Bradley Beal visszatér Washingtonba, Miamiba látogat a Clippers

Már 21:00-kor kezdetét veszi a kilenc meccsből álló program, mutatjuk a legfőbb tudnivalókat.

Detroit Pistons – Orlando Magic 21:00

Kezd ismét jó formába lendülni a Magic, ami nem véletlen, mert felépültek náluk a sérültek, Jamahl Mosley a várakozások alapján minden játékosára számíthat ezen az összecsapáson. Mindez az eredményekben is megmutatkozik, az elmúlt négy meccsükből hármat megnyertek, és minden győzelmükhöz elit védekezés is társult, így kötelező lenne számukra ez a meccs is. Az elmúlt időszakban már a Pistonst sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, a közelmúltban megverték a Thundert, illetve tisztességesen helytálltak az egyaránt bombaformában lévő Cavaliers és Clippers ellen is, ugyanakkor a magasember-rotációjuk érzékeny veszteségeket szenvedett, így Isaiah Stewart és Mike Muscala szolgálataira sem számíthatnak a mostanában ultramagas szerkezetekkel is előszeretettel kísérletező Magic ellen. Cade Cunningham szereplése sem biztos, az ő bevetéséről feldobás előtt dönthetnek.

 

Washington Wizards – Phoenix Suns 21:30 (AMC Mikro)

Bradley Beal először léphet pályára Washingtonban azt követően, hogy tavaly nyáron 11 szezon után elcserélte őt a Wizards, így számára biztosan különleges lesz ez a találkozó. Papíron egyértelmű esélyes a Suns, mostanában viszont becsúszott náluk pár vereség, legutóbb a Hawks verte őket, de a Wizards ideális ellenfél lehet a javításhoz, ráadásul a hazaiak erősen tartalékosak lehetnek: Kyle Kuzma (váll) és Marvin Bagley III (hát) bizonyosan kihagyja ezt a meccset, de Bilal Coulibaly (hát) és Tyus Jones (boka) szereplése is kérdéses, kisebb szenzáció lenne, ha nélkülük is nyerne a Wizards. A Sunsnál eközben nincs új hiányzó, Beal meccset sem hagyott ki a közelmúltban összeszedett orrtörésével, és ezúttal extra motivált is lehet, hogy a pályán lehessen egykori csapata ellen.

 

Boston Celtics – Memphis Grizzlies 00:00

A sokáig bevehetetlennek tűnő TD Gardenben a közelmúltban nyerni tudott a Nuggets, a Clippers és a Lakers is, legutóbb az ősi rivális két legjobbja nélkül vitte el a győzelmet Bostonból, úgyhogy várhatóan nagyon motiváltak lesznek Jayson Tatumék, hogy kijavítsák a csorbát. A Grizzlies azzal együtt is ideális ellenfél lehet ehhez, hogy Jaylen Brown játéka hátproblémák miatt kérdéses, illetve Luke Kornet (combhajlító) sem biztos, hogy ott lehet a pályán. A vendégek hiába játszanak változatlanul nagyon szívós kosárlabdát Jaren Jackson Jr. vezetésével, és hiába tért vissza Derrick Rose, továbbra is annyi a hiányzójuk, hogy csak az ellenfelük jelentős alulteljesítésével lehet esélyük ezen a meccsen. Az egyik hiányzóra, Marcus Smartra érdemes külön is kitérni, aki először léphetett volna pályára vendégként egykori csapata otthonában, erre a visszatérésre viszont egy ideig még várni kell.

 

Charlotte Hornets – Indiana Pacers 00:00

Elméletben a Pacers egyértelmű esélyes, de csúnya meccs is lehet ebből, mert a Hornetsnél jelen állás szerint LaMelo Ball, Gordon Hayward és Mark Williams sem lesz pályán, míg a Pacersnél Tyrese Haliburton, Myles Turner, Bennedict Mathurin és Jalen Smith szereplése is kérdéses különböző sérülések miatt. Amennyiben Haliburton pályán lesz, azt is érdemes lesz figyelni, hogy milyen szerepben és mennyit játszik majd, mert legutóbb a Kings ellen csereként kapott 22 percet, ami alatt dobott ugyan 14 pontot, de csak 1 gólpasszt osztott ki, illetve 5 labdát adott el. A Hornetsnél Brandon Millerre lesz érdemes odafigyelni, aki mostanában többször is ostromolta a 30 pontos határt, de azt még egyszer sem sikerült elérnie.

 

Miami Heat – Los Angeles Clippers 00:00

A játéknap rangadóján a gödörből kilábalni igyekvő Heat fogadja a fantasztikus formában lévő Clipperst. A hazaiak a hétmeccses vereségsorozatuk után megnyerték az előző két találkozójukat, míg a Clippers a hétmeccses keleti túrája hatodik állomására érkezik, és az ötödik győzelmükre hajtanak ebben az erőltetett menetben. Elméletben minden adott ahhoz, hogy egy kiélezett meccs bontakozzon ki, a Heatnél továbbra is az agyrázkódási protokoll alatt lévő Duncan Robinson az egyetlen jelentősebb hiányzó, míg a Clippersnél reális esély mutatkozik Ivica Zubac visszatérésére, aki felépült a vádlisérüléséből. Külön csemege lehet a wingek csatája, a hazaiaknál Jimmy Butler, a vendégeknél Kawhi Leonard és Paul George játszik remek formában mostanában, izgalmas párharcok alakulhatnak ki Butler és a Clippers sztárjai között.

 

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 01:00

Mostanában többször is megbotlott a nyugati élbolyhoz tartozó Timberwolves, ezért nem vezetik egyedüli csapatként a konferenciát, de az ilyen meccseket hozniuk kell, amennyiben nem akarnak lépéshátrányba kerülni a Thunder-Clippers-Nuggets trióhoz képest. A legnagyobb kérdőjel, hogy Rudy Gobert tudja-e vállalni a játékot, mert a védekezésük oszlopa bokasérüléssel küzd, és rá különösen nagy szükségük lenne egy olyan center ellen, mint Alperen Sengün. A vendégek mostanában felváltva gyűjtik a győzelmeket és a vereségeket, legutóbb a Raptors ellen magabiztos győzelmet arattak, és számukra is nagy jelentőséggel bír minden meccs, mert a playin-helyekre hajtanak. A közelmúltban megkötött cseréjük nem lesz kihatással a felállásukra, ahogyan a távozó Victor Oladipo, úgy az érkező Steven Adams is komolyabb sérüléssel bajlódik.

 

Oklahoma City Thunder – Toronto Raptors 01:00

A Thunderről gyakorlatilag ugyanaz leírható, mint ami a Timberwolvesról, mostanában volt néhány botlásuk (például a Pistons ellen), ezért csak holtversenyben vezetik nyugatot, és számukra is kötelező a győzelem egy nem túl jó passzban lévő Raptors ellen – a vendégek az elmúlt 12 meccsükből csak kettőt nyertek meg. Mark Daigneault helyzetét valamennyire megnehezíti, hogy Jalen Williams és Isaiah Joe szolgálataira sem számíthat, illetve Tre Mann szereplése is kérdéses, de ha Shai Gilgeous-Alexander hozza a szokásos formáját, akkor nélkülük is megoldhatják ezt a feladatot, főleg úgy, hogy a Raptorsnál bizonytalan az elmúlt három meccset térdsérülés miatt kihagyó RJ Barrett visszatérése is.

 

Utah Jazz – Milwaukee Bucks 02:00

Doc Rivers harmadik próbálkozásra megszerezte az első győzelmét a Bucks kispadján, a Mavericks ellen 25 pontos hátrányból tudtak nyerni 129-117-re, viszont most egy idegenbeli back-to-back második felére készülhetnek. A Jazz a közelmúltban bemutatott feljavulása után ismét úgy tűnik, hogy hullámvölgybe került, az előző három meccsüket kivétel nélkül elveszítették, abban viszont bízhatnak, hogy többet pihentek a meccs előtt, mint ellenfelük, illetve sérültjük sincs. Arra már nehezen alapozhatnak a hazaiak, hogy egy hónappal ezelőtt 132-116-re nyertek Milwaukee-ban, mert akkor Damian Lillard nem játszott, bár a Bucksnál azért most is lesznek kérdőjelek: Brook Lopez személyes okokból kihagyta a Mavericks elleni meccset, míg Khris Middleton a szezon során csak egyszer játszott back-to-back meccseken, és akkor is csak 15 perc körül kapott a második találkozón.

 

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 02:30

Két nappal ezelőtt ugyancsak Denverben találkoztak már a felek, akkor Nikola Jokics masszív tripla-duplájára építve 120-108-ra tudott nyerni a Nuggets, és ezúttal is ők az esélyesebbek. Akkor a Trail Blazersnél nem lehetett pályán Jerami Grant, és az ő szereplése ezúttal is kérdéses hátproblémák miatt, míg Shaedon Sharpe neve mellett sokkal pozitívabban cseng a „kérdéses” jelző, 12 kihagyott meccs után közeledik a visszatéréshez. Michael Malone sem biztos, hogy számíthat mindenkire, Kentavious Caldwell-Pope ujjsérüléssel, Payton Watson a térdével bajlódik, de ha valamelyikük nem tudja vállalni a játékot, akkor is kötelező lenne ez a győzelem a Nuggets számára, azzal együtt is, hogy a Trail Blazers a közelmúltban nyerni tudott a 76ers és a Bucks ellen is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus