Brooklynban javíthat a Celtics, Parker visszatér San Antonióba

Hat mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

Brooklyn Nets - Boston Celtics 1:30

A felek egy hete találkoztak Bostonban és akkor nagyon simán nyert a Celtics, ám most eléggé más a helyzet: egyrészt a Brooklyn van otthon, másrészt Kyrie Irvingék a legutóbbi két idegenbeli meccsüket elvesztették és némi frusztrációt is felfedezhettünk náluk, a négyes sikerszéria alatt látott támadójátékuk már a múlté. Csúcsformában éppen Russellék sincsenek, legutóbb 21 ponttal kaptak ki Torontóban, de saját közönségük előtt képesek a meglepetésre és a Boston elmúlt két meccsét elnézve annyira nem is lenne meglepetés, ha hazai siker születne. Nagyon fontos lesz, hogy a vendégek ritmusa meglesz-e támadásban, mert a Nets képes olyan dobóformára, amivel a túloldalon tartani kell a lépést - ezt nem segíti, hogy Irving játéka kérdéses egy sérülés miatt, nem biztos, hogy számolhat vele Brad Stevens.

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 2:00

Itt most muszáj lenne nyernie a Houstonnak, a korábbi nagy szériának vége, az utóbbi öt meccsből hármat is elvesztett a társaság, most pedig back-to-backet vív úgy, hogy Orlandóban kapott ki előző este, nincs túl jó állapotban az együttes. Persze a Memphis sincs, a Spurs elleni bravúr után kikapott a gárda Miamiban és igazán továbbra sem tudta felszívni magát, főleg támadásban, most pedig bár frissebbek Conley-ék, a hazai pálya nem mellettük szól - a Houston 15-6-ra áll otthon, fáradtság ide vagy oda, Hardenék az esélyesek. Idén egyébként eddig oda-vissza nyert ebben a párosításban Mike D'Antoni csapata.

San Antonio Spurs - Charlotte Hornets 2:30

A Charlotte a pokolan nehéz idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett gyenge formában és meglehetősen fáradtan, míg a San Antonio egyértelműen a hazai pályában bízhat - az előző két idegenbeli meccsét elvesztette, de otthon 18-5-öt hozott eddig, nagyon magabiztos ebben a csarnokban. Az esélyek egyértelműek, szerkezetben, frissességben, játéktudásban is jobban áll a Spurs, mint a Cody Zellert nélkülöző és "kifilézett" Hornets, de az összecsapás érdekessége Tony Parker játéka lesz: a vendégek irányítója először tér vissza San Antonióba, miután a nyáron elhagyta NBA-pályafutása eddigi egyetlen klubját. Az előző összecsapást kiülte pihentetés miatt, most biztosan különleges hangulat lengi majd körül. 

Utah Jazz - Detroit Pistons 3:00

A Jazz összeszedte magát az elmúlt időszakban és a kicsit barátságosabbá váló sorsolásnak köszönhetően elindult felfelé, az előző hat meccséből ötöt megnyert és utolérte a nyugati nyolcadik Lakerst, ha most is nyerni tud, akkor a playoff-vonal fölé kerül. Márpedig az esélyek a hazaiak mellett szólnak, az irányítóik ugyan továbbra is sérültek, de legutóbb is szépen megoldották ezt a feladatot, egy kicsit más játékot játszanak, de Donovan Mitchell az elmúlt két derbin kifejezetten jól használta a több labdáját, ha most is hasonló formában pattogtat majd, akkor abszolút favoritnak számítanak. A Detroit legutóbb Blake Griffin "bosszújával" nyerni tudott a Clippers vendégeként, de egy-egy ilyen "talált" győzelmet leszámítva továbbra is nagyon gyengék, most Drummondék baja is meggyűlhet Gobert-rel, ráadásul a nyugati túra negyedik állomásához érkeztek már, nem is túl frissek. 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 4:30

A Portland back-to-backet játszik, miután szoros meccsen, három ponttal kikapott Denverben, meglátjuk, hogy ez mennyit vett ki a csapatból, mennyire lesznek most fáradtak Damian Lillardék. Ez azért is lehet döntő, mert a Kings sebességével továbbra is nehéz lépést tartani, illetve ha viszont jó állapotban van a Blazers, akkor egyértelműen jobb csapat a jelenlegi Sacramentónál - Hieldék ugyan most nyertek két kötelező hazai meccset, de várjunk még azzal, hogy valóban maguk mögött hagyták-e a hullámvölgyüket. Ha tudják hozni a kiegyensúlyozott, több veszélyes kinti fegyverre építő, gyors, rohanós játékukat, akkor frisebben, otthon jó esélyeik lehetnek, főleg ha esetleg Cauley-Stein tud valamit kezdeni Nurkiccsal a palánk alatt - ha viszont akadoznak, hátul pedig nem koncentrálnak eléggé, akkor ez a Portland még fáradtabban is el fogja vinni a győzelmet. 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 4:30

Mindkét csapatnak nagyon kellene ez a győzelem, mert a Clippers elvesztette az előző két meccsét, a Detroit elleni hazai pedig nem is igazán férhet bele, míg a Pelicans hiába hozott három találkozót, legutóbb Minnesotában egy idegenbeli ki-ki meccsen megint alulmaradt, márpedig az ilyeneket is hoznia kell, ha oda akar érni a playoffba. A legnagyobb faktor most is a hazai pálya lehet, a LAC 14-7-re áll otthon, a New Orleans 5-17-re idegenben és mivel egyik fél sem a stabil védekezéséről híres (bottom 6 mindkettő), sokkal inkább a gyors (top9 pace mindkettő) és eredményes támadójátékáról (top7 mindkettő), ezért döntő lehet, hogy ki tud jobban dobni, ki tud pontosabban játszani, amire természetesen sokkal nagyobb esélye van az aktuális hazai csapatnak. A Pelicans oldalán elvileg mindenki bevethető, míg a Clippersnél szintén ez a helyzet a megszokott rotációval kapcsolatban, úgyhogy kifogás egyik oldalon sem lehet. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus