Bucks-Hawks visszavágó, javítana a GSW

Hét mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz.

 

Detroit Pistons - Toronto Raptors 01:00

Rossz formában van a Raptors, az utóbbi négy meccséből hármat elvesztett, idegenben csak 2-6-ra áll, ezeken a mérkőzéseken elég gyengén működött a védekezése, így nem mehet biztosra Detroitban sem, pedig nagyon kellene neki a győzelem. A Pistons eddig összesen három meccset nyert, de mindhármat otthon, saját közönsége előtt veszélyes csapatnak számít, bár tény, hogy továbbra sem számíthat Cade Cunninghamre. A Raptorsnál viszont ennél nagyobb a baj: Siakam, Achiuwa, VanVleet és Trent Jr. biztosan nem játszhat - így iszonyatosan nehéz dolguk lesz a kanadaiaknak, pedig fontos lenne, hogy valahogy behúzzák a mérkőzést. 

 

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

Itt most a Magic az esélyesebb, az orlandóiak ötből hármat nyertek, az utóbbi két meccsükön megverték a Dallast és a Phoenixet, mindkettőt 100 pont alatt tartották, míg a Hornets a liga legrosszabb formában lévő csapatának számít, hiszen sorozatban nyolc vereségből érkezik. A vendégek túl sok mindenbe nem kapaszkodhatnak, a hazaiak viszont elöl-hátul kifejezetten jól néznek ki mostanában, hiába a sok hiányzó, a csapatjáték nagyon ül - Paolo Banchero játékára van is most esély, állítólag a feldobás előtt döntenek arról, hogy bevetik-e vagy sem. A Hornets utóbbi heteit elnézve ott tartunk, hogy bár az Orlandót tankoló csapatként tartjuk nyilván, de meglepetés lenne, ha nem tudna most nyerni. 

 

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 01:30

Itt egyértelmű favorit a Boston, amely hozza az elvárt szinte, és gyönyörű játékkal halad Kelet elejében: zsinórban hat győzelemmel 10-3-nál tart, otthon az OKC ellen nincs mitől tartania. A Thunder back-to-backet vív, előző este 145 pontot dobott New Yorkban, Shai Gilgeous-Alexander pedig abszolút All-Star szezont hoz eddig, de pihentebben, otthon nem lehet kérdés, hogy a Celtics az esélyes. Az OKC azért veszélyes csapat, nem lehet lesajnálni, mert nagyon atletikus perimétervédekezésre képes, és ha SGA olyan napot fog ki, akkor benne van a bravúr is a gárdában, de a Boston annyira olajozott elöl-hátul, és annyival jobb csapat, hogy meg kell oldania a feladatot még úgy is, hogy Malcolm Brogdon ezúttal sem léphet pályára. 

 

Miami Heat - Phoenix Suns 01:30

A Heat a Hornets elleni két hazai győzelemmel stabilizálta magát, de nem volt túl meggyőző a játéka, míg a Suns szintén elkezdett ingadozni, ötből hármat bukott, legutóbb például Orlandóban kapott ki - most már az idegenbeli túra negyedik állomása jön a gárda számára, nincsenek ideális állapotban. Chris Paul és Deandre Ayton játéka mindenesetre kérdéses, elvileg javultak, Ayton pályára lépésére jó esély van, de egyelőre nem vehető biztosra, Paulé pedig pláne, a Heatnél pedig Tyler Herro és Dewayne Dedmon küszködik továbbra is sérüléssel, mindkettejük játéka erősen billeg. Egyik együttes sem lehet maradtéktalanul elégedett eddig, főleg a Miami kezdett rosszul, de a szép szériája óta azért a Suns is megtorpant, idegenben akadozik a gépezet, és Johnson kiesése sem tett jót - meglátjuk, hogy a Heat ki tudka-e ezt használni, mert összességében azért Jimmy Butlerék azok, akik alulteljesítenek a várakozásokhoz képest. 

 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 02:00

A ligautolsó ellen kötelező nyernie a Clippersnek, főleg hogy az alapvetően jó formában lévő csapat legutóbb simán kikapott otthon a Brooklyntól. A Rockets eddig összesen két mérkőzést nyert meg, már a Clipperstől is kikapott oda-vissza, igazából a hazai pályán kívül semmi nem szól mellette, a gyenge védekezés, a kissé esetleges támadójáték, az elrontott éles helyzetek mind-mind azt sejtetik, hogy bravúr lenne a hazai siker. Persze a Los Angeles annyira azért nem stabil csapat még, hogy üzembiztosan megoldjon minden ilyen feladatot, támadásban továbbra is nagyon kell Paul George extrája ahhoz, hogy működjön a gépezet, így benne van a hiba, de az egyértelmű, hogy blama lenne a vendégektől, ha ismét kikapnának. John Wallt egyébként állítólag pihentetik. 

 

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:00

Múlt héten a Trae Young nélküli Atlanta vette el a Milwaukee veretlenségét, a ligaelső pedig azóta erősen tartalékosan játszik, és kikapott még egyszer, méghozzá San Antonióban, most pedig otthon szeretne visszavágni a Hawksnak. Ebben segítségére lesz az, hogy jönnek a visszatérők: Giannis, Allen és Beauchamp is bevethető, igaz, Jrue Holiday továbbra is sérült, az irányító most sem lesz ott a parketten - de egy pihentebb Giannis már sokat érhet az együttesnek így is. Az Atlanta legutóbb kikapott Philadelphiában, 8-5-re áll jelenleg, nincs komoly sérültje, viszont a Bucks otthon még mindig veretlen, ezt se hagyjuk figyelmen kívül - jó meccsre számíthatunk, az egészég a Hawks mellett szól, de most azért lesz esélye a Milwaukee-nak is.

 

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 04:00

A GSW back-to-backet vív a Kings elleni vereség után, viszont otthon eddig 6-1 a csapat mérlege, saját közönsége előtt általában talál megoldást a győzelem megszerzésére. A Spurs pihentebb, legutóbb a Bucks ellen törte meg a vereségsorozatát, és most már meccsek óta van tartása, jól néz ki a játéka, úgyhogy a fáradtabb, védekezésben egészen szörnyű Warriors ellen idegenben is bőven lehet keresnivalója. Kulcsfontosságú sérült elvileg egyik oldalon sem lesz, a nagy kérdés az, hogy a Golden State otthon képes lesz-e felszívni magát hátul - ha igen, akkor nyerhet még fáradtabban is, ha nem, akkor tovább süllyed a címvédő.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus