleti top 10-be és remek formába lendült, megverte többek között a Sixerst és megtörte a Nets nagy sikersorozatát is, zsinórban három siker után azonban legutóbb a Celtics ellen alulmaradtak LaVine-ék. Azt a találkozót DeMar DeRozan sérülés miatt idő előtt befejezte és a játéka most is hivatalosan kérdéses, a túloldalon viszont biztosan lesz fontos hiányzó, a Wizardsnál Bradley Beal tartózkodik még távol a csapattól, de a hazaiak magas poszton is hiányosak lehetnek, ugyanis Porzingis és Gafford szereplése is bizonytalan egyelőre. A fővárosiaknak nagy szükségük lenne egy győzelemre, amivel amellett, hogy megfeleznék a jelenlegi távolságukat a tizedik helytől, addig a playoff-harcban egy közvetlen rivális ellen térhetnének vissza a győztes útra.

 

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 01:30

Az Atlanta bár még mindig negatív mérleggel áll a Keleti Konferencia kilencedik helyén, de az utóbbi három meccséből kettőt is meg tudott nyerni, legutóbb egy Los Angeles-i túrán vett részt a csapat, ahol igaz előbb a Lakerstől kikapott, de utána rögtön tudott javítani a Clippers ellen. A Bucksnál az utóbbi időszak felemásan alakult, a Milwaukee csak négy alkalommal tudott győzni az elmúlt tíz találkozójából, de legutóbb a Hornets elleni rendkívül kellemetlen zakót feledtette egy Knicks elleni sikerrel a csapat. Khris Middleton újabb sérülése a vártnál hosszabbra nyúlik, ez továbbra is megköti Mike Budenholzer kezét, rajta kívül viszont az aktív rotáció minden tagja egészséges. A Hawksnál egyedül Clint Capela sérült, az ő védekezése és lepattanózása nagyon hiányozhat, főleg akkor, ha a Giannis-Lopez-Portis tandem agresszívan támadja majd a gyűrűt. Egyik csapat sincs kiemelkedő formában, viszont a Bucks védekezése egész szezonban jól működik, pocsék támadóhatékonyságuk ellenére tulajdonképpen ez tartja őket a keleti harmadik helyen, nem lesz könnyű dolguk a hazaiaknak, ha hatékonyan fel akarják törni a vendégek védelmét.

 

Boston Celtics – New Orleans Pelicans 01:30

Ez bizony nagy rangadó lenne, ha teljesen egészséges csapatok csapnának ma össze, ez viszont Zion Williamson és Brandon Ingram sérülésével a Pelicans részéről nem valósulhat meg, ami jelentősen befolyásolja az esélyeiket is. A Pelsnél már napirenden van Ingram visszatérése, az előző edzést azonban a hírek szerint kihagyta, így ezen a találkozón még nem számíthat rá Willie Green. CJ McCollum vezetésével azonban a csapat próbálja tartani a lépést a nyugati élmezőnnyel, legutóbb két vereség után a Washingtont verte meg. A Boston továbbra is ligaelső, hét meccset is behúzott a legutóbbi tíz pályára lépéséből, a néhány héttel ezelőtti megingás után egyértelműen újra stabilizálta helyét az élen. Az új év első két meccsén elszenvedett vereségek után most zsinórban három sikert követően fogadják a New Orleanst, ellenfelük fontos hiányzói tudatában pedig jó esélyük van arra, hogy tovább növeljék győzelmi szériájukat. A hazaiaknál Smart és Williams III játéka kérdéses, mindkettőjükre nagy szükség lenne a permiéteren és a festékben való védekezéshez. Még a fontos hiányzók ellenére is jó meccs kerekedhet ebből, kíváncsian várjuk, hogy a top 5-ös védekezését mennyire tudja érvényesíteni a Pels Zion nélkül. Erre ugyanis mindenképpen szükségük lesz, ha a támadásban abszolút legjobb, hazai pályán pedig szintén a legeredményesebbek között lévő Celticset meg akarják szorongatni.

 

New York Knicks – Indiana Pacers 01:30

A játéknap egyik rangadóján a keleti rájátszásért zajlik majd a harc, a hetedik Knicks fogadja a hatodik Pacerst, ebből kifolyólag pedig egy playoff hangulatú, végletekig kiélezett párharcra számítunk. Mindkét csapat négy meccset nyert az utóbbi öt találkozójából, remek formában vannak tehát, azonban míg a Knicks egy sikertelen periódus után javult fel, addig a Pacers az egyik legjobb formában lévő csapata a ligának, nyolcszor is győztesen hagyták el a pályát az elmúlt tíz alkalomból. Hat kihagyott meccs után RJ Barrett kérdéses státuszúvá javult a napokban, rajta kívül mindenki biztosan bevetésre kész a NYK-nál, de vendégeknél egy meghatározó játékos sem hiányzik, TJ McConnell és Aaron Nesmith szereplése kérdéses vendégoldalon. A két csapat közel azonos tudásszinten van, egy meccs és a biztos rájátszást jelentő vonal választja el őket egymástól a tabellán, egy sikerrel a Knicks eltüntetné hátrányát közvetlen riválisától, míg a Pacers egy győzelemmel leszakítaná magáról a New Yorkot és zárkózna a tőle kissé ellépő Cavs-Philly tandemre.

 

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 02:00

A memphisiek holtversenyben vezetik Nyugatot és a liga legjobb formában lévő csapata jelenleg, hétmeccses győzelmi sorozatukat bővítenék most nyolcmeccsesre ezzel a kötelezővel. Erre a jelek szerint minden esélyük meg is van, Ja Morant két kihagyott mérkőzés után ma már visszatérhet a csapatba, Brandon Clarke-on kívül minden fontosabb játékosa egészséges a hazai csapatnak, így nagyon meglepő lenne, ha akadályba ütköznének sikerszériájuk közepén egy tankoló Spurs ellen. A Spurs a Rocketsszal együtt egyre jobban bebiztosítja magának a Nyugati Konferencia utolsó két helyét, az elmúlt öt találkozóján csak egyszer hagyta el győztesen a pályát és semmi jele nincs annak, hogy zsinórban három meccs után ma szakítja meg vereségsorozatát Popovich csapata. Devin Vassell továbbra is sérült, Bates-Diop és Keldon Johnson játéka pedig kérdéses, bár ez a jelenlegi ellenfelük formáját tekintve aligha nyom sokat a latba. Két napja már találkoztak a felek, akkor vezére nélkül is győzni tudott a Grizzlies, meglepődnénk, ha ezúttal akár csak megszorongatná a hazai pályán húszból tizenhét mérkőzést megnyerő ellenfelét a San Antonio.

 

Denver Nuggets – Phoenix Suns 04:00

A Nuggets kéz a kézben vezeti Nyugatot a Memphisszel, legutóbbi tíz találkozójából nyolcat is megnyert és kérdés nélkül az egyik legerősebb csapata jelenleg a ligának – a Phoenixről ez nem mondható el, így tulajdonképpen kötelező előtt áll a hazai pályán kifejezetten jól, 17-3-as mérleggel szereplő Denver. A nyugati éllovas most egy hazai sorozatot teljesít, ennek eddig minden mérkőzését behúzta, zsinórban három sikernél járnak Jokicsék, a két Los Angeles-i csapat mellett a Clevelandet is simán megverték saját környezetükben, a legtöbb játékosuk felépült és bevethető, minden klappol tehát Denverben. A Suns ezzel szemben annak ellenére komoly gödörben van, hogy legutóbb nagyon tartalékos felállásban meglepetésre legyőzte a Wigginsszel is kiegészülő Warriorst. Ettől eltekintve még mindig pocsék formában vannak a vendégek, az elmúlt tizenegy pályára lépésükből kilenc alkalommal is vereséget szenvedett Monty Williams csapata. A  legfájóbb az egészben, hogy a következő hetekben szinte reménytelen a helyzetük, Devin Booker felépülése még heteket vesz igénybe, nemrég ráadásul másik vezérük, Chris Paul is megsérült, Cameron Johnson és Cameron Payne szintén huzamosabb ideje sérültlistán van, de jelenleg még Ayton és Landry Shamet játéka is bizonytalan. Az egészen a playin helyekre süllyedő Phoenix elkövetkezendő menetrendje szintén nem lesz egyszerű, bár jelenlegi állapotukban senki ellen nem tekintenénk őket esélyesnek, mindenkire szükségük van és nagyon kell kapaszkodniuk, hogy ne süllyedjenek tovább a szoros nyugati mezőnyben.

 

Sacramento Kings – Houston Rockets 04:00

A hazaiak itt kötelező siker előtt állnak, egy nehezebb és kevésbé eredményes időszak után most egy könnyebbnek tűnő periódus következik a Kings számára. Az elmúlt mérkőzésen az Orlandót simázták le, most egymás után kétszer fogadják a ligautolsó Houstont, majd San Antonióba utaznak – ezeket a találkozókat muszáj hozniuk, ha meg szeretnék törni a hosszú rájátszás nélküli sorozatukat. A Rockets csak egy meccsét tudta megnyerni a legutóbbi tíz szerepléséből, most zsinórban hétszer kaptak ki, teljesen egyértelmű, hogy a Wembanyamáért folytatott küzdelem élenjárói. Hivatalosan egyik csapatnak sincs sérültje és hiányzója, teljes keretekkel feszülnek egymásnak a felek, a toronymagas esélyes pedig a remek egyéni- és csapatteljesítményekre is képes Kings, akik egy győzelemmel akár a nyugati negyedik helyet is átvehetik a Dallastól és megágyazhatnak akár egy hosszabb győzelmi sorozatnak is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus