Brooklynba látogat a Kings, javítana a Nuggets és a Suns

Pályára lép a Milwaukee, az OKC-t fogadja a Toronto: öt mérkőzést rendeznek hajnalban, íme a beharangozó. 

 

Detroit Pistons - Denver Nuggets 00:00

Ez most tényleg egy kötelező meccs a Nuggets számára, a nyugati listavezető sorozatban négy vereségnél tart, teljesen szétesett a védekezése, és kár lenne szépíteni: elengedte az alapszakasz végét fejben, de ez nem fér bele, annál azért még több meccs van hátra. A nagy kérdés az, hogy mentálisan sikerül-e összekapnia magát a társaságnak és kicsit újra felpörögnie, különösen hátul, mert azért a ligautolsó elleni vereség egy új szint lenne még ebben a helyzetben is. Jokicsék bevethetőek, nincs fontos sérültjük, a Pistons pedig már bőven pihentet és egyértelműen az 1/1-et célozza, ha most sem tud győzni a Denver (még ha a játéka nem is javul jelentősen), akkor baj van...

 

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 00:30

Talán ez lehet a játéknap kiemelt mérkőzése, hiszen két jó csapat feszül majd egymásnak. A Kings a nyugati második helyért támadja a Memphist, a Nets pedig egyrészt biztosítani a keleti PO-részvételét, másrészt azért arról még nem mondott le, hogy megelőzze a városi rivális Knicks csapatát. A Sacto alapvetően előrébb tart, viszont back-to-back érkezik, előző este még Chicagóban lépett pályára, így fáradtabb lehet, viszont ugyan kilencből nyolc siker után a Buckstól kikaptak Sabonisék nemrég, de ettől még alapvetően jó formában is van a társaság. A Brooklynnak is voltak szép győzelmei mostanában, legutóbb viszont kikapott Oklahoma Cityben az idegenbeli túra lezárásaként, most az a kérdés, hogy otthon mennyire tudnak felfrissülni Bridgesék. Papíron mindenük adott ahhoz, hogy pihentebben, saját csarnokukban legyőzzenek egy nyugati topcsapatot, de meglátjuk, hogy egyben lesz-e a védekezésük és a lepattanózásuk, illetve hogy matchup-szinten mihez kezdenek majd a Fox-Sabonis párossal.

 

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 00:30

A felek ugyan nem egymással csatáznak, de mindketten a playinbe jutásért küzdenek nagyot: az OKC nyolcadik, a Raptors kilencedik jelenleg a maga konferenciájában, és egyaránt egy-egy meccs előnnyel van bent a top tízben, bár a Thunder akár még a top hatba is bejuthat, ha jól hozza le az utolsó heteket. Szoros meccsre van kilátás, az OKC most jobb formát mutat, sorozatban hármat nyert, míg a Toronto három vereség után legutóbb legyőzte a Denvert, de nagy kérdés, hogy egymáshoz képest hol tartanak most - otthon azért minden esélye meglesz a Raptorsnak, hiszen itt 21-13-ra áll, míg a Thunder vendégként csak 13-20-at hozott eddig. Döntő lesz, hogy VanVleeték le tudják-e kicsit lassítani Gilgeous-Alexandert, illetve hogy a kanadaiak magasemberei mennyire tudnak majd érvényesülni elöl-hátul - hasonló erők csatájára, és így szoros, kiélezett találkozóra készülhetünk.

 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 01:00

23-ból 21 győzelem után lép pályára a Milwaukee, amely most tért haza egy kőkemény nyugati túráról, otthon pedig természetesen toronymagas favorit lesz a Pacersszel szemben. Az Indynek voltak villanásai, de összességében teljesen más kávéház, mint a ligaelső, legutótt a Haliburton-Turner páros nélkül a Pistonstól is kikapott, idegenben csak 12-22 a mérlege, úgyhogy túl sok mindenben nem reménykedhet. Haliburton játéka most is kérdéses, ha ő nem lesz, akkor szinte esélytelen a gárda, és csak a Milwaukee-n múlik, hogy mi történik - a hazaiaknál elvileg visszatérhet Middleton is, náluk nincs fontos sérült. 

 

Phoenix Suns - Orlando Magic 03:00

Sorozatban három vereség után most nem hibázhat a Suns, Devin Bookerék nemrég még a nyugati dobogót ostromolták, most viszont már a hátuk mögé kell nézegetniük, mert lassan a playin is közelebb lesz hozzájuk, mint a top három. A Magic elleni hazai most kötelező ebben a helyzetben, főleg hogy ezt egy keményebb túra követi majd, ami előtt nagyon fontos lenne egy önbizalomnövelő hazai siker. Az Orlando az előző öt meccséből négyet is elbukott, legutóbb a San Antoniótól kapott ki simán, úgyhogy finoman szólva nincs jó passzban, és bár korábban többször is benne volt a bravúr, de most tényleg váratlan lenne, ha meg tudná lepni a Phoenixet. A hazaiaknál Kevin Durant továbbra sincs, a többiek viszont elvileg bevethetőek, így csak rajtuk múlik, hogy érvényesítik-e a papírformát. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus