Bucks-Mavericks rangadó, a Pelicanst fogadja a Lakers

Íme a soron következő NBA-játéknap beharangozója.

 

Boston Celtics - Orlando Magic 01:30

A Celticsnél jött némi pihenő a koronavírus miatt, most viszont már játszani kell, de a felállás még mindig képlékeny - egyelőre a fél együttes játéka kérdéses, illetve annyi biztos, hogy Kemba Walker teljes értékű edzésmunkát végzett, ő valószínűleg megkezdheti a szezont. A Magic rossz formában van, zsinórban három meccset bukott és szintén vannak hiányzói, Fournier például biztosan nem játszik, Bamba pedig el sem utazott az egészségügyi protokoll miatt. A fő kérdés nyilván a Boston kerete - ha nagyjából rendben lesznek a hazaiak, akkor természetesen esélyesebbek, de a hírek szerint pozitív tesztet produkáló Tatum például semmiképp sem játszhat még...

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 01:30

A Cavs rotációjában nem nagyon lesz még változás, Garland és Sexton például továbbra sem bevethető, úgyhogy még mindig nehéz helyzetben van a gárda - Allen és Prince egyelőre nyilván nem játszhat, nélkülük pedig elég vékony ez a keret. A New York zsinórban négy vereség után szeretne javítani, legutóbb legalább már az addig gyér támadójáték összeállni látszott, de ennél több kell ahhoz, hogy sikerüljön nyerni - a két csapat jelenlegi állapotát elnézve itt azért jó esély van egy kevéspontos derbire. 

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 01:30

Mindkét együttes felfelé ível mostanában, a Bucks hétből hatot, a Mavs pedig négyből négyet nyert, úgyhogy ez abszolút rangadónak számít, főleg most, hogy a Dallasnál Kristaps Porzingis megkezdte a szezont - a koronavírus miatt így is erősen foghíjas azért a keret, de legalább magas poszton erősödtek már. A Milwaukee egészségesebb, ott nincsenek egészségügyi gondok, bár most Jrue Holiday bokája nem 100%-os, de elvileg játszhat, sőt, Torrey Craig is bevethető, ez és a hazai pálya mindenképpen mellettük szól - otthon amúgy 5-1-et hoztak eddig, úgyhogy magabiztosak lehetnek. Azért arra kíváncsiak leszünk, hogy Holidayék tudnak-e valamit kezdeni Donciccsal és hogy Porzingis mennyire kapja el a fonalat.

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 02:00

A felek két napja találkoztak már itt, akkor nyert a Memphis és a vendégcsapat így már sorozatban három győzelemnél tart, míg a Wolves továbbra sem tudott belendülni, Karl-Anthony Towns visszatérése sem hozta meg a várt áttörést. Most azért persze otthon javíthatnak, legutóbb is jó esélyeik voltak, de aztán szétestek a negyedik negyedben, a védekezésük atomjaira hullott, ami megpecsételte a sorsukat, ha ezt most elkerülik, akkor lehet keresnivalójuk. Nagyon kellene is nekik a siker, mert különben hamar véget érhet a szezonjuk érdemi része, a következő hetekben el kell indulniuk felfelé, ha akarnak valamit idén - Hernangomez, Rubio és Layman nem játszhat, a Grizzliesnél pedig a szokásos hiányzókkal számolhatunk.

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 02:00

A Thunder a jó szériája után egymásután kétszer kikapott otthon, legutóbb a Lakerstől már nagyon simán és hazai pályán egyelőre nyeretlen, meglátjuk, hogy meg tudja-e törni ezt az átkot. A Bulls jó meccseket játszott mostanában, de a győzelmek elkerülték, zsinórban három vereségből érkezik és már az idegenbeli túra ötödik állomását teljesíti, úgyhogy aligha van tökéletes állapotban. Bármi elképzelhető, a Thundernek eddig jobb a mérlege, de a Bullsban talán több a potenciál, legalábbis ami a támadójátékot illeti - az OKC-nél Bazley játéka kérdéses, a Chicagónál viszont elvileg már Porter és Markkanen játékával is számolnak. 

Utah Jazz - Atlanta Hawks 03:00

A Jazz zsinórban három győzelemmel zárta az idegenbeli túráját, úgyhogy magabiztosan fogadhatja a rossz passzban lévő Atlantát, amely legutóbb ugyan megverte az erősen tartalékos Sixerst, de ez még nem adott túl sok okot az örömre. A négynapos pihenő mondjuk jót tehetett a gárdának, bár Gallinari még mindig nincs és Rondo, illetve Capela játéka is kérdéses, Bogdanovics hosszabb időre dőlt ki, úgyhogy továbbra is nagyon sok a hiányzó az együttesnél. Ha a Jazz formája kitart, akkor mindenképpen Mitchellék az esélyesebbek még akkor is, ha Ingles ezúttal sem áll rendelkezésre. 

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 04:00

Itt abszolút favorit a Lakers, LeBron Jamesék remek formában vannak, kilencből nyolcat nyertek, ebből zsinórban négyet, méghozzá egészen magabiztosan, ezzel szemben a New Orleansnál többen is sérültek és egyébként is elvesztették az előző négy összecsapásukat. Ingramék mind a négyszer 110 pont felett kaptak, ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha akarnak valamit, de Lonzo Ball biztosan nem játszhat most sem és Eric Bledsoe játéka is kérdéses - Zion Williamson viszont visszatérhet, érdekes lesz látni az ő csatáját Anthony Davisszel. AD és James pályára lépése egyébként hivatalosan kérdéses, de ez szinte az egész szezonban így van, mégis játszanak, úgyhogy talán nem sértődnek meg, ha ennek nem tulajdonítunk akkora jelentőséget. 

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:00

A Sacramentóra tovább is az igaz, hogy támadásban nincs nagy gondja, több lábon áll és képes rengeteg pontot dobni, de védekezni nem nagyon akar, vagy nem nagyon tud, úgyhogy rendszeresen parádézik ellene az aktuális ellenfél is. Ez a Clippers ellen azért nem ígér sok jót, mert a Leonard-George páros jó formában van, rájuk építve ez a gárda is képes nagyon megszórni bárkit még úgy is, hogy Lou Williams és Pat Beverley pályára lépése kérdéses. Összességében természetesen még idegenben is a Los Angeles az esélyesebb, de ha jó napot fog ki, akkor a Kings okozhat meglepetést. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus