Bucks-Heat rangadó hajnalban

Javítana a Devin Bookert is elveszítő Suns, pályára lép a Sixers, a Jazz és a Nuggets is. 

 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 01:00

Egyik csapat sincs jó formában, mindkettő ötből négyet bukott mostanában, a Cavs a Wolvestól kapott ki legutóbb, míg a Hornets Milwaukee-ban maradt alul. A hazaiaknak a támadás, a vendégeknek a védekezés megy nehézkesen, bár legutóbb a Cleveland éppen talált megoldást elöl, de összességében egyértelműen a playmaking a gyengéje az összes komoly labdás hátvéd kidőlésével. Ez most talán változhat, mert Darius Garland játéka hivatalosan kérdéses, elvileg van esély a visszatérésére és ha ez megtörténik, akkor rögtön meg is oldódhatnak a gárda gondjai - meglátjuk, hogy ez így lesz-e, magas poszton mindenesetre fizikálisan dominálniuk kell Mobley-éknak, ott fölényben lehetnek. 

 

Orlando Magic - Indiana Pacers 01:00

Két napja 119-103-ra nyert ebben a párosításban a Magic, most ugyanott, ugyanúgy találkoznak a felek és ismét leírhatjuk, hogy tét nélküli, lényegtelen keleti alsóházi meccsről van szó. Annyi, hogy a Pacers most nem back-to-backet játszik, hanem pihenhetett, így a lehetőségeihez képest "visszaegészül" a kerete, meglátjuk, hogy így többre lesz-e képes - az Orlando alapvetően nincs rossz passzban az utóbbi találkozókon, de mindkétszer "ligaalja" ellenfeleket vert meg, meglátjuk, hogy meg tudja-e ezt ismételni. Nagy színvonalra azért ne számítsunk. 

 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:30

A csapatok hétvégén New Yorkban találkoztak és akkor 125-109-re nyert a Sixers, mert az Embiid-Harden páros szétbüntetőzte a Knickst és a realitás természetesen most is az, hogy a két szupersztárra építve nyerni tud a Philly. Harden egyelőre motiváltnak, agresszívnek tűnik, azonnal beilleszkedett a rendszerbe, a második meccsen látványosan többször találta meg Embiidet, a morál is megvan, most a hazai pálya is segíthet, ráadásul a hátvéd most először játszik új szurkolótábora előtt, ez is adhat plusz motivációt. A Knicksnél továbbra sincs semmi biztató, elöl-hátul gyenge a csapat, most már nagyon régóta nem kapott senkitől 110 pont alatt, csak erőlködik és hosszú hetek óta csak a vereségeket gyűjtögeti. Komoly bravúr és meglepetés lenne, ha Randle-ék megállítanák a Sixerst, de persze most annyira idillinek tűnik a helyzet a hazaiaknál, hogy ilyenkor szokott jönni egy kellemetlen pofon...

 

Houston Rockets - Utah Jazz 02:00

Kötelező meccs a Jazz számára, a Houston back-to-backet játszik a Clippers elleni hazai vereség után és egyébként is zsinórban tíz találkozót vesztett el, így pedig már nemcsak Nyugaton utolsó, de ligaszinten is lesüllyedt a Magic-Pistons páros szintjére. A Jazz ellenben pihentebb és jó formában is van, a szünet óta a Dallast és a Sunst is megverte, mindkétszer nagyon hatékony, eredményes támadójátékot mutatott be, új sérültje nincs, így abszolút a semmiből jönne, ha egy ilyen ziccert kihagyna. A gárdának fontos is lenne a siker, mert a Suns és a GSW is gödörben van, közeledhetnek Gobert-ék az élmenőkre, mostani sikerük útjába pedig maximum egy túl lazán vett este állhat. 

 

Milwaukee Bucks - Miami Heat 02:00

A játéknap kiemelt rangadóját Milwaukee-ban rendezik, ahol két bajnokesélyes csapat feszül majd egymásnak. A Miami van jobb formában, az előző négy meccsét megnyerte, legutóbb a Chicago elleni rangadót is behúzta Kyle Lowry nélkül és két mérkőzésnyi előnnyel vezeti Keletet, míg a Bucks állapota sokkal kérdésesebb: legutóbb ugyan 130 pontot dobott a gárda a kifilézett Hornetsnek, de előtte csak a vereségeket gyűjtögette és főleg a védekezése volt pocsék. Hogy ez változott-e, az a Charlotte ellen nem derült ki, ott nem fejtett ki érdemi ellenállást az ellenfél, így most látjuk meg, hogy valóban összeszedték-e magukat Giannisék. A felek idén már háromszor találkoztak és mindig az aktuális hazai csapat nyert, így 2-1-re vezet a Miami, amelynél viszont személyes okok miatt ezúttal sem lesz ott Lowry, Vincentnek kell őt pótolnia. A Milwaukee-nál nincs új hiányzó, a megszokott keret áll rendelkezésre, kíváncsian várjuk, hogy az Adebayo-Tucker duó lelassítja-e Giannist, hogy a Butler-Middleton meccs hogyan alakul vagy hogy milyen napot fog ki Holiday, Portis, esetleg a Herro-Robinson páros. 

 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 02:00

A playin szempontjából fontos mérkőzés ez, a Pelicans belendült és a Suns-Lakers páros legyőzésével feljött a tizedik helyre, míg a Kings pont ide szeretne eljutni, de három meccs a hátránya, kulcsfontosságú lenne, hogy nyerni tudjon a rivális otthonában. Ezzel együtt a Pels most jobb passzban van, támadásban is hozza magát a gárda és védekezésben is stabilabb volt ezen a két mecscen, mint korábban, ha ez megmarad, akkor otthon abszolút esélyesebbek McCollumék. A Sacto jóval ingadozóbb, pont nyilván Foxékban is van, Sabonis is komoly károkat okozhat, legutóbb Lyles remekül mutatkozott be és a szerkezetüket is kiigazították kicsit, de eddig az egész szezonban nem mutattak semmi olyat, ami stabilan jó teljesítménynek illene be. Elsősorban védekezésben vannak gondjaik és bár legutóbb dobtak 131 pontot az OKC-nek, de ha ezen nem változtatnak, akkor a New Orleans ellen is pokoli nehéz dolguk lesz. 

 

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 03.00

Itt természetesen nyernie kell a Denvernek, Michael Malone alakulata sorozatban hat győzelemnél tart és hajtja maga előtt a Dallast, jönnek a hírek arról, hogy Porter Jr. visszatérhet még a szezon során, jó a hangulat, Nikola Jokics továbbra is parádés, hozzák a kötelezőket, minden rendben van. Az OKC-nél nem ez a helyzet, náluk a visszatérése óta Shai Gilgeous-Alexander szórja a 30+ pontos meccseket, de ezen felül nem sok biztatót tudunk elmondani a csapatról, gyengén védekeznek, gyűjtik is a vereségeket, bár múlt héten hosszabbítást nyertek a Pacersszel szemben. Blama lenne egy hazai bukta a Nuggetsnek, szoros csatában vannak Jokicsék a tabellán, nem engedhetnek meg maguknak ilyen hibát - ha megfelelő lesz a hozzáállásuk, akkor nem lehet gondjuk. 

 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 04:00

A Sunsnál Chris Paul sérülése után Devin Booker is kidőlt, a pontgyáros az egészségügyi protokoll alá került, így rá sem számíthatnak egy ideig, úgyhogy most nehéz helyzetben van a ligaelső: két legjobbja nélkül, két hazai vereség után kellene javítani. Persze a mostani Portland verhető, Nurkic kidőlése óta nagyon gyenge ez a keret, azóta két kiütéses vereséget szenvedtek, a 100 pontot sem érték el és ha most varázsütésre nem javulnak fel, akkor még ez a Phoenix is jobb náluk. Nyilván kérdéses lesz a playmaking, de Cam Payne elvileg már pont visszatérhet és valószínűleg nagy teher is lesz rajta és sokat kell labdázniuk a többieknek is, akár Bridgesnek, akár Shametnek. Meglátjuk, hogy ez hogyan működik, ha tudnak alkalmazkodni, akkor a tankolásra berendezkedett Portland verhető - egyébként pedig nagyon azért nem kell aggódniuk, a GSW még nagyobb gödörben van, így továbbra is hatalmas az előnyük.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus