Bucks-Sixers a Sport TV-n, utána Lakers-Rockets

Jön a karácsonyi keleti derbi visszavágója Milwaukee-ban - a magas Lakers fogadja az alacsony Houstont - Portlandbe látogat a Spurs - pályán a Pelicans is.

 

New York Knicks - Orlando Magic 

A Magic back-to-backet játszik a bostoni vereség után, idegenben, fáradtabban pedig most is nehéz dolga lesz annak ellenére, hogy a New York papíron verhető csapat. Otthon viszont azért mutattak már szép dolgokat idén Randle-ék, az előző két mérkőzésüket megnyerték, úgyhogy jó formában is vannak, pihentebbek, így abszolút lehet esélyük a győzelemre. Főleg hogy az Orlando egyrészt hétből hatot elvesztett, másrészt pedig idegenben csak 9-17-re áll, jóval gyengébb vendégként, mint saját csarnokában - nagy kérdés, hogy mennyi erő maradt Vucsevicsékben, előző este a center és Markelle Fultz is elég gyengén játszott, tőlük mindenképpen több kell ahhoz, hogy itt most javítani tudjanak. 

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 02:00

Mindkét együttes elvesztette az előző két meccsét és mindkettőnek borzasztó fontos lenne, hogy ne következzen még egy vereség, mert mindkettő a playoffért küzdene, méghozzá egyértelmű hátrányból. Jelenleg a Pelicans azért jobb csapat és bár a Rockets-Bucks párossal nem bírt, de előtte azért jó formában volt, nincs érdemi sérültje, mindenkivel számolhat, több poszton is veszélyes, míg a Bullsnál azért bőven van gond a sérüléseket tekintve - Zach LaVine sok mindent el tudott már fedni idén, de az elmúlt meccseken már ő sem tudott csodát tenni. Meglátjuk, papíron csak a hazai pálya szól a Chicago mellett, a minőség inkább a New Orleansnál van, ezt viszont érvényesíteni is kell a parketten...

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 02:00

Ez abszolút kiemelt rangadónak számít, de jelen helyzetben mégis egyértelműek az erőviszonyok, mindenképpen a Milwaukee számít esélyesebbnek és ha nem nyer, akkor az komoly meglepetésként hatna. A Sixers ugyanis pocsék formában van, két óriási pofont kapott az előző két meccsen, idegenben továbbra is egészen vállalhatatlan és bár szerzett két játékost, de ők még nem játszhatnak, ahogy a továbbra is sérült Josh Richardson sem. A két csapat karácsonyi meccse elég emlékezetesre sikerült, a Philly ott parádés játékkal szedte szét a Milwaukee-t és aratott sima győzelmet otthon, de ebben a csarnokban egész más lehet a helyzet, illetve ahhoz képest most elég mélyen vannak Joel Embiidék. Nekik persze nagyon kellene bizonyítaniuk, hogy semmi baj, az ilyen rangadókra felszívják magukat és csak a kisebb ellenfelekkel szemben "lazák", de arra a meccsre alighanem a Bucksnál is emlékeznek - ott Giannis Antetokounmpót nagyon szétszedték, ő biztos javítani akar. Csapatszinten is remek formában van a ligaelső, a Denver elleni kisiklás már a múlté, sorozatban 11 meccsen jutottak 110 dobott pont fölé, úgyhogy óriási fegyvertény lenne, ha mindezek ellenére valahogy mégis a Sixers győzne. 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 04:00

Damian Lillard bődületes szériája megszakadt az előző meccsen, ott rendkívül agresszív volt vele a Denver és kifogott egy gyengébb napot, csapata pedig "természetesen" így ki is kapott - most viszont nagyon javítani kellene a playoff-harc miatt, főleg egy közvetlen riválissal szemben. A Spurs 0-2-vel hozta le a Los Angeles-i back-to-backjét, ami önmagában vállalható eredmény, most viszont folytatja az idegenbeli túráját és fontos lenne a győzelem, hiszen csak fél meccs a különbség a csapatok között és mindketten nagyon mennének a Memphis után. Eddig idén 1-1-re állnak egymással a két San Antonió-i meccs után, a hazai pálya pedig mindenképpen faktor lehet, hiszen a Spurs csak 8-16-ra áll idegenben, a Blazers pedig 13-11-re otthon. Új sérült egyik oldalon sincs, ezzel elvileg nem kell számolni.

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 04:30

Ez is abszolút rangadó lesz, itt viszont a mérkőzés taktikai érdekességét mindenképpen a két csapat szerkezete közötti különbség adja. Amíg a Rockets Clint Capela nélkül egy rendkívül alacsony, sok spacinggel, nagy sebességgel operáló csapatot "talált fel" az utóbbi időben, addig a Lakers egy jóval magasabb csapatnak számít már a mezőnyposztokon is, a magasembereket tekintve pedig pláne érdekes lesz a matchup - Anthony Davis szerepe kulcsfontosságú lehet, de McGee, vagy Howard is "felérhetetlen" jelenleg a Houston számára. Nyilván sebességgel, az utóbbi három meccsén mindig legalább 35 pontig jutó Hardennel, a jó januárt futó Westbrookkal azért lehet ellensúlyozni dolgokat és a maguk javára billenteni a helyzetet, de ha a Lakers kihasználja a palánk alatti fölényét, uralja a lepattanózást és tudja kontrollálni a tempót, akkor abszolút neki áll a zászló - érdekes lesz látni, hogy mire megy így egymással ez a két csapat. Tegyük hozzá, hogy a hírek szerint Covington és Bell elvileg már most is elérhető lesz a vendégeknél, játszhatnak, de nyilván a beépítésük azért nem fog egyik napról a másikra menni - gond viszont, hogy Westbrook ujja továbbra sem 100%-os, egyelőre nem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus