Bucks-Clippers a Sport Tv-n

A Lakers Indianában folytatná a rájátszás hajszolását, fontos mérkőzést játszik egymással a Knicks és a Heat, valamint a Cavs és a Grizzlies is, de a kiemelt rangadókat a játéknap végén láthatjuk. Hét mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk a hajnali programot és hogy mit érdemes tudni az előttünk álló meccsekről.

Indiana Pacers – Los Angeles Lakers 01:00


Az Indiana az egyik legnagyobb leolvadás birtokosa a jelenlegi ligában, az elmúlt tíz találkozójából csak egyet tudott megnyerni a csapat, most zsinórban három vereség után fogadja azt a Lakerst, amelynek minden győzelem létszükséglet a rájátszásért zajló küzdelemben. Azok után, hogy a Chicagót némi meglepetésre legyőzte a Pacers, a hazaiak kikaptak az Orlandótól, pontgazdag meccsen a Bucks ellen is alulmaradtak, legutóbb pedig a Grizzlies ellen kapituláltak Hieldék - már csak holtversenyben birtokolják az utolsó playint érő pozíciót Keleten. A Lakers két meccset nyert az utóbbi öt pályára lépéséből, a legutóbb back-to-back mérkőzésen az MSG-ben hosszabbításban nyerni tudó Los Angeles-ieknek minden meccs kiemelt fontossággal bír a szoros nyugati mezőnyben, így mindenképpen nyerniük kellene Jameséknek, hogy zárkózni tudjanak az előttük állókra. A hazaiak oldalán Tyrese Haliburton és Daniel Theis státusza is kérdésessé javult, különösen az irányító visszatérése lehet érdekes az esélyek szempontjából. A LAL-ban az előző meccset kiülő Patrick Beverley tér vissza a csapatba, Anthony Davis és LeBron James is játékra kész, egyedül Auston Reaves visszatérésére kell még várni. Az esélyek a jelenlegi formák alapján talán a Los Angeles felé billennek el, de Haliburton játékra jelentkezése akár keresztül is húzhatja Davisék számításait, az irányító játéka és teljesítménye sokat nyomhat a latba. A felek legutóbbi meccse igen emlékezetesre sikerült, akkor az újonc Nembhard utolsó pillanatos triplájával nyert a Pacers, meglátjuk ma mire mennek egymással a csapatok.

 

Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 01:30


Ez a meccs két szebb heteket is megélt csapat rangadója lehet, a Cavs csak két, a Grizzlies pedig csak egy meccset tudott nyerni az elmúlt öt találkozójából. A Cleveland legutóbb a Heat elleni ki-ki meccsen maradt alul, így egyre csökken a távolság közte és a floridai csapat között a keleti ötödik-hatodik helyen. A Grizzlies továbbra is csak keresi önmagát, a szezon egyik legnagyobb rejtélye, hogy mi történhetett velük tizenegy zsinórban megnyert mérkőzés után, azóta hét meccsből mindössze csak egy sikert szereztek Moranték. A vendégek éppen a Cavs elleni egypontos győzelemmel szerezték meg akkor zsinórban a tizenegyedik sikerüket, az azóta eltelt két hétben viszont csak egyszer sikerült győztesen elhagyniuk a pályát. A csapatok szinte teljes fegyverzetben feszülhetnek egymásnak, a Grizzliesből csak Steven Adams hiányzik, az ő játéka hasznos tudna lenni a magas szerkezettel eredményes Cavs ellen, most nélküle kell, hogy megoldja az előtte álló feladatot Taylor Jenkins. Külön érdekesség, hogy a két legjobban védekező csapat párharca lesz ez, az előzetes jóslatok szerint igazi playoff-hangulat vár ránk, még ha egyik fél sincs éppen csúcsformában.

 

New York Knicks – Miami Heat 01:30


Ez is egy fontos mérkőzés lesz a keleti utolsó biztos rájátszást érő helyért, jelenleg két meccs a különbség a felek között, éles meccsre lehet tehát számítani. A Knicks szempontjából különösen fontos lenne a siker, egyrészt egy ehhez hasonló fontos győzelem mentálisan is kiránthatná a csapatot abból, hogy a legutóbbi nyolc találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni Brunsonék. Ezzel szemben a Heat remek formába lendült az elmúlt hetekben, tízből hét győzelemnél tartanak és láthatjuk, hogy egy egészséges kerettel ott lehetnek a legjobb hat csapat között Keleten. A hazaiaknál Mitchell Robinsonon kívül mindenki egészséges, a vendégeknél azonban Oladipo és Gabe Vincent szereplése is kérdéses, az ő jó játékuk a padról fontos lenne a Butler nélküli percekben a Heat számára. A Heat egy esetleges győzelemmel már három meccsre szakítaná le magáról mai ellenfelét, míg a Knicks egy sikerrel újra a Miami sarkában tudna lenni – meglátjuk, hogy mire megy a NYK idén kifejezetten jól működő támadójátéka a védekezésben a legjobbak között szereplő Spoelstra-csapat ellen.

 

Chicago Bulls – Charlotte Hornets 02:00


Bár a Bulls nincs jó passzban, de itt egy kötelező győzelem előtt áll a társaság, holtversenyben éppen a playin-vonal alatt helyezkedik el, ma pedig egy remek lehetőség előtt áll a csapat, ha valóban feljebb szeretnének kacsintgatni. A Chicago csak két meccset nyert meg az utóbbi öt lehetőségéből, legutóbb a Clippers ellen maradtak alul egy szoros meccsen, ott nem is feltétlenül volt realitás a győzelem megszerzése, most azonban a Hornets ellen már más a helyzet. A Charlotte szintén csak kettőt nyert meg a legutóbbi öt pályára lépéséből, ebből az egyiket éppen a Bulls ellen aratta, azon az estén még LaMelo Ball rosszabb meccsét is elbírta a gárda. Ezt követően meglepetésre a Miamit is megverték a vendégek, majd az elmúlt alkalommal a Bucks ellen már nem sikerült újabb bravúrt bemutatniuk. A Bullsnak egy esetleges győzelem a top 10-be való csatlakozást is jelentheti, a Hornets csak 8-21-es mérleget tud felmutatni idegenben, ez a szezon számukra már különösebb tét nélkül bír, így egyértelmű, hogy melyik csapatnak lesz fontosabb ez a mérkőzés.

 

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 02:30


Bár a két csapat között csak egyetlen meccs a különbség, de míg a Dallas 50% körül mozogva tartja az ötödik helyét, addig a Pelicans teljesen szétesett, már csak tizedik a csapat és komoly gödörbe került, amiből Zion Williamson nélkül úgy tűnik, hogy nem tud kilábalni. A Mavs sincs kiemelkedő formában, csak két mérkőzését tudta megnyerni az utóbbi öt találkozójából, legutóbb Luka Doncic egy 53 pontos meccsel és győzelemből tért vissza egy rövid kihagyásból. A New Orleans teljesen kilátástalan helyzetben van, zsinórban kilenc zakó után próbálnának valahogy javítani, de annyira mélyen vannak a vendégek, hogy egyelőre az Ingram-McCollum duó sem képes győzelmet szállítani számukra. A NOP sorsolása nem egyszerű, korábban már találkoztak a Denverrel, a Minnesotával és a Milwaukee-val is, a Dallas után pedig a Lakers és a Kings következik – fel van tehát adva a lecke a vendégeknek a gödörből való kilábalásra. A hazaiaknál hüvelykujjsérülése miatt Christian Wood zsinórban hetedik mérkőzését hagyja ki, a Pelicans pedig természetesen továbbra is Zion nélkül kell, hogy bizonyítson. Ez eddig nem igazán sikerült, bravúr lenne, ha a csúcsformában lévő Lukával felálló, hazai pályán 18-9-cel álló hazaiak ellen ez ma összejönne nekik. Nagyon várják már vissza sztárjukat, csak nehogy késő legyen…

 

Denver Nuggets – Golden State Warriors 03:00


A Nuggets egyértelműen a liga egyik legerősebb csapatának számít, magabiztosan vezeti Nyugatot, a közelmúltban tízből hétszer is nyerni tudott és bár az utóbbi időszakban ötből csak kettőt húzott be, bár ezeken a meccseken a nehezebb sorsolás mellett volt, hogy kulcsjátékosokat kellett, nélkülöznie a csapatnak. A GSW nincs rossz formában, bár legutóbb három egymást követő győzelem után hosszabbításban kapott ki a Timberwolves elleni rangadón, de csak fél meccs a hátránya a nyugati ötödik helytől. A Denverben Aaron Gordon játéka kérdéses, a Warriors viszont teljes kerettel utazhat a nyugati listavezető otthonába, így egy teljesen kétesélyes találkozó is kerekedhet ebből. A két fél a szezon legelején csapott össze egymással utoljára, akkor szoros meccsen a Denver tudott győzni, most nincs egyértelmű esélyese a rangadónak, a Warriors egészséges kerettel bárkire veszélyes lehet, de a másik oldalon a tripla-duplát átlagoló kétszeres MVP Nikola Jokics ellen sem szívesen fogadnánk mostanában…

 

Milwaukee Bucks – Los Angeles Clippers 04:00 (ÉLŐ – Sport 1)


A játéknap utolsó mérkőzése egyben a forduló kiemelt rangadója is lesz, mindkét csapat remekül teljesít és saját konferenciájának elitjébe tartozik, még ha voltak is korábban kevésbé eredményes periódusaik. A Bucks zsinórban ötöt, összességében pedig tízből hetet nyert meg az elmúlt időszakban, Giannis Antetokounmpo és Jrue Holiday egyértelműen a hátán viszi a csapatot, egelőre az is belefér, hogy Khris Middleton bár már visszatérhetett, de egyelőre csak a padról érkezve számol vele Budenholzer. A Clippersnél a csapat felépülésével együtt az eredmények is elkezdtek jönni, Kawhi Leonard legszebb napjait idézi, hétből hat győzelmet szerzett a csapat, a Cavs ellen becsúszott vereséget pedig nyugodtan írhatjuk a pihentetés számlájára. A LAC remek sorozatával már a negyedik helyre kúszott fel a konferenciában és nincs elérhetetlen távolságban a dobogó sem, ha George-ék így folytatják és egészségesek maradnak komolyan kell velük számolni a rájátszásban. A hazaiaknál továbbra is Bobby Portis lesz a legfontosabb hiányzó, míg a vendégeknél Morris játéka bizonytalan és John Wall maródi. Mindkét félnek komoly erőpróba lesz a mai mérkőzés, a Bucksnak néhány kötelező győzelem után kell most egy erősebb ellenfél ellen bizonyítania. Egy egészséges csapatokkal felálló Bucks-Clippers rangadó mindig parázs mérkőzést rejt magában, abszolút rájátszás-hangulatot várhatunk Milwaukee-ban.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus