Bucks-Heat és Suns-Kings mérkőzések a programban

Hat mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza: kötelező előtt áll a Boston, a Minnesota és a Lakers, de Keleten és Nyugaton is láthatunk érdekes derbiket. Mutatjuk, hogy mi vár ránk a soron következő játéknapon.

Brooklyn Nets – Boston Celtics 01:30

A Boston újabb kötelező győzelem előtt áll, a kelták továbbra is vezetik nem csak a saját konferenciájukat, hanem az egész ligát is, az utóbbi tíz meccsükből nyolcat is megnyertek, ráadásul most zsinórban négy sikernél járnak. Az ellenfelük az a Nets lesz, amely talán már a playinről is végképp lemondott, ugyan az utóbbi héten egy-egy meccset meg tudott nyerni a csapat, de összességében masszívan az alsóházba tartozik és a reális esélyeket nézve ma nem igazán rúghatnak labdába Bridgesék. A hazaiaknál Cam Johnson van sérültlistán, míg a vendégeknél még elvileg nem lehet ott a pályán Springer és Tillman sem, Porzingis játéka pedig egyelőre bizonytalan – mindezek ellenére a Boston így is abszolút esélyesként lép pályára, a papírforma egyértelműen a támadásban és védekezésben is a legjobbak között szereplő Celtics győzelmét jelentené.

 

Orlando Magic – Oklahoma City Thunder 01:30

Bár a Magic ötből négy sikernél jár, de ezúttal nem a floridaiak mellett szólnak az érvek, az ellenfél ugyanis az a Thunder lesz, aki továbbra is a legerősebb csapatok táborát erősíti és egyike a Nyugaton a többiektől elszakadó négy csapatnak. A hazaiak egyedül a Miami elleni rangadón kaptak ki az utóbbi időben, a Thunder pedig bár a Jazz és a Mavs otthonában is alulmaradt, de a Kings elleni derbigyőzelemmel rögtön tudott javítani, így továbbra is tapad a listavezető Minnesotára. A hírek szerint komoly hiányzó egyik oldalon sem lesz, a Magicnél mindenki felépült és az aktív rotáció teljes egésze bevetésre kész, ez viszonylag a Thunderre is igaz, bár az új érkezők (Hayward és Biyombo) egyelőre még nem lépnek pályára. A Magic számára nagyon fontos lenne egy újabb győzelem, hiszen ezzel tovább tudnák üldözni/őrizni a keleti hatodik helyet, a Thunder top 4-es helye pedig ugyan szinte biztosak tűnik, de egy orlandói győzelemmel SGA-ék újra karnyújtásnyira megközelíthetnék a nyugati első helyet.

 

Milwaukee Bucks – Miami Heat 02:00

A Bucks továbbra is azért kapar, hogy végleg kikerüljön abból a gödörből, amibe Doc Rivers érkezését követően belekerült – az utóbbi két alkalommal a Hornets és a Nuggets elleni győzelmekkel megmutatták, hogy jó úton járnak, viszont hosszú távon kell stabilizálniuk a formájukat. A Heat ellen nem lesz könnyű dolguk Gianniséknak, ráadásul a Bucks back-to-back meccset játszik a tegnapi Denver elleni rangadó után, mai ellenfelüket pedig jól ismerik az elmúlt néhány év rájátszásaiból is – sok jó emlékük nincs Butlerékről az utóbbi évekből. A Heat két nappal többet pihenhetett, a vendégek legutóbb a Celtics ellen Jimmy Butler nélkül szenvedtek szoros vereséget, előtte azonban négyből három meccsét is megnyerte a csapat – a kelták ellen tartalékosan végig partiban voltak, így nem mondhatjuk, hogy különösebben nagy gond lenne a csapatnál. A hazaiaknál egyedül Khris Middleton nem lesz bevethető, Erik Spoelstra azonban Butler mellett Richardsonra és Rozierre sem számíthat, így Herróéknak megint csak egy szűkebb rotációval kell egy várhatóan nehéz meccset játszaniuk. A Bucks szempontjából egyrészt kérdés az, hogy a tegnapi Nuggets elleni derbi mennyit vett ki a társaságból, másrészt egyelőre azt sem tudjuk biztosan, hogy végleg maguk mögött hagyták-e a hullámvölgyet – a b2b ellenére most hazai pályán egészségesebben újra győzhetnek, de ehhez nagyon élesnek kell lenniük a szintén jó időszakot futó Heat ellen.

 

Phoenix Suns – Sacramento Kings 04:00

A játéknap kiemelt rangadóját a nyugati hatodik és hetedik helyezett játssza egymással, nagyon fontos lesz ez a derbi mindkét fél számára annak érdekében, hogy egyenes ágon juthassanak a rájátszásba az alapszakasz végén. A Suns és a Kings is 6-4-es mérleggel hozta le az utóbbi mérkőzéseit, a hazaiak talán egy fokkal jobb formában vannak, hiszen bár legutóbb kikaptak a GSW-től, de előtte zsinórban három győzelemig meneteltek, Duranték többek között a Milwaukee-t is megverték. A Sacramentónál már kissé borúsabb a pillanatnyi helyzet, a vendégek négyből csak egyetlen meccsüket tudták megnyerni – azt mondjuk a címvédő Denver ellen, de mivel korábban kikaptak például a Detroittól is, ezért ez sokat nem javított a helyzetükön. A Kings egyébként egy nehéz sorsoláson van túl, az utóbbi négy mérkőzéséből hármat is topcsapat ellen játszotta és ma ismét egy felsőházi csapat otthonába utaznak, ahol idegenben és talán egy kicsit gyengébb formában nem feltétlenül Sabonisék lesznek az esélyesebbek. A csapatok korábban már háromszor találkoztak egymással, kettőt a Kings, egyet a Suns húzott be, ahogyan a korábbi találkozókon, most is szoros derbire van kilátás, kíváncsian várjuk, hogy merre billen el a mérleg nyelve.

 

Portland Trail Blazers – Minnesota Timberwolves 04:00

Itt abszolút egyértelműek az erőviszonyok, a Blazers az utolsó négy meccséből négyszer kapott ki, ugyan korábban meglepetésre legyőzték a Milwaukee-t, de néhány napja a teljesen utolsó Detroittól is vereséget szenvedtek – ez tökéletesen megmutatja, hogy idén egyszerűen nem érdemes komolyabb következtetéseket levonnunk Simonsék eredményeiből. A Wolves teljesítményéből annál inkább, már túl vagyunk az alapszakasz felén és a minneapolisiak továbbra is vezetik Nyugatot, ráadásul úgy tűnik, hogy nyomás alatt sem törnek össze: hiába lohol folyamatosan a nyakukban a Thunder, a Nuggets és a Clippers is, nem nagyon botlanak Edwardsék. Különösen jól sikerült a csapat utóbbi két mérkőzése, ahol a Bucks és a közvetlen rivális Clippers ellen is győzni tudott a nyugati első, most pedig szintén egy kötelező siker előtt áll, óriási blama lenne, ha a 15-37-tel a nyugati mezőny alján evickélő Portland meglepetést tudna okozni a legjobban védekező gárda ellen.

 

Los Angeles Lakers – Detroit Pistons 04:30

Itt sem kell sokat gondolkodnunk az esélyes személyén, a Lakers talán kezd magára találni és próbál feljebb zárkózni a nyugati playin-mezőny közepéről – egyelőre azonban az aranysárga-lilák hiába tudták ötből négy meccsüket is megnyerni (köztük a Celtics, a Knicks és a Pelicans ellen nagy sikerekkel), de pechükre a Mavs is rákapcsolt és nem engedi őket közelebb, sőt, mögöttük a Warriors is elkezdte gőzerővel gyűjtögetni a győzelmeket, így amellett, hogy természetesen előre kacsintgatnak, nagyon kell figyelniük mögöttük is. Ne árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy a Pistons a mezőny leggyengébb csapata, ugyan nem rég a Kings és a Blazers otthonában egymás után kétszer is győzni tudott, de az elmúlt alkalommal a Clippers ellen már nem rúghatott labdába és a másik Los Angeles-i csapat ellen sem számítanak esélyesnek Cunninghamék. A Lakersnek természetesen nem szabad fél vállról vennie ezt a találkozót, a Detroit a LAC ellen is tisztesen helyt állt és ha még csak egy kis esély is van rá, de az esélytelenek nyugalmával kiénekelhetik a sajtot az ellenfelek szájából, ha azok túlságosan elbízzák magukat – a Lakersnek erre kell figyelnie az este folyamán. Hivatalosan James és Davis szereplése is kérdéses, egyikük játéka sem biztos, főleg annak fényében, hogy holnap back-to-back Utahba utazik a csapat, ahol szintén nyerniük kellene. Azért valószínűleg ott lehetnek a sztárok a pályán, Max Christie viszont csatlakozott a sérültekhez, az ő szerepét Spencer Dinwiddie veheti át a rotációban – ma egyszerűen nem kaphat ki a LAL, muszáj lesz behúzniuk ezt a kötelezőt, ha üldözni szeretnék az előttük lévő csapatokat.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus