Cavs-Celtics és Heat-Hawks rangadókat rendeznek

A Boston Clevelandbe utazik, visszavágna a Miaminak az Atlanta, kötelező előtt a Portland, a Toronto pedig Denverben bizonyítana tovább. Hat mérkőzést rendeznek a tengerentúlon, mutatjuk a következő NBA-játéknap programját. 

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 01:00

 

A keleti második és negyedik helyezett összecsapása mindig jó meccset tartogat magában, ez még úgy is igaz lehet, ha most éppenséggel egyik csapat sem sziporkázik. A Cavs és a Celtics is csak két mérkőzését nyerte meg a legutóbbi öt találkozójából, a hazaiak egy hárommeccses nyeretlenségi sorozat után próbálnak most magukra találni, ezt háromból két győzelemmel sikerült is megalapozniuk. A Boston elmúlt meccsei intő jelként vannak jelen a csapat életében, Tatumék zsinórban két New York-i vereség után javítanának a Cleveland ellen, ráadásul ezúttal back-to-back lépnek pályára, alig egy nappal ezelőtt hosszabbításban maradtak alul a Knicks ellen. Nehéz megjósolni, hogy melyik csapat élesebb jelen helyzetben, a Boston talán egy lépéssel még mindig a hazaiak előtt jár, főleg úgy, hogy Donovan Mitchell játéka egyelőre kérdéses a Clevelandnél, igaz, a vendégeknél nem lehet ott Malcolm Brogdon és Robert Williams III sem és a Cavs hazai mérlege igencsak tekintélyt parancsoló (22-7). Összességében rangadóra számíthatunk, kérdés, hogy fáradtabban mire megy a támadásban elit Boston a védekezésben a legjobbak között teljesítő Cleveland ellen.

 

Detroit Pistons – Portand Trail Blazers 01:00


Akármilyen rossz formában is van most a Portland, ezúttal egy kötelező győzelem előtt áll egy jóval alacsonyabb játékerőt képviselő, tankoló Detroit ellen, ráadásul a szoros nyugati mezőnyben minden mérkőzés kiemelt fontossággal bír számukra. A Blazers Nyugat tizenharmadik helyén áll, mindössze fél meccsre a playin-vonaltól, így egy esetleges győzelemmel akár a top tízben is találhatják magukat. Lillardék egyébként nincsenek túl jó passzban, tízből csak négy, ötből csak két győzelem jött össze nekik az elmúlt időszakban, fontos meccseket buktak a Golden State és a New Orleans ellen is, az előző játéknapon azonban egy szoros meccsen az Orlando fölé tudtak kerekedni. Ezúttal back-to-back kell bizonyítaniuk, hogy valóban hivatottak a rájátszásért küzdeni, a zsinórban hét zakóból érkező Pistonst még Nurkic és Simons nélkül is vernie kellene a vendégcsapatnak, ha ez nem sikerül, érdemes elgondolkodniuk azon, hogy valóban megérdemlik-e azt a tizedik helyet…

 

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 01:00


Az Indiana legutóbb a Bulls legyőzésével rangadót nyert és másfél meccsre zárkózott a tizedik helyne álló Washingtonra, az utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbálja mozgósítani erőforrásait a playin elérésére. Hiába nyert az elmúlt öt meccséből hármat is Carlisle csapata, a Sixers más szintet képvisel, itt nem ők az esélyesek – Embiidék az utóbbi tíz meccsükön 7-3-as mérleget produkáltak és magabiztosan tartják a keleti harmadik helyet. A vendégek az elmúlt meccsen Embiid és Harden remeklésével megszakították a Bucks tizenhat mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját, nagy győzelmet aratott a keleti csúcsrangadón a csapat. Az esélyek itt tehát egyértelműek, a Philly még akkor is jóval előrébb jár a kapaszkodó Pacersnél, ha Harris és Tucker játéka egyelőre még kérdéses. A két csapat legutóbbi mérkőzésén hosszabbításban nyert a Sixers, a Pacerstől akkor is bravúr volt az ellenfél túlórára kényszerítése, ez most sem lenne másképp, kíváncsian várjuk, hogy a hazaiak képesek lesznek-e egy, az előző ellenfeleknél jóval komolyabb erőt képviselő csapat ellen is fenntartani javuló formájukat.

 

Miami Heat – Atlanta Hawks 01:30


Jelentőségét tekintve a játéknap egyik legfontosabb mérkőzése lesz ez, a Heat a hetedik, a Hawks pedig a nyolcadik helyen áll a keleti egyenes ágú rájátszásba jutásért vívott harcban, a feleket ráadásul pedig csak másfél meccs választja el. A Miami továbbra is csak keresi önmagát, a nagyobb sérüléshullámot már átvészelte a csapat, de az eredmények az elmúlt időszakban mégis elmaradtak, ötből csak két győzelmet sikerült megszerezniük Butleréknek. Az Atlantánál is felemás eredmények jellemezték az utóbbi hetet, a csapat 50%-kal hozta le az utóbbi tíz meccsét, az elmúlt öt meccsén pedig háromszor is sikerült győzniük Youngéknak. A képet árnyalja, hogy legutóbbi vereségüket két napja éppen mai ellenfelük ellen szedték össze, az első felvonást tehát megnyerték a hazaiak, most jöhet a visszavágó. A Heatnél Kyle Lowry az egyetlen fontosabb hiányzó, bár az utóbbi időben bemutatott játéka felvet néhány kérdést azzal kapcsolatban, hogy valóban hiányzik-e csapatának az irányító. A feleknek ez lesz az alapszakaszban az utolsó egymás elleni mérkőzése, eddig 2-1 az állás a Miaminak, a tét tehát az egyenlítés a Hawks számára, ami látva a két csapat tabellán elfoglalt helyét, még akár fontos is lehet a végelszámolásban. A Heat egy győzelemmel végképp leszakítaná magáról üldözőjét, míg a vendégek azért küzdenek, hogy a lehető legkevesebbre csökkentsék a lemaradásukat, így tehát motivált csapatokkal egy kiélezett, szoros meccset is láthatunk.

 

Denver Nuggets – Toronto Raptors 03:00


A két csapat aktuális formáját tekintve ez egy jó meccsnek ígérkezik, ez pedig a Raptors eddigi teljesítménye miatt lehet meglepő. A vendégek ugyanis rákapcsoltak az elmúlt napokban, tízből hetet nyerve már megvetették lábukat a Keleti Konferencia playin pozícióin, ráadásul csak fél meccsre van tőlük a nyolcadik Atlanta, egy nagy győzelemmel őket akár meg is előzhetik, ha minden számukra megfelelően alakul. A Denver továbbra is őrzi nyugati első helyét, az elmúlt időszakban produkált 8-2-es mérlege pedig nem éppen arrafelé mutat, hogy ez változni fog. Jokicsék zsinórban három győzelem után fogadják a jó formába lendülő kanadaiakat, legutóbb többek között a Clipperst és a Memphist is két vállra fektette az együttes, az esélyek tehát inkább az ő oldalukon állnak. A hírek szerint fontos hiányzója egyik félnek sem lesz, a meccs pikantériáját elsősorban a Jokics-Siakam kettős párharca adhatja majd, meglátjuk, hogy a vendégek mit tudnak kezdeni az abszolút a legjobbak között említendő denveri támadójátékkal – ha valamikor, akkor most lehet esélyük egy meglepetésre.

 

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 04:00


A Sacramento bár a Timberwolves ellen alulmaradt legutóbbi pályára lépése alkalmával, de összességében azt mondhatjuk, hogy a liga egyik legjobb formában lévő csapata lett az elmúlt időszakban, a Minny elleni vereség előtt tízből nyolc győzelmet sikerült gyűjtenie – remek formájukkal és a Grizzlies hektikus teljesítményével reális esélyük lehet akár a nyugati második hely elhódítására is. A Pelicans továbbra is a nagy versenyfutás egyik résztvevője Nyugaton, Ingramék jelenleg a kilencedik helyen állnak, de pocsék formában van a csapat, az utóbbi öt meccsükből négyszer is kikaptak a vendégek. A hazaiaknál De’Aaron Fox és Richaun Holmes játéka kérdéses, míg a NOP-nál több fontos hiányzó is lesz: Zion Williamson mellett többek között Larry Nance és Jose Alvarado sem bevethető, sőt, Jonas Valanciunas játéka is bizonytalan egyelőre. Mindent egybevéve a találkozó esélyese természetesen a Kings, akik egy potenciális győzelemmel utolérhetik a Grizzliest a konferencia második helyén, ezúttal egy New Orleans-győzelem nagy bravúrnak számítana.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus