Bostonba utazik a Philly, debütál Kyrie Irving

Több fontos rangadót is rendeznek az NBA ma hajnali játéknapján, melyből kiemelkedik a Sixers bostoni látogatása, de többek között három olyan nyugati mérkőzést is rendeznek, ahol csak néhány meccs választja el egymástól a feleket. Kötelező előtt a Cavs, a Raptors és a Kings is – mutatjuk a játéknap programját.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 01:00


A játéknap rögtön az egyik legegyoldalúbb mérkőzéssel veszi kezdetét, a Cavs az utóbbi idők felemás eredményei után visszatért a helyes útra és négy meccset nyert az utóbbi öt találkozójából. Mitchellék most hárommeccses győzelmi sorozatukat növelnék tovább, a Grizzlies, a Pacers és a Wizards elleni győzelmek után most a „kieső” Pistons ellen is be kell húzniuk a kötelezőt. A Detroit csak két meccset nyert az utóbbi tíz mérkőzéséből, a Phoenix és a Boston ellen nem rúghattak labdába, ez másként az előjelek szerint ma sem lesz. A csapatok szinte teljes kerettel csaphatnak össze, az esélyek természetesen a hazai pályán makulátlanul teljesítő Cavs mellett vannak, nagy blama lenne, ha nem tudnák érvényesíteni a papírformát a hazaiak.

 

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 01:00


A forduló kiemelt rangadóját játssza egymással két keleti dobogós, a Celtics továbbra is vezeti a konferenciát, míg a Sixers a harmadik helyen áll, de csak három meccs van a felek között, az eddigi teljesítmények alapján akár nem túlzás azt állítani, hogy a keleti konferenciadöntő előzetese is lehet ez a meccs. Mindkét csapat három győzelmet számlál az elmúlt öt találkozóján, de összességében mégis a Sixers most az élesebb, még akkor is, ha a legutóbbi meccsét elbukta a Knicks ellen. Embiidék tízből nyolcat nyertek, így látótávolságon belülre zárkóztak a Celtics-Bucks pároshoz, míg a Boston a Suns elleni vereségét nem rég egy Detroit elleni kötelezővel tudta feledtetni. Semmiképp sem érdemes kihagyni ezt a nagy rangadót, hiszen a hírek szerint teljes csapatok mérkőznek meg egymással, a hazaiak oldalán Jaylen Brown és Marcus Smart is visszatérhet a csapatba, a Phillynél pedig mindenki egészséges. A mérkőzés színvonalát mi sem mutatja jobban, hogy védekezésben és támadásban egyaránt top 10-es mindkét csapat, jóslatokba merész lenne bocsátkozni, a playoff-hangulat garantált. A felek első és eddigi egyetlen idei meccsét a Celtics nyerte még októberben, azóta azonban komoly javuláson ment keresztül Doc Rivers csapata, meglátjuk, hogy ma merre billen el a mérleg nyelve.

 

Washington Wizards – Charlotte Hornets 01:00


Ezen a meccsen az a tét, hogy ki fog kilábalni a hosszabb negatív sorozatából. A Wizards az elmúlt időszak jobb eredményei után megint zsinórban háromszor kapott ki, ezeken a meccseken hol Bradley Beal, hol Kyle Kuzma, hol több kulcsember is hiányzott – a Portland, a Brooklyn és a Cleveland elleni vereségek így várhatóak is voltak. A Hornets a Keleti Konferencia sereghajtóinak egyike, jelenleg ötmeccses nyeretlenségi sorozatát próbálná megtörni, viszont tekintve azt, hogy a legutóbbi két meccsen a szintén tankoló Pistons és Magic ellen sem sikerült nyernie a csapatnak, komoly aggodalmakat jelenthet a mai feladat is. Oubre Jr. és Martin továbbra sem áll a Charlotte rendelkezésére, a fővárosiaknál pedig Beal és Kuzma játéka is bizonytalan eddig. Ha a Wizards vezérei játékra jelentkeznek, akkor egyoldalú meccs is lehet ebből, bár sosem lehet tudni, hogy LaMelo Ball vezetésével mikor milyen arcát mutatja a Hornets, meglátjuk, hogy ma képesek lesznek-e borsot törni a playinért nagy harcban álló Washington orra alá.

 

Miami Heat – Indiana Pacers 01:30


A Heat mérsékeltebb ütemben gyűjti most a győzelmeket, csak kétszer nyert az elmúlt öt meccsén, négymeccses idegenbeli túráján csak egyszer tudott győzni a csapat, ráadásul becsúsztak itt olyan kellemetlen vereségek is, mint például a Hornets elleni blama, vagy a Knicks ellen elveszített fontos rangadó is. A túloldalon sem rózsás a helyzet, az Indiana továbbra is csak keresi önmagát, Haliburton visszatérése óta csak a Sacramentót tudták legyőzni, az nagy győzelem volt, viszont így is csak 2-8-cal áll a csapat az elmúlt tíz meccsén. A Heat célja továbbra is az egyenes ágon való rájátszásba kerülés, eddig a vonal fölött vannak, viszont a New Yorknak is hasonló ambíciója van, közöttük egy komoly párbaj kezd kialakulni. Az Indiana a nagy süllyedés miatt már a playinnel is beérné, jelenleg hármas holtversenyben a tizedik helyen áll, a Raptors és a Wizards is a vendégek sarkában van, nagyon észnél kell lennie a következő meccseken Carlisle csapatának. A hazai oldalon Lowry és Oladipo sérüléséről szólnak a hírek, mellettük pedig a kiegészítők közül továbbra sem bevethető a Yurtseven-Jovic-Robinson tandem, nem ideális tehát a helyzet a floridaiaknál. Kérdés, hogy a remekül védekező Heat hogyan tudja limitálni a Haliburton vezette támadásokat, illetve, hogy Adebayo egyetlen center lévén hogyan tud majd megbírkózni Myles Turnerrel. A Pacers egy potenciális győzelemmel bebiztosíthatná a helyét a legjobb tízben, erre most egy tartalékosabb Heat ellen akár lehetősége is nyílhat – zsinórban kilenc elbukott idegenbeli meccs után ideje lenne nyerniük.

 

Toronto Raptors – San Antonio Spurs 01:30


A Raptors a keleti tizedik-tizenegyedik-tizenkettedik helyen zajló hármas holtverseny egyik résztvevője, kicsit egy helyben toporog a csapat, hol megindul egy pillanatra fölfelé, hol visszacsúszik, ilyen kiegyensúlyozatlanságra viszont nem lehet építeni. Most ötből három győzelem és zsinórban két siker után térnek haza egy idegenbeli túráról, jelenleg éppen egy felfelé ívelő szakaszban vannak Siakamék. Most nem lesz kifogás, muszáj hozniuk ezt a meccset hazai környezetben, a Spurs ugyanis zsinórban kilenc zakóból érkezik meg erre a találkozóra, teljesen szétesett a nyugati csapat, ráadásul az elmúlt öt meccsük mindegyikén legalább tízpontos vereséget szenvedett. A Raptors kötelező győzelem előtt áll, ezzel beférkőzhetne a hőn áhított keleti top 10-be is akár, ráadásul O.G. Anunoby is játékra jelentkezhet a kanadaiaknál. A SAS-nál Keldon Johnson és Tre Jones pályára lépése is bizonytalan, a Raptors nagy lehetőség előtt áll, hogy egy hosszabb pozitív sorozatot érjen el, a kérdés, hogy tudnak-e élni vele, még talán éppen időben lehet egy feltámadás. A felek előző meccsén kiütéses, 43 pontos győzelmet szerzett a Toronto, ha nem is ekkora különbséggel, de a kimenetel ma is hasonló lehet.

 

Houston Rockets – Sacramento Kings 02:00


A Kings a nyugat harmadik helyen áll, az elmúlt tíz meccsén viszont csak 50%-ot hozott a csapat, ami éppen elég ahhoz, hogy ne csússzon lejjebb, viszont egy jobb periódussal már régen a Memphis előtt is lehetnének Foxék. A felek két napja már játszottak egymással, akkor egy pontgazdag meccsen, 140 pontot dobva nyert a Kings, a papírforma pedig ezúttal is az ő sikerüket jelentené. A Rockets a liga leggyengébbjeként szerepel már hónapok óta, és bár az utóbbi hetekben két egymás utáni győzelmet is sikerült szereznie, de ezt most zsinórban három vereség követte, ráadásul ezeken a napokon a védekezés még inkább szétesett, az elmúlt két meccsén közel 300 pontot kapott a gárda. A Kings egy győzelemmel tovább csökkentené a különbséget a Memphisszel szemben, viszont hátrafelé is tekintgetnie kell, mert a Clippers nagyon jön alulról – ezzel a kötelező győzelemmel egy időre nyugodtak lehetnének a vendégek.

 

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 03:00


A nyugati playoff-harc egyik fontos mérkőzése lesz ez mai, a Wolves előnye csak egyetlen meccs a Utah-val szemben, a kilencedik és tizedik helyet osztja meg egymás között a két csapat. A Jazz legutóbb kétszer is kikapott, az Atlanta és a Dallas ellen sem sikerült megszerezniük Clarksonéknak a győzelmet, de a Wolves is csak két meccset nyert meg az utóbbi öt pályára lépéséből, legutóbb a Denver ellen szenvedett a vártnál simább vereséget. A Jazznél Jared Vanderbilt játéka kérdéses, míg a vendégeknél Austin Rivers továbbra is eltiltását tölti, de Kyle Anderson pályára lépése is bizonytalan. Egyik csapat sincs kiemelkedő formában, a mai meccsen viszont vagy a Wolves szakítja le jobban a Jazzt magáról, vagy a Jazz éri be meccsekben ellenfelét – meglátjuk, hogy melyik csapat felé billen el a mérkőzés, szoros és parázs meccset várhatunk, ami sokat számíthat a későbbiekben.

 

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 03:00


Ez a mérkőzés elsősorban Kyrie Irving dallasi debütálásáról fog szólni, a Clippers ellen pedig rögtön egy nyugati rangadón teheti meg ezt a Mavs újdonsült játékosa. A formákat illetően hasonlóan állnak a felek, mindketten hármat nyertek az elmúlt öt meccsükből, a Dallas viszont idő közben elvesztette Luka Doncicot, aki elvileg valamikor ezen az idegenbeli túrán vissza is térhet, de erre még nem ma fog sor kerülni. A Clippers hatmeccses keleti útján elért 4-2-es mérlege kifejezetten jónak számít, csak a Bucks és a Cavs győzte le a Los Angeles-ieket ebben az időszakban. A hazaiak teljes kerettel játszhatnak már egy ideje, eddig pedig igazolják, hogy ha egészségesek, akkor komolyan kell velük számolni a nyugati élmezőnyben. A Dallas most egy nehezebb időszakot él, Doncic nélkül még nem nyert idén meccset a gárda, most Irving vezetésével ez akár változhat is, de az esélyesek ma sem ők, hiszen a szlovén klasszis mellett Maxi Kleber és Davis Bertans sem lehet ott a csapatban, az eddig sem acélos védekezés pedig az Irving-cserével papíron még tovább gyengült. A két csapatot mindössze egy meccs választja el egymástól a konferenciában, a LAC egy esetleges győzelemmel akár a harmadik helyre is odaérhet és elronthatja a sztárirányító bemutatkozását – jelen helyzetben talán erre van is reális esélyük Leonardéknak.

 

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 04:00


Ez a meccs szintén a nyugati szoros középmezőny egyik rangadója, bár a rájátszás hajszolásában részt vevő csapatok létszámát tekintve már lassan arra van kevesebb esély, hogy nem ezek között a csapatok között rendeznek rangadókat. A Blazers és a GSW között két meccs a különbség a címvédő javára, a Warriors egy rövidebb sikertelen időszak után most két győzelem után utazik Portlandbe, Curry nélkül fontos győzelmeket arattak a vendégek a Dallas és az OKC ellen. A Blazers fordított helyzetben van, egy eredményesebb periódust egy kevésbé eredményes váltott, három siker után zsinórban két vereséget szenvedtek Lillardék. Steph Curry lábsérülése miatt még jónéhány hétig az oldalvonal mellé szorult, míg a Portlandnél Nurkic az egyik legfontosabb hiányzó. Curry hiányzása jobban fájhat a GSW-nek, mint a túloldalon a center sérülése, vezére nélkül viszont az első meccsét nagyon magabiztosan nyerte a Thunder ellen a Warriors. Az esélyesek többek között 7-20-as idegenbeli mérlegük miatt sem ők a meccsen, Damian Lillard eszméletlen formában kosárlabdázik, ha megkapja a kellő támogatást a társaitól, akkor bárki ellen képesek lehetnek nyerni. Az esélyek ezúttal inkább a hazaiak mellett állnak, de a Poole-Thompson-Wiggins trió is bármikor villanhat, így nem szabad félvállról vennie a találkozót Billups csapatának.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus