Bostonba utazik az Orlando, a New Yorkot fogadja a Suns

Kötelező előtt a Sixers, a Lakers és a Pacers is: mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban.

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 01:00

A Pels két magabiztos győzelem után léphet pályára, míg a Hornets oda-vissza kikapott a Heattől, másodjára ráadásul meglehetősen egyértelműen, úgyhogy Terry Rozier remeklése ellenére most sem számít esélyesnek a vendéglátó. A Pelicansnél Zion Williamson bokája kérdéses, lehet, hogy nem játszhat, de összességében egyértelműen jobb formában vannak, magasabb szintet képviselnek, és eddig pont kétszer annyi meccset nyertek, mint ellenfelük. A NOP ráadásul benne van a nyugati közelharc sűrűjében, ahol egy-egy győzelem vagy vereség több pozíciót jelenthet a tabellán, úgyhogy nem hibázhat egy ilyen, kötelezőnek tűnő, keleti alsóházi ellenféllel szembeni összecsapáson.

 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 01:00

Ez a Sixers számára kötelező feladat, Joel Embiidék szépen hozzák mostanában a győzelmeket, támadásban nagyon egyben vannak, védekezésben pedig leginkább annyit hoznak, amennyit az aktuális ellenfél legyőzése megkíván - a zsinórban 21 vereségnél tartó Detroitról pedig semmi mást nem tudunk leírni az említett statisztikán kívül. A felek egyébként két napja találkoztak, akkor 129-111-re nyert a Philly, amely zsinórban négyet nyert, és két meccsre van a keleti első helytől, úgyhogy szoros csatát vív több riválisával is, nem fér bele neki egy blama ilyen helyzetben.

 

Washington Wizards - Indiana Pacers 01:00

Itt a Pacers a "kötelezős" csapat, hiszen a Washington sorozatban hatot bukott, és a liga legrosszabb, legpuhább, legkevesebb ellenállást kifejtő, legrosszabb mentalitást mutató védekezését teszi ki a parkettre, úgyhogy a playoff-helyeken csatázó Indy nem hibázhat. A vendégek legutóbb éppen elbukták a Bucks elleni rangadót, amelyen Giannis 64 pontot dobott nekik, de ott is volt tartásuk, egy Wizards pedig annyira más kávéház, hogy reálisan nézve csak magukat verhetik meg. Annyit azért hozzátehetünk, hogy védekezésben az Indy is meglehetősen pocsék, szóval az ellenfél erejétől függetlenül is dobópárbajt várhatunk, csak ha meglesz a kellő energia, akkor Haliburtonék jóval magasabb szintre képesek, mint Kuzmáék.

 

Boston Celtics - Orlando Magic 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója a keleti éllovas, és az alig két meccsel hátrébb lévő harmadik helyezett között. A Boston otthon még veretlen, 12-0-ra áll saját pályáján, viszont back-to-backet játszik, előző este a Cleveland ellen aratott fontos győzelmet, most viszont kiderül, hogy a b2b mennyire látszik meg az egyébként viszonylag rövid rotáción, és hogy a Magic sokszor fárasztó védekezése ellen mennyire tudnak majd érvényesülni Brownék. Igazi csemegének ígérkezik a Tatum-Banchero párharc, de az biztos, hogy a Magicnek a legjobb formájára lesz szükség, ha meg akarja szorítani a holtversenyes ligaelsőt. Anthonyék egyébként két vereség után rendezték a soraikat, és legutóbb ők is éppen a Clevelandet verték meg, azóta pihenhettek, felkészülhettek, és eddigi egyetlen, Boston elleni mérkőzésüket is megnyerték idén, igaz arra az ő csarnokukban került sor. A fő kérdést a Celtics fáradtsága és a Magic védekezése jelenti majd, ha utóbbi kellően fizikális lesz, olyan, ami az idei legjobb időszakaikban volt, akkor bármi elképzelhető - viszon a vendégeknél Carter Jr. nem lesz, Fultz játéka pedig kérdéses.

 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30

A csapatok két napja találkoztak, és egy szoros, kiélezett, pontzáporos mérkőzésen nyerni tudott a Raptors, a várakozás pedig most is valami hasonló lesz: védekezni egyik fél se nagyon tud, támadni és dobni mindkettő sokkal jobban szeret, van is bennük tűzerő, ráadásul két napja is pontosan ezt láthattuk beigazolódni. Akkor az egyéniségek remekléséből végül a kicsit több lábon álló, olajozottabb Toronto jött ki győztesen, és a hazai pálya most is a kanadaiak mellett szól, de rögzítsük, hogy az összecsapás előtt mindkét gárda meglehetősen rossz formában volt, az Atlanta már sorozatban öt vereségnél tart, és a morál sem az igazi Trae Youngéknál. Meglátjuk, hogy képesek lesznek-e visszavágni - de a játék képében nagy fordulatra nem kell számítani. 

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 01:30

Ez a győzelem a Lakers számára kötelező, és két napja is ugyanitt találkoztak a felek, akkor hozta is ezt a feladatot a Los Angeles, bár meglehetősen szűken, csak 122-119-re - Anthony Davis és Victor Wembanyama nagy csatáját hozta ez a párharc. A Lakers azért összességében egyértelműen más szint, a kérdés az, hogy a sérültlistával mi lesz: LeBron James és Anthony Davis játéka is kérdéses hivatalosan, de a várakozás az, hogy ott lesznek a parketten - és ha ez így lesz, akkor nem is lesz kérdés, hogy ki az esélyes, miután a San Antonio zsinórban 18 vereségnél tart...

 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

Két napja Houstonban találkoztak a csapatok, és akkor Jaren Jackson Jr. extrája ellenére nyerni tudott a Rockets, a pályaválasztói jog változása viszont jelentős faktor, tekintve hogy a Houston 1-8-ra áll idegenben, otthon viszont hasít - igaz, a Grizzlies is csak 1-10-es hazai mutatót tudott összehozni. A Houston összességében jobb csapat, 12-9-re áll, míg a Memphis Nyugat leggyengébb együttesei közé tartozik, de otthon azért okozhat meglepetést - főleg ha esetleg Bane is játszhat, mert az ő pályára lépése betegség miatt még mindig kérdéses. A Rockets előzetesen esélyesebb, de az idegenbeli mutató nem véletlen...

 

Phoenix Suns - New York Knicks 04:00

A Sunsnál legutóbb végre debütálhatott egymás mellett a Durant-Booker-Beal trió, de elsőre elég gyenge védekezéssel és harmatos triplázással vereség lett a vége, most megpróbálhatnak javítani - elvileg mindhárman játszhatnak, Gordon pályára lépése kérdéses. A Knicks legutóbb a Jazz vendégeként is kikapott, és idegenben csak 6-7 a mérlege, ráadásul szűk három hete otthon is vereséget szenvedett a Phoenix ellen, és Mitchell Robinson azért eléggé hiányzik a palánk alól, meglátjuk, hogy így mire mennek majd belül Nurkicék ellen. A Suns az esélyesebb, főleg hazai pályán, de négyből három vereség után azért bizonyítaniuk kell Bookeréknek, mert nincsenek túl jó passzban...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus