Bucks-Bulls rangadó, Denverbe utazik a Memphis

Javítana a Lakers, a Jazz és a Warriors, pályán a Heat, a Sixers és a Nets is - mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban. 

 

Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 01:00

A Hornets jó formában van, hétből hatot nyert, legutóbb Bostonban is győzni tudott, az egyetlen vereségét viszont pont egy hazai kötelező során szenvedte el, amikor a Magic nyert Charlotte-ben. Most hasonló a helyzet, kíváncsian várjuk, hogy tanultak-e Bridgesék abból a meccsből és kellő energiával, koncentrációval lépnek-e pályára ezen a derbin. Az OKC sorozatban hármat bukott a brooklyni bravúrja óta és főleg támadásban nem túl veszélyes a gárda, úgyhogy túl sok minden nem utal arra, hogy meglepetést okoznak most Gilgeous-Alexanderék - ha megfelelően áll hozzá a Hornets, akkor nyernie kell. 

 

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 01:00

Itt pedig a Lakers számára kötelező a győzelem, de LeBron Jamesék legutóbb egy hazai "muszájt" is elrontottak a Pacers ellen - Frank Vogel alatt inog a kispad, Russell Westbrook kikerült a meccsvégi ötösből, pillanatok alatt omlott össze az a lendület, amit pár jó mérkőzés alatt felépítettek. Az Orlando sereghajtó, de tud kellemetlen perceket okozni bárkinek, a magasemberei ellen nem könnyű játszani, de a borzasztóan nehéz szezont teljesítő Los Angeles nem hibázhat megint, ezt most hoznia kell, különben ismét a padlóra kerül. A vendégeknél Anthony Davisen felül nincs komoly hiányzó, nem is back-to-back lépnek pályára, meg kell oldaniuk a feladatot - a nyomás nem kicsi rajtuk...

 

Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers 01:00

A Sixers 12-ből 10 győzelemnél tart, legutóbb ugyan a vártnál jobban megizzadt az Orlandóval szemben, de így sem panaszkodhat, remek formát futva zárkózott fel a keleti élmezőnyhöz. A Clippers is két jó meccsen van túl, az Indiana legyőzése után csak hosszabbításban kapott ki Denverben, mindkétszer váratlanul hatékonyan támadott, a nagy kérdés pedig most is az, hogy ezt fenn tudják-e tartani Jacksonék. Legutóbb Jokics, most Embiid lesz az ellenfél, Zubacnak fel van adva a lecke és bár az MVP-vel szemben legalább elöl tudott valamit ellensúlyozni (karriercsúcsot dobott), a még jobb formában lévő és hátul talán keményebb Embiid ellen ismét pokoli nehéz estére készülhet. Fontos hiányzók mindkét oldalon vannak, a vendégeknél Morris játéka is erősen kérdéses, a Phillynél pedig a periméter ürült ki: Curry, Thybulle, Green és Milton sincs, így azért ezen a poszton elég vékonyak most.

 

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:30

A felek múlt héten oda-vissza találkoztak és mindkétszer a Miami győzött, azóta viszont a Hawks felszívta magát és az utóbbi két találkozóját megnyerte - védekezni most sem tudott, de 121 és 134 pontot dobott, az elég volt a sikerhez. A Heat hazai szériája véget ért, az utóbbi két meccsén egyaránt 100 pont alatt tartotta aktuális ellenfelét, így most is az lesz majd a kulcs, hogy ez a védekezés hogyan illeszkedik a Hawks remeklő támadógépezetéhez - múlt héten egy 124-118-as és egy 115-91-es sikert arattak Robinsonék. Herro és Robinson viszont ezúttal sem léphet pályára, ami sokat ront a floridaiak esélyein, Butlertől és a tartalék playmakerektől nagy meccs kell, ha tartani akarják a lépést, de a dobópárbaj ebben a formában aligha opció számukra - a hazaiaknál közben lehet, hogy Capela már visszatérhet, Bogdanovics viszont még biztosan nem. 

 

Boston Celtics - Portland Trail Blazers 01:30

Két győzelem után legutóbb újabb hazai vereséget szenvedett a Boston, amely eddig alapvetően jó formában volt, de az a találkozó ismét jelezte, hogy a kiegyensúlyozottság továbbra sincs meg - közben a Portland a Miamiban elszenvedett vereség után 2-2-re áll az idegenbeli túráján és összességében szintén nincs rossz passzban. Papíron a Celticsnek otthon azért vernie kellene a Lillard nélküli Blazerst akkor is, ha Marcus Smart még az erőnlétén dolgozik és elvileg nem lesz ott a parketten - meglátjuk, hogy támadásban mennyire lesz folyékony Brownék játéka, azért ha nem figyelnek, a McCollum-Simons-Nurkic trió tud nekik meglepetést okozni. 

 

Washington Wizards - Toronto Raptors 02:00

Továbbra is tart a Wizards hosszú hazai szériája, amely során nem teljesítenek rosszul a fővárosiak, bár legutóbb egy ponttal kikaptak a Netstől, de ott is volt dobásuk a győzelemhez - akkor az nem esett be, most szeretnének javítani. A Torontónak volt egy parádés időszaka, mostanában viszont megint megtorpant és bár a játéka továbbra sem rossz, de azért csak sikerült ötből négyszer kikapni és eddig 1-3-at hozni az idegenbeli túrán - ez azt is jelenti, hogy a kirándulás ötödik állomásán aligha lesz friss a társaság. Emiatt szoros meccsre számíthatunk, a vendégek alapvetően többre képesek, de nincsenek igazán jó passzban és nem is pihentek, ráadásul továbbra is nélkülözik Birch-öt és Trent Jr.-t - utóbbi játéka hivatalosan kérdéses, meglátjuk, hogy mit tudnak kezdeni a térdével. 

 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 02:00

Ez kiemelt rangadó lesz két keleti topcsapat között, amelyekben az is közös, hogy egy pocsék időszakot sikerült legutóbb feledtetni: a Bulls sorozatban négy, a Bucks pedig nyolcból hat vereség után tudott nyerni úgy, hogy a címvédő a Memphist, a Chicago pedig a Clevelandet verte meg, mindkettő nagy fegyvertény jelenleg. A hazaiaknál Jrue Holiday legutóbb már játszott, bár egyelőre nem váltotta meg a világot, míg a vendégeknél Alex Caruso tért vissza - most nem változik egyik keret sem ahhoz képest, nem lesz újabb visszatérő. Idén még nem találkoztak egymással, nehéz jósolni, hogy mit látunk majd, de az biztos, hogy Giannis komoly matchup-problémákat okozhat az ezen a poszton vékonyabb Vucsevicséknek és ha Middleton kicsit limitálja DeRozant, akkor a hazaiak felé billenhet a mérleg nyelve - feltéve, hogy védekezésben javulnak, mert az egyébként a Grizzlies ellen sem volt igazán jó. 

 

San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 02:30

A Spurs a gyenge szériája óta nyert háromból kettőt, javuló tendenciát mutat, míg a Kevin Durantet elvesztő Brooklyn továbbra is botladozik, de legutóbb fontos győzelmet aratott Washingtonban. Idegenbeli meccsről van szó, így Kyrie Irving ezúttal is játszhat és nagy szükségük is van az ő tudására, hogy James Hardennek legyen "társa", de kellenének Patty Mills triplái, illetve LaMarcus Aldridge legutóbbi játéka is kiemelten fontos lenne úgy, hogy Nic Claxton nem léphet pályára. A fő kérdés a védekezés, ha abban stabilak tudnak lenni Hardenék, akkor idegenben is jó esélyeik lehetnek, de a teljesen egészséges San Antonio veszélyes ellenfél, főleg otthon - egy jó dobóformával könnyedén nyerhetnek is a texasiak. A palánk alatt Pöltlre érdemes lesz figyelni!

 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 03:00

Ez is rangadó lesz, a Grizzlies ugyan legutóbb kikapott Milwaukee-ban, de ettől még abszolút élcsapat, míg a Nuggets négyből három győzelmet aratott, az előző találkozóját a Clippers ellen húzta be. A vendégeknél az a baj, hogy Brooks mellett Bane is kidőlt, így két meghatározó periméter-játékosuk nélkül kell küzdeniük, emiatt pedig egyrészt nagyon sok múlik majd Ja Moranten, másrészt azon, hogy a mindig erős festékbeli játékuk mennyire tud érvényesülni - Nikola Jokiccsal szemben ez nem lesz egyszerű. Az MVP továbbra is jó formában van és egy személyben húzza a Denvert, bár csapatként ingadozó a játékuk, de most a lehetőségeikhez képest egyben van a keretük és ha Bartonék kicsit lassítják Morantet, Jokics pedig Adams ellen is hozza magát, akkor biztosan lesz keresnivalójuk. Idén eddig kétszer találkoztak a felek, mindkétszer Memphisben és mindkétszer a Grizzlies győzött.  

 

Utah Jazz - Detroit Pistons 03:00

Ez kötelező feladat a Jazz számára, érthetetlen hullámvölgybe csúszott bele Quin Snyder együttese, amely hétből hat vereségnél tart, legutóbb a Houston elleni hazait sem sikerült hozni, ez pedig most már kezd aggasztó lenni, a liga második legrosszabb csapata ellen ezek után nem hibázhatnak megint Gobert-ék. A gyenge formán kívül semmi nem szól ellenük, a Detroit más kategória, de az is világos, hogy ha kapnak esélyt, akkor Cunninghamék képesek élni vele - legutóbb Sacramentóban nyertek, ott az ellenfél nem vette elég komolyan a védekezést. A kérdés most is az, hogy mennyire lesz éles a Utah, de jelen helyzetében nem teheti meg azt a társaság, hogy nem javít - Mitchell és Whiteside nem játszhat, de ezt el kell bírniuk. 

 

Golden State Warriors - Houston Rockets 04:00

Alapvetően ez pedig a Warriors számára lenne kötelező, de a képet árnyalja a Kerr-legénység számára, hogy back-to-backet játszik, méghozzá egy hosszabbításos vereség után - a Pacers B keretétől sikerült kikapni otthon úgy, hogy arra ez a meccs is rámehet. A Rockets javuló tendenciát mutat, 3-1-re áll az idegenbeli túráján, mindegyik meccsen dobott legalább 112 pontot, úgyhogy támadásban megvan a ritmus, védekezni ugyan nem nagyon tud, de meglátjuk, hogy ez mennyit számít majd. A legfontosabb kérdés persze a GSW játéka lesz, egy jó Warriorsnak nyilván vernie kell a Houstont, de most már hetek óta alig láttunk jó Warriorst, a jelenlegi helyzet pedig megint nem segít Curryéknek - akiknél ráadásul Green mellett Thompson és Iguodala sem fog játszani a b2b miatt. Érezheti a vérszagot a Rockets...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus