Boston-Minnesota csúcsrangadó és Heat-OKC a programban

A Clippers fogadja a Torontót, a Jazzhez látogat a Denver: tíz meccs vár ránk hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük.

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 01:00

Ez lesz a játéknap abszolút kiemelt rangadója, a keleti és a nyugati listavezető csatája, a liga jelenlegi két legjobb mérlegével rendelkező csapat feszül egymásnak, de az erőviszonyok mégis szinte egyértelműnek tűnnek. A Minnesota idegenbeli back-to-backet vív, az utóbbi hetekben egyébként is akadozó játékot és ingadozó formát mutat, míg a Boston eddig minden meccsét megnyerte otthon, 17-0-ra áll ebben a csarnokban, és kiemelkedő időszakot teljesít - ez még akkor is igaz, ha nemrég a Pacers ellen az utolsó pillanatban kikapott Jayson Tatum nélkül. Most itt a lehetőség a javításra, pihentebbek, a bevehetetlen pályájukon játszhatnak, Tatum is bevethető és a legfrissebb sérültjelentés szerint nem lesz hiányzójuk, és ha a játékot nézzük, akkor megkérdőjelezhetetlen, hogy ők a liga legjobbjai - hacsak nem fognak ki gyenge napot, akkor szinte verhetetlenek jelenleg. Persze a Wolves sem véletlenül vezeti Nyugatot, de azért ők is inkább otthon vitézkednek, idegenben foghatóak, és az utóbbi időszakban tényleg megcsúszott kicsit a korábbi extra védekezés, ráadásul a támadásban fix pontnak számító Anthony Edwards éppen tegnap betlizett - tőlük a legjobb formájuk kellene ahhoz, hogy most győzni tudjanak. Pedig Minnesotában, a csapatok első meccsén egyébként nyerni tudott a Wolves, csak annak már két hónapja...

 

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 01:00

A Kings back-to-backet nyom, de nincs túl meggyőző formában, viszont Domantas Sabonis vezérletével jobb napjain bármire képes - ebből áll majd össze valami, kérdés, hogy mennyi eneriga marad, és mennyire tud koncentrált, pontos maradni a gárda. A játéktudás egyértelműen mellette szól, a frissesség és a hazai pálya lehet a Hornets előnye, de Terry Roziertől hatalmas extra kellene ahhoz, hogy legyen esélyük, plusz a Sacto harmatos, erőtlen játéka is elengedhetetlen lenne egy esetleges hazai sikerhez. A vendéglátónál ráadásul továbbra is rengeteg a sérült, egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen kerettel állhatnak ki. 

 

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 01:00

Alsóházi meccs két olyan csapat között, amelynek túl sok esélye semmire nincs, nyilván Victor Wembanyama játéka miatt érdemes lehet majd nézni, de rögzítsük, hogy a liga két legrosszabb együtteséről beszélünk, ehhez igazítsuk az elvárásokat. A Detroit ráadásul back-to-back érkezik a Kings elleni vereség után és nem számíthat sem Cade Cunninghamre, sem Monte Morrisra, ami nem könnyíti meg a dolgát. De hogy ezen a meccsen ki akar nyerni és mennyire, az rejtély...

 

Indiana Pacers - Washington Wizards 01.00

Toronymagas esélyes a Pacers, amely szenzációs formában van, az egyetlen apró probléma az, hogy Tyrese Haliburton legutóbb megsérült, és most azt nézhetjük meg, hogy hogyan játszik ez a csapat a sztárja, vezére, értelmi szerzője nélkül. Legutóbb egy félidőt lehoztak jól így is, de más így készülni egy teljes meccsre, úgyhogy most azért komolyabb feladatot kell megoldani - viszont a Washington védekezés éppen alkalmas is arra, hogy lehessen kísérletezni, a fővárosiak nem túl nagy meggyőződéssel botorkálnak a saját térfelükön.

 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

Egyik csapat sincs jó formában, ami a Sixersnél meglepő, hiszen eddig remek szezont teljesített a gárda, de most elkezdett botladozni, az előző két hazai meccsét elbukta, úgyhogy most kérdőjelesen készül erre a fellépésre. A Hawks is két vereségből érkezik, de Trae Youngék nagyjából a helyükön vannak, ugyanazt hozzák egész évben, védekezni nem tudnak, fizikálisan játszani szintén, így nem csoda, hogy pár napja az Indy például feltörölte velük a padlót. A kérdés inkább az, hogy a Sixers magára talál-e, de Joel Embiid megint nem játszhat, úgyhogy ez azért nem lesz könnyű, nagy teher hárul majd Maxey-re és Harrisre, főleg úgy, hogy Melton pályára lépése is kérdéses. Midenesetre a zsinórban harmadik bukta még így is elég csúnyán mutatna...

 

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 01:30

Ez is rangadó lesz, bár az esélyek egyértelműen az OKC mellett szólnak, de azért a tavalyi nagydöntőst, a most a keleti középmezőnybe tartozó, de egész korrekt formát futó Miamit sem lehet leírni, főleg otthon. A gondot a sérülések jelentik a floridaiaknál, Jimmy Butler lába továbbra sem gyógyul, és ezt a meccset is kihagyja, legutóbb Kyle Lowry is kidőlt és Caleb Martinra sem számíthatnak, bár elvileg az ő és Lowry játéka sincs még teljesen kizárva. A rendszer működik, a kiegészítők jól játszanak, de ennek azért van egy plafonja, és az SGA-Holmgren-Williams trió már-már BIG3-szinten kosárlabdázik az OKC-nél - ez ellen a csapat ellen a Miami legjobbja kellene, lehet, hogy annál kevesebb nem lesz elég. A vendégek abszolút topcsapatként dolgoznak, a kérdés igazából a védekezés, mert az utóbbi meccseiken azt kicsit elfelejtették, bele is néztek két vereségbe, és a Wizards ellen sem nyertek könnyedén azért, mert rengeteg pontot kaptak. A lazaságot a Heat tartalékosan is meg tudja büntetni...

 

Chicago Bulls - Houston Rockets 02:00

A Bulls továbbra is egészen jó passzban van, tízből hatot nyert, és az előző két meccsét is behúzta, a Rockets ingadozó, de a texasiaknál igazából az idegenbeli mutató a bajos, az a 3-11 ad okot az aggodalomra most is. Érdemes lesz majd nézni Drummond és Sengün csatáját ötös poszton, illetve azt is, hogy a fiatalok mihez kezdenek majd DeRozannel és LaVine-nel, a vendégeknél mindenesetre Brooks továbbra sem bevethető, míg a Bulls oldalán Caruso játéka kérdéses - és ha már itt tartunk, LaVine-é sem biztos.

 

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 02:30

Fontos meccs ez mindkét csapat számára, a GSW olyan pocsék formában és olyan nehéz helyzetben van, hogy minden egyes győzelemre iszonyatosan nagy szüksége van, a Pelicans ráadásul jobban is áll Curryéknél, úgyhogy pláne fontos lenne meccset fogni ellene. A New Orleans remek formában van, több szép győzelem után ugyan kikapott a Clipperstől, de legutóbb földbe döngölte a Sacramentót és idegenben is 10-7-re áll, ami kiváló mérleg, úgyhogy minden esélye megvan a sikerre. A hazaiaknál semmi sincs rendben, Green és Paul sem játszhat, Currynek több pocsék meccse is volt mostanában, minden szempontból mélyen van a társaság, de ez azért akár napról napra is tud változni ennél a keretnél - meglátjuk, hogy most mennyire lesznek élesek Thompsonék. Az esélyek alapvetően nem mellettük szólnak.

 

Utah Jazz - Denver Nuggets 04:00

Ez jelenleg rangadónak számít, hiszen bár papíron a Denver sokkal jobb csapat, de a Jazz az utóbbi tíz meccséből nyolcat is megnyert, és kifejezetten jó ellenfelek ellen is remekelt - legutóbb például az első negyedben dobott 11 triplát a Milwaukee otthonában, és azt a meccset is meg tudta nyerni, úgyhogy számolni kell vele most is. Pár napja a Nuggets is kikapott egyszer, és idegenben csak 11-8-ra áll, ezeket hozhatjuk fel ellenérvként a bajnokkal szemben, de sérültje nincs, Jokicsék összességében bármire képesek, és bár nem most a legélesebbek, de elvileg mindenük adott ehhez a győzelemhez is. A Jazznél a hit és a lendület lesz nagyon fontos, mert ez viszi őket előre, egyszer csak bekattant náluk valami, és azóta működik a játék - meglátjuk, hogy Kesslerék mire mennek Jokics ellen, és hogy marad-e a legutóbbi dobóformájuk.

 

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 04:30

A Raptors back-to-backet játszik, előző este a Lakers vendége volt és szenvedett végül vereséget, most pedig Los Angeles másik csapata ellen próbálna meg javítani, jóval fáradtabban. A Lakers-meccs paprikás hangulatban ért véget, Darko Rajakovic vezetőedző eléggé kiakadt az utolsó negyed büntetőarányán és alaposan elővette a játékvezetőket, kérdés, hogy ennek milyen hatása lesz majd ezen az összecsapáson. A Clippers pihentebb, otthon játszhat, és jó formában is van, ugyan a Lakerstől nemrég kikapott a gárda, de legutóbb a Sunst már legyőzte, nincs komoly sérültje, és a benne lévő potenciál elég magas - igaz, a csere óta a Raptors is jól játszik, de az előző esti meccs, és úgy összességében az idegenbeli túra is sokat kivehetett már belőle. Pöltl most sem játszhat a vendégeknél.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus