Brooklynban, Phoenixben és Los Angelesben folytatódik a PO

A Clippers győzelmi kényszerben van, a Celtics és a Lakers idegenben próbálna egyenlíteni - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali meccsekről

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:30

A Nets kicsit nehezebben kezdett elsőre, de a második félidőben már nagyszerűen játszott Steve Nash csapata, amely a védekezésével nyerte azt a meccset - meglátjuk, hogy ezt megint meg tudja-e csinálni. Az látszott, hogy a Brown nélküli Bostonban nincs túl nagy átütőerő támadásban, a jól időzített váltásokkal le lehetett lassítani a Tatum-Walker párost, más terv pedig nem volt a vendégeknél, meglátjuk, hogy Brad Stevens kitalál-e valamit - igazából a matchupokat kellene jobban, pontosabban, agresszívebben támadniuk, türelmesebben, de mégis gyorsabban keresniük az előnyüket, mert azért a Nets alapvédekezése hiába jó, bőven vannak támadható pontjaik egyénenként. A túloldalon kérdés, hogy a Brooklyn csapatjáték terén mutat-e valamit - az alapszakasz vége felé sokszor láttunk tőlük parádés labdajáratást, de legutóbb a három sztárral alig-alig passzoltak, csak az egy-egyezés ment, pedig tudhatnak ők ennél bőven többet is. Az esélyesebb természetesen most is a Nets, de a Bostonban és Tatumban persze benne lehet a meglepetés.

A párharc állása: 1-0 a Nets javára.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 04:00

Nagyon küszködős, izzadós meccset játszottak elsőre a felek, ahol a Lakers támadójátéka romokban hevert - Anthony Davisnek több kategóriát kell javulnia, de LeBron Jamesnek és az egész csapatnak feljebb kell kapcsolnia, különben 0-2-vel utazhatnak haza. A Sunsnál nagy baj nincs, a védekezésük egyben volt, elöl pedig szintén működött az alapjáték, ha Chris Paul válla rendben lesz (állítólag igen), akkor megint nekik áll a zászló, nem is kell igazából semmin változtatniuk. A kérdés az, hogy a Lakers képes-e váltani - Davistől sokkal-sokkal agresszívebb játék kell, el kell nyomnia Aytont a lepattanóknál, támadásban sokkal többször kell labdát kérnie, büntetőket kiharcolnia, pontokat szereznie. Ha ez meglesz, akkor lehet esélyük, ha nem, akkor nem nagyon, de előbbi esetben is szükség lesz még egy sokkal agresszívebb, pattogósabb Jamesre, illetve jóval feltüzeltebb kiegészítőkre - igaz, ha Davis dominál belül, akkor "létrejöhetnek" a tripladobók is, meglátjuk, hogy ez működni tud-e. Akárhogy is, a bajnoknak nagyon kéne az egyenlítés, de minimum az, hogy a sztárok és a csapatjáték beinduljon, mert ha egy hasonló vereségbe futnak bele, mint legutóbb, akkor nagyon közel kerülhetnek a kieséshez.

A párharc állása: 1-0 a Suns javára.

 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 04:30

Itt kötelező nyernie a Clippersnek, a pályaelőnyt már az első meccsen elvette ellenfelétől a Dallas, úgyhogy Tyronn Lue csapata nem hibázhat, különben óriási bajba kerül. Legutóbb egyáltalán nem működött a Luka Doncic ellen kitalált rendszer és bár Lue azt mondta, hogy csak finomhangolni kell az eredeti tervet, de az első meccsen kis túlzással még a szertárost is beküldte Doncic ellen, hogy valaki legalább lassítsa kicsit, de semmi sem működött - kíváncsian várjuk, hogy ezen milyen finomhangolást tudnak eszközölni. Azon az estén a Mavs egyértelműen jobb volt, Kawhi Leonardéknek támadásban is fel kell pörögniük, a kiegészítők jobb játéka mellett a vezérektől sem ártana az extra - meglátjuk, hogy hogyan reagálnak, de az tény, hogy komoly győzelmi kényszerben lesznek a 0-1 miatt. A keretekben elvileg nincs változás, az akkor látott játékosok most is bevethetőek, bár Maxi Kleber játéka nem biztos, mert fáj az Achillese és csak limitáltan edzett. 

A párharc állása: 1-0 a Mavericks javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus