Bostonban folytatódik a keleti döntő

A Heatnél Kyle Lowry és PJ Tucker játéka is elképzelhető, a Celtics teljes kerettel léphet pályára - jön a párharc harmadik meccse. 

Boston Celtics - Miami Heat 02:30 (Sport 1)

Az első meccsen egy futással a Heat tudott nyerni, a másodikon extra triplázással a Celtics, így Tatumék elvették a pályaelőnyt és abszolút magabiztosan fogadhatják ellenfelüket - azt a Miamit, amely idegenben sokkal sebezhetőbb volt eddig a playoffban és az alapszakaszban is, mint otthon. A taktikai előny is a Bostonnál van, Smart és Horford védekezésével nagyon ült a mindent váltós, egy-egyezésre késztető védekezésük, támadásban pedig az irányító szenzációs játéka kiegyenesített minden korábbi problémát, így most Erik Spoelstrán és a Miamin van a sor, hogy válaszoljon.

Lépni lehetne mit, Jimmy Butler egyéni extrája persze kötelező eleme a sikernek, de egyrészt védekezésben lehetnének keményebben, fizikálisabbak, másrészt támadásban sokkal pontosabbnak és türelmesebbnek kell lenniük. Bam Adebayónak jóval több labda kell és jóval többször kell támadnia a gyűrűt, mert képes 20 pontokat dobálni, de eddig szinte fel sem emelte a labdát a párharc során, ami nem fog beleférni ebben a rendszerben. Nagyon kellene nekik Tyler Herro javulása és egy jobb triplázás is csapatszinten, de az általánosságban igaz, hogy a kiegészítők otthon játszanak jobban, kevesebb arra az esély, hogy pont idegenben "kattannak be."

A Celticsnél gyakorlatilag ugyanazt kell hozni, mint legutóbb, azt az energiát, agresszivitást, lendületet, sebességet - ha ez megvan, akkor nagy problémájuk nem lehet, várják, hogy mit változtat, mivel tud előrukkolni a Miami. Náluk elvileg Derrick White is játszhat, így abszolút teljes kerettel állhatnak ki, míg a Heatnél Lowry és Tucker játéka kérdéses, de a hírek szerint mindketten azzal a szándékkal melegítenek be, hogy ott lesznek a pályán, hacsak nem éreznek mást a mérkőzés előtt. Lowry visszatérése dobhatna a Miami támadógépezetén, de ha félsérülten száll be, az kevés lesz, ezt láttuk a Sixers ellen is - meglátjuk, hogy játszik-e és ha igen, akkor hogyan, ez lehet most a fő kérdés.

A párharc állása: 1-1.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus