Brooklynban nyert rangadót a Philadelphia

A már Kevin Durantékkel kiegészülő keleti listavezető otthonában tudtak nyerni Joel Embiidék, a Bucks és a Wizards pedig közben hozta a kötelezőt - a Denver viszont nem tudott kiállni a Golden State ellen.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 102-110

A Sixers tudott javulni a végén. Hullámzó, de végig szoros meccset játszottak a felek, a Philly ugyan rögtön egy 10-2-vel nyitott, de a Nets már az első negyed közepén átvette a vezetést, majd ismét a vendégek percei következtek és nyolc ponttal meg tudták nyerni a játékrészt. A második etapban is hasonló volt a forgatókönyv, de ott a brooklyni védekezés nem engedett újabb rohamot, így a nagyszünetben egyetlen egységre olvadt a Sixers előnye, majd a harmadik negyedben Kevin Durant vezetésével a kezébe is vette az ügyet a Nets és hétpontos fórt alakított ki. A Philly azonban még időben reagált erre is és még a negyed végéig újra előnybe került, a záró etap pedig rendkívül kiélezetten alakult, három és fél perccel a vége előtt 97-97 állt az eredményjelzőn. Itt azonban Joel Embiid hozott egy 2+1-et LaMarcus Aldridge-en, a következő játékból kiosztott egy gólpasszt a triplát dobó Tyrese Maxey-nek, majd az oda-vissza hibák után Seth Curry is bebombázott egy hármast - James Harden ezt követően kihagyott egy büntetőt, Maxey egy tempót is elsüllyesztett, így 108-100-nál, az utolsó percre fordulva el is dőlt a küzdelem. A Philly ezzel nagyon fontos győzelmet aratott az utóbbi időszak gyengélkedései után úgy tűnik, hogy talán kicsit rendezte a sorait és a már kiegészült keleti listavezető idegenbeli legyőzésével közelített a konferencia élmezőnyéhez - míg a Nets előnye fél meccsre csökkent a Chicagóval szemben.

Durant és Aldridge is visszatért. A hazaiaknál nagyjából kiegészült a keret, sokan szabadultak a karanténból, Kevin Durant pedig rögtön le is dobta magáról a rozsdát: 33 ponttal, 13/24-es mezőnymutatóval, 6 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt, jó pár nehéz dobást elsüllyesztett. James Harden ezúttal is remekelt (33 pont, 14 lepattanó, 10 gólpassz), LaMarcus Aldridge is jól tért vissza (12 pont, 8 lepattanó, 2 blokk, vele a pályán +11-ben voltak), viszont egyrészt a kispad terített betlit hozott (összesen 9 pont érkezett onnan), másrészt az eddigi kulcsember, Patty Mills eltűnt Duranték bekapcsolódásával, összesen öt pont és egy gólpassz került a neve mellé. Eközben a túloldalon Joel Embiiddel ezúttal sem nagyon lehetett mit kezdeni (34 pont, 7 lepattanó, 3 labdaszerzés), Curry is jól mozgott (17 pont, 6 gólpassz), Maxey pedig váratlanul nagyot játszott a maga 25 pontjával és 5/8 triplájával. Csapatszinten a tripladobás (13 bedobott 40%-kal, illetve 7 bedobott 26%-kal), valamint az eladott labdák száma (8-18) jelentett nagy különbséget a fél edzői stábját (vezetőedzőjét és három segédedzőjét) nélkülöző Sixers javára, a vendégek így ellensúlyozták az összességében gyengébb dobóformájukat és az elvesztett lepattanózást.

A Nets legjobb dobói: Durant 33/9, Harden 33/3, Aldridge 12/3
A 76ers legjobb dobói: Embiid 34/9, Maxey 25/15, Curry 17/6

 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 118-136

Ezt is kipipálta a Bucks. Ez a győzelem is kötelező volt a címvédő számára, Mike Budenholze együttese pedig teljesítette is a feladatot, igaz, a második félidőben azért volt egy hullámvölgye. A vendégek nyolc ponttal nyerték az első negyedet, de utána nem tudták tovább emelni a tempót, sőt, a harmadik játékrészben a Magic eltüntette a különbséget és 80-79-nél a vezetést is át tudta venni. A Milwaukee azonban itt már megrázta magát, egy 17-5-tel zárta le a negyedet, majd a negyedik etap elején jött Giannis Antetokounmpo és hamar bedobott egymaga 14 pontot, innentől pedig már nem volt miről beszélni, túl nagy volt a különbség ahhoz, hogy legyen esélye az Orlandónak. A Bucks nem nagyon akart energiát pazarolni a védekezésre, de 136 ponttal szezoncsúcsot dobott, így most ez is belefért - Antetokounmpo (31 perc alatt 33 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) mellett 47 pontot és 13 gólpasszt tett hozzá a Middleton-Holiday páros, rajtuk kívül pedig még további négy játékos jutott tíz pont fölé. A kipipált kötelezővel már sorozatban öt győzelemnél tartanak és a Nets vereségének köszönhetően egyetlen meccsre kerültek a keleti első helytől.

Nem tudott mit tenni az Orlando. A hazaiak vezetőedzője, Jamahl Mosley szerint nem nagyon lehet mit kezdeni Giannisszal, mert olyan könnyedén megy el a gyűrűig, hogy szinte az egész csapatnak csak rá kell figyelni, viszont van körülötte négy dobógép, akiket meg is talál, úgyhogy iszonyúan nehéz a Bucks ellen védekezni - mint mondta, okkal nyertek bajnokságot, ezt most is bizonyítják. A Magicnél ráadásul Anthony és Suggs révén ismét hiányoztak azok a játékosok, akik kicsit össze tudták volna fogni a társaságot, így bár náluk is hatan dobtak kétszámjegyűt, de nem tarthatták végig a lépést ellenfelükkel. A papírformát ezúttal sem tudták borítani, a becsületes helytállás megvolt, jövőre 7-29-cel folytathatják Bostonban.

A Magic legjobb dobói: F. Wagner 20/6, M. Wagner 19/3, Harris 17/9
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 33/3, Holiday 25/9, Middleton 22/9

 

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 110-93

Kihasználta a helyzetet a kiegészülő Washington. A hazaiaknál Bradley Beal és Kentavious Caldwell-Pope is visszatérhetett a karanténból, így pedig a Cavs hiányosságait, szerkezeti probémáit jóval könnyebben tudták megbüntetni. Magas poszton ugyan hátrányban voltak, de összességében mégis sokkal gyorsabban, folyékonyabban tudtak kosárlabdázni, sokkal hatékonyabban járatták a labdát és Beal (29 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz) vezetésével jól működött a rendszerük - Kyle Kuzma (25 pont, 10 lepattanó) is kifejezetten jól érezte magát, Caldwell-Pope 4/6 triplával köszönt be, de Wanamaker, vagy Gafford is hozta, amit kellett. A szoros első negyed után a másodikban már kicsit meg tudtak lépni ellenfelük elől és hét ponttal vezettek a nagyszünetben, aztán a harmadik játékrészben még rá tudtak tenni egy jelentős lapáttal és húsz egység körülire növelték a különbséget - itt eldőlt a találkozó, a záró etapban már nem forgott veszélyben a sikerük. A fővárosiak ezzel a győzelemmel ismét 50% feletti mérleggel állnak, holnap este pedig a Chicago ellen nyitják 2022-t. 

Elfogyott a clevelandi periméter. Hiába volt három jó hátvédje a szezon elején a Cavsnek, előbb Collin Sextont, majd legutóbb Ricky Rubiót is elvesztette az egész évre, közben Darius Garland még mindig karanténban van, így gyakorlatilag érdemi labdakezelő nélkül kellett most kiállnia - Kevin Pangos volt a kezdő irányító (és egyetlen hátvéd), de a padon is csak Windler, Newman, valamint Nembhard Jr. volt "kisember". Ez nyilván alaposan rányomta a bélyegét a játékukra, normális labdakezelő játékos nélkül még az ő egyedi szerkezetük sem tud jól működni, hiába hozta magát a magasemberek közül Kevin Love (24 pont, 11 lepattanó), Evan Mobley (21 pont, 2 blokk) és többé kevésbé Lauri Markkanen (11 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) is, ez ebben a formában nem lehetett elég - csak 42%-kal céloztak mezőnyből, 30% alatt tripláztak, nem tudtak futni, lassan játszottak, úgyhogy vereséget szenvedtek.

A Wizards legjobb dobói: Beal 29/6, Kuzma 25/3, Avdija 13/3
A Cavaliers legjobb dobói: Love 24/12, Mobley 21, Markkanen 11/3, Okoro 11/6

 

A Denver Nuggets - Golden State Warriors mérkőzést elhalasztották, mert a Nuggets nem tudott nyolc játékost benevezni.

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus