Brooklyn-Philly a Sport Tv-n, Kings-Mavs visszavágó a mai programban

A Philly az átalakult Brooklyn ellen, a Cavs a Bulls ellen folytatná a remeklését, győzelmi kényszerben a New York, fontos meccset rendeznek Washingtonban, San Franciscóban és Sacramentóban, de kötelező előtt áll a Denver és az Atlanta is. Kilenc meccsel jön az NBA újabb játéknapja, mutatjuk, hogy mit érdemes szem előtt tartani.

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 00:00 (ÉLŐ - Sport 1)


Bár a felek között csak két és fél meccs a különbség a tabellán, de a cserehatáridő lejárta után feltételezzük, hogy valójában ennél jóval előrébb jár a Sixers ellenfelénél. A Brooklyn Durant és Irving elcserélése után lemondott a bajnoki reményekről, de a visszakapott ellenérték bőven elég ahhoz, hogy ne kelljen idén a középmezőny alá süllyednie. A Nets legutóbb Spencer Dinwiddie vezetésével a Chicago Bullst győzte le, míg a Sixers a tegnapi játéknapon két vereség után újra győzni tudott a Knicks ellen, így tízből hét győzelmet szerezve továbbra is látótávolságon belül tartja a Bucksot és a Celticset. A meccs esélyese talán a fáradtság ellenére is a Philly, teljes kerettel utazhatnak Embiidék Brooklynba, a hazaiaknál Seth Curry sérült, de a Sunstől érkező Bridges és Cam Johnson szereplése is egyelőre csak kérdéses. Mindkét idei egymás elleni meccset a 76ers nyerte meg, így ha ezt is megnyerik, akkor az egymás ellenit már biztosan elviszik – más kérdés, hogy a realitás nem amellett szól, hogy a Nets holtversenyben vetélkedjen a Sixersszel a szezon végén.

 

Charlotte Hornets – Denver Nuggets 01:00


Az erőviszonyok egyértelműek, a Hornets csak 2-8-at tudott hozni a közelmúltban, míg a Nuggets bár csak 50%-kal hozta le az elmúlt tíz meccsét, de így is három és fél meccses előnnyel vezeti Nyugatot – ha egy kicsit mérsékelték is a tempót, de aggodalomra semmiképp sincs okuk. A vendégek az elmúlt hat meccsükből azért négyet így is megnyertek, igaz, a legutóbbi, Orlando elleni vereségük kellemetlenre sikerült. A hazaiak back-to-back fogadják a Denvert, alig egy napja a Boston ellen szenvedték el papírforma vereségüket, ez volt zsinórban a hatodik nekik. A Hornets a trade deadline során elcserélte a talán élete szezonját futó Plumlee-t, a helyére pedig nem érkezett érdemi center, így viszont Nikola Jokicsra nem nagyon lesz még csak papíron sem emberük. A vendégeknél a cikk írásakor még Jamal Murray, Aaron Gordon és a Los Angelesből érkező Thomas Bryant szereplése is kérdéses, meglepetés lenne, ha mindannyian kiülnék a meccset és ha nem tudná a csapat behúzni ezt a kötelezőt egy tankoló ellenfél ellen.

 

Orlando Magic – Miami Heat 01:00


A Magic jól teljesít az elmúlt időszakban, el tudott szakadni a totális tankvonalon lévő csapatoktól, és ha látjuk, hogy a playin is csak három meccsre van tőlük, nem is néz ki olyan rosszul az előzetes várakozásokhoz képest ez a szezon. A hazaiak az elmúlt négy meccsükből hármat is megnyertek, ráadásul olyan nagy skalpokat is szereztek, mint például a Minny legyőzése vagy egy Denver elleni siker. A Heat pihenőnap nélkül lép pályára, de az elmúlt napok eredményei jobban festenek, mint az előzők: azok után, hogy négyből csak egy meccset tudtak megnyerni, most zsinórban kétszer tudtak győzni, legutóbb Jimmy Butler zsákolásával múlták felül a Houstont egy pontszegény meccsen. A Magicnél Gary Harris játéka kérdéses, a túloldalon viszont ennél jóval vaskosabb a sérültlista: többek között Lowry, Oladipo, Robinson, Yurtseven és Jovic sem egészséges. Egy fáradtabb, ráadásul nagyon rövid Heatnek akár komoly kihívást is jelenthet a mostani felemelkedő Orlando, így nagyon oda kell figyelniük Butleréknek.

 

Washington Wizards – Indiana Pacers 01:00


A keleti playinért vívott harc szempontjából ez egy fontos mérkőzés, a csapatokat másfél meccs és a pótselejtező vonala választja el, minden bizonnyal komoly erőket próbál majd megmozgatni mindkét fél. A hazaiak bár a számok alapján jó formában vannak – tízből hetet nyertek – de hat egymás utáni sikert követően négy meccsen háromszor is kikaptak, ráadásul egymás után. Legutóbb a Hornets ellen sikerült javítaniuk, azóta pihenhettek több napot is, míg a Pacers a Suns elleni vereség után back-to-back lép pályára. A vendégek az elmúlt egy hónapban csak kétszer tudtak győzni, Haliburton sérülését már nem bírták el, ennek köszönhetően nagyon lesüllyedtek a konferenciában, most még a playin helyért is kapaszkodniuk kell. Az Pacers régi-új játékosának, George Hillnek a debütálása egyelőre bizonytalan, a Wizardsnál pedig Kuzma személyében lesz fontos hiányzó. Az Indiana nagyon mélyen van, a fővárosiak remek formája pedig Kuzma sérülésével véget ért, meglátjuk, hogy jóval pihentebben tudnak-e javítani ezen a mindkét fél számára fontos meccsen. Egy hazai sikerrel és a két csapat között kialakuló két és fél meccses távolsággal már nyugodtabb lehetne a Washington, ellenkező esetben viszont még élesebbé válhat a harc közöttük a tizedik helyért.

 

Atlanta Hawks – San Antonio Spurs 01:30


Ez erőviszonyok itt is egyértelműek, a Hawks ötből hármat nyert, ráadásul legutóbb a remek formába lendülő Phoenixet győzték le Youngék, a gyenge szezonkezdet után mostanra megvetették lábukat a keleti playin helyeken. A Spurs back-to-back játszik, és teljesen kilátástalan helyzetben van, zsinórban tizenegyedik vereségüket szenvedték el a szintén pocsék Pistons ellen, két hosszabbítást követően maradt alul Popovich csapata. Sok esélyük ma sem lesz, a keretükben szinte nincs is olyan játékos, akinek a játéka biztos lesz ezen a meccsen, de a Spurs jelenlegi formáját tekintve teljes kerettel sem rúghatna labdába az Atlanta ellen. 

 

New York Knicks – Utah Jazz 01:30


A New York a még biztos rájátszást jelentő hatodik helyért kapaszkodik, jelenleg másfél meccs a hátránya a Miamival szemben, az utóbbi öt meccséből hármat is behúzott és ma egy olyan csapattal találkozik, aki elvileg teljesen feladta ezt a szezont. A Jazz a cserehatáridő napján részt vett a Westbrook-trade-ben, remek játékosokat adott fel a Lakers és a Wolves javára, így nehezen tudjuk elképzelni, hogy maradt valós esélyük beleszólni a rájátszásért vívott küzdelmekbe. Ennek ellenére alig egy nappal ezelőtt a vendégek zsinórban három vereség után meglepő győzelmet arattak Torontóban, a Knicks viszont Philadelphiában maradt alul. A hazaiaknál Josh Hart debütálhat, Mitchell Robinson viszont továbbra is sérült, a Jazznél pedig a Lakers-cseréből szerzett játékosok (Westbrook, Jones, Toscano-Anderson) egyike sem lesz ott a pályán, a Knicks így egy nyerhető meccs előtt áll, nagyon fontos lenne számukra a siker a Heat üldözése miatt.

 

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 02:00


A Cavs az utóbbi időben ismét magára talált, az elmúlt tíz meccsén hétszer is győzni tudott, jelenleg zsinórban öt sikernél jár, úgy tűnik, hogy tapad a csapat a keleti dobogósokra. Alig egy napja New Orleansban győztek Mitchellék, a Bulls viszont most kevésbé van jó formában, ők zsinórban három győzelem után utaztak egy hárommeccses idegenbeli túrára, de a legutóbbi két alkalommal kikaptak és az esélyek most sem feltétlenül LaVine-ék mellett állnak. A Cavs Ricky Rubio szolgálataira nem számíthat, a Bullsnál viszont legutóbb már visszatért DeMar DeRozan, ő ma is ott lehet a pályán. A Bulls a playin helyekért zajló küzdelmekben érdekelt, minden győzelemre szükségük van, ma viszont ez bravúr kellene tőlük egy ilyen kimagasló formában lévő Cleveland ellen, meglepetés lenne, ha a liga alsó harmadába tartozó támadójátékuk felül tudná múlni a szezon eddigi legjobb védelmét.

 

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 02:30

A Warriors és a Lakers is részese annak a nagy nyugati tumultusnak, ami a hetedik és a tizenharmadik helyek között van, a csapatok konkrétan ezeken a helyeken állnak a tabellán. Mindketten két meccset nyertek az elmúlt öt találkozójukból, egyikük sincs jó formában. A GSW a Dallas és az OKC elleni sikereket követően két napja a Portland elleni fontos meccsen kapott ki, a Lakers pedig zsinórban háromszor szenvedett vereséget, ebből két olyan meccsen kapott ki a csapat a Pelicans és a Thunder ellen, ahol ha nyernek, akkor a zsúfolt mezőnyben előre tudtak volna mozdulni. A legutóbbi, Bucks elleni vereség LeBron James nélkül szinte borítékolható volt, akkor a sztár mellett a deadline napján érkezők sem tudtak még pályára lépni, Russell, Vanderbilt és Beasley viszont elméletileg ma már ott lehet a parketten. A címvédőnek Steph Curry súlyosabb sérülésével kell megbirkóznia, nagyobb teher hárul így majd a Thompson-Poole-Wiggins trióra, akik a triplarekorder kiválása óta nem okoznak csalódást. Az esélyek nagyon kiegyenlítettek, a Lakers teljesen kicserélődött keretével először léphet pályára, míg a GSW-nél sok múlik a húzóemberek aktuális formáján. A Lakersnek fontosabb lesz ez a meccs, már nem sokat hibázhatnak idén, meglátjuk, hogy az újak hogyan működnek majd Ham rendszerében.

 

Sacramento Kings – Dallas Mavericks 04:00


Ez egy back-to-back újrajátszás lesz, alig egy nappal ezelőtt a Dallas Kyrie Irving vezetésével győzte le a Sacramentót, a Mavs remek formába lendülésével pedig ismét lecsökkent a két csapat közötti távolság, már csak egyetlen meccs választja el egymástól a harmadik és a negyedik helyezettet. A Kings volt már jobb formában is, ötből csak két találkozót tudott megnyerni, a Dallas viszont Irving érkezésével úgy tűnik, hogy kivirult: míg korábban Luka Doncic nélkül nem tudtak meccset nyerni, addig az irányító vezetésével kettőből kettőt nyertek a szlovén klasszis sérülése ellenére. Doncic szereplésére ezúttal is kevesebb esély van, de Bertans és Kleber is hiányzik a vendégeknél, míg a Kings gyakorlatilag teljes csapattal várhatja a visszavágót. Nagyon fontos meccs lesz ez mindkét fél számára, a Mavs egy sikerrel beérheti mai ellenfelét, ezzel viszont a Sacto is tisztában van. Kérdés, hogy ha Doncic visszatérésére még valóban várni kell, akkor képes lesz-e újra győzelemre vezetni Irving a Dallast, illetve, hogy melyik fél viseli jobban a back-to-back második felét.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus