Cavs-Hawks a tévében, Portlandben a Suns, LA-ben a Memphis

Pályán a Bucks, a Heat, vagy a Mavs is - nézzük a játéknap beharangozóját. 

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 00:00 (Sport 2)

Az Atlanta remekül kezdte a szezont, a Dallas ellen parádés játékkal aratott kiütéses győzelmet Nate McMillan csapata úgy, hogy Danilo Gallinari nélkül és egy magához képest sokáig visszafogott Trae Younggal is rendkívül mélynek bizonyult - a korábban kicsit leírt Cam Reddish például extrát játszott. A társaság most idegenben is esélyesebbnek számít, ráadásul frissebb is, hiszen az egyébként hátrébb rangsorolt Cleveland back-to-backet játszik, Allenék előző este még a Charlotte-ot fogadták. A Cavaliers ki is kapott a Hornets ellen, és bár Darius Garlandot jól pótolta a kezdőben a dupla-duplázó Ricky Rubio, a spanyol helyettesét már nem sikerült megtalálni a Windler sérülése miatt amúgy sem túl minőségi kispadon - ráadásul a Hornets ellen 24 percet pályán töltő Kevin Love-ot sem biztos, hogy erőltetik a b2b második felén.

Indiana Pacers - Miami Heat 01:00

Itt is hasonló a képlet, mint az előző meccsnél. A vendégcsapat ugyanis szenzációsan rajtolt, 42 pontos verést mért a címvédő Milwaukee-ra és Kyle Lowry kisebb bokasérülését leszámítva minden tökéletesen működött a floridaiaknál, míg a Pacers ugyan nem nyitotta rosszul a szezont, de kikapott az első meccsén, majd a másodikon is, ráadásul back-to-back lép pályára a washingtoni fellépésből hazautazva. Az esélyek így még vendégként is inkább a Heat mellett szólnak, pláne, hogy a Pacers hosszabbításban kapott ki - főként a kiválóan játszó, de 43-45 percet pályán töltő Brogdon-Saboni-Turner agytröszt esetében lehet számítani némi visszaesésre, amit a kifejezetten harmatos és foghíjas kispadnak kellene ellensúlyoznia. 

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 01:30

Mindkét gárda csalódást keltő rajtot vett, a Dallas hatalmas atlantai pofonja abszolút váratlan volt, ráadásul főleg a játék tűnt aggasztónak: Luka Doncic erőtlenül mozgott, a teljes támadógépezet ötlettelennek és átütőerő nélkülinek tűnt. A torontói védekezés ellen ennél sokkal több kell majd, hiszen a small-ballozó kanadaiak ugyan back-to-backet játszanak, de 24 órával korábban mindössze 83 ponton tartották és nem túlzás azt mondani, hogy kivégezték a Tatum-Brown duó vezette Bostont. Ráadásul a Raptors támadójátéka is alaposan felpörgött a Kelták ellen, 115 pontot termeltek, a kezdőötös elöl-hátul extrán működött. Külön ki kell emelnünk az újonc mindenest, a védekezésben kiemelkedő Scottie Barnest, aki villámgyorsan elkezdte gyűjtögetni a skalpokat - nagyon érdekes különcsata is kibontakozhat, ha Nick Nurse úgy dönt, hogy ráállítja Doncic-ra.

Chicago Bulls - Detroit Pistons 02:00

A felek már másodszor találkoznak pár napon belül, elsőre a Bulls 94-88-ra nyert Detroitban úgy, hogy nem játszott túl jól, de a stabil védekezés és Zach LaVine remeklése meghozta a kötelező győzelmet. Ballék most back-to-backet játszanak, hazai pályán viszont így is nyerniük kellene, hiszen más céljaik vannak, mint a Cade Cunninghamet továbbra is nélkülöző, támadásban így erősen limitált Pistonsnak. Az azért megkönnyítheti a Bulls dolgát, hogy a gyakorlatilag nem védekező Pelicans ideális partner volt egy back-to-back első felére és a támadójátékuk összecsiszolására is. Lonzo Ball már második meccsén tripla-duplázott, a DeRozan-LaVine páros 58 pontot rakott a közösbe, Caruso és Javonte Green is remekelt - van rá esély, hogy hátvédjeik segítségével lendületből átrobognak a Detroiton is. 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 02:00

A Minnesota remekül kezdett, önbizalomnövelő, magabiztos hazai sikert aratott és a Towns-Edwards-Russell trió egyszerre remekelt, ami a sikerük záloga lehet. Saját közönségük előtt, ezzel a lendülettel most is jó esélyeik lehetnek, hiszen a Pelicans nem rajtolt jól, továbbra sem számíthat Zion Williamsonra, ráadásul a Bulls elleni meccs után, back-to-back lép pályára - az amúgy is harmatos védekezésük a fáradtság miatt még tovább lassulhat. Ha a Wolves idén tényleg le akar tenni valami komolyat az asztalra, akkor ezeket a kötelezőket hoznia kell - azért figyelniük kell, mert a New Orleans támadójátéka elkezdett javulni, jó kezű játékosaik vannak, és Ingramék is tudják, hogy inkább támadó oldalon van esélyük. 

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 02:30

A Bucks rajtja eddig elég vegyes, elsőre nagyon magabiztos játékkal megverte az egyik fő riválisnak számító Brooklynt, majd másodjára meglehetősen tartalékos felállásban 42 pontos vereséget szenvedett Miamiban - kíváncsian várjuk, hogy ezúttal merre mozdul a bajnok. A Spurs remek csapatjátékkal és szép győzelemmel kezdett a Magic ellen, most viszont Denverből, "másnaposan" érkezik meg erre a találkozóra. Gregg Popovich csapata igencsak megszorongatta a Nuggetsot, a mozgékony periméter-védekezésük sok gondot okozhat a Milwaukee-nak is, és mivel fiatal csapatról beszélünk, talán a b2b sem "üt majd be" nagyon. Ahol gondban lehetnek, az a palánkok környéke, mert bár Jakob Pöltl jól mozgott Jokics ellen, itt most Lopez mellett Giannisra is figyelni kell, ebben pedig szinte csak Thad Young segíthet - a veterán erőcsatár viszont kifejezetten borzasztó volt a Nuggets ellen kapott kilenc percében...

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 04:00

Itt a Suns játszik back-to-backet a Lakers elleni mérkőzés után, úgyhogy ezt ki kellene használnia a Portlandnek, amelynek egyébként is van min javítania. Chauncey Billups legénysége elsőre belenézett egy kellemetlen hazai vereségbe a Kings ellen, főleg a védekezés volt pocsék, de Damian Lillard dobóformája is elmaradt a szükségestől, meglátjuk, hogy most ki tudják-e javítani ezeket a hibákat. A Phoenix a Lakers ellen már 32 ponttal is vezetett, de a végén visszaengedték ellenfelüket és Paul kivételével minden kezőjátékosuk 33-35 percet kapott, ami azért nem ideális felkészülés a b2b-re. A kulcs mindenképp Paul kikapcsolása, lassítása lehet, de ha ez nem sikerül (emberük nem nagyon van erre...), akkor a tempódiktálás és a pontgazdag meccs az egyetlen esélye a Blazersnek. A Suns menedzsmentje körül forr a levegő, de ez minden bizonnyal nem lesz komolyabb hatással a Phoenixre. 

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 04:30

A Clippers egy nagyon éles, szoros meccsen kapott ki elsőre a Warriorstól alig két ponttal, de a játék összességében nem volt rossz, a védekezésük is megütötte az elfogadható szintet és támadásban is odafigyeltek. Paul George-tól most is kell a vezérteljesítmény, Eric Bledsoe legutóbbi jó formájára is szükségük lesz, de fontos lenne, hogy Reggie Jackson is összekapja magát, illetve természetesen legutóbb az sem segített nekik, hogy sem Batum, sem Ibaka nem léphetett pályára. A Memphis 132 dobott ponttal verte meg elsőre a Clevelandet, Ja Morant 37 egységgel nyitott, azóta pihenhettek két napot, úgyhogy ők is magabiztosan léphetnek pályára - hivatalosan a LAC az esélyesebb otthon, de azért nem lenne ordas nagy meglepetés, ha egy kiegyensúlyozottan játszó, jól dobó Grizzlies ezt felborítaná, pláne akkor, ha festékben ellenfelük fölé tudnak kerekedni. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus