Cavs-Sixers rangadó, 13 meccs jön hajnalban

Lesz Boston-Miami, pályán a Suns, a Nuggets és a Bucks is.

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 01:00

Ez rangadó lesz két jó csapat között, bár mindkét oldalon lesz fontos hiányzó: a Cavsnél Allen és Love, a Phillynél pedig Harden és Maxey az, aki még mindig maródi. Embiid visszatérése viszont sokat segített a Sixersnek, a csapat most már sorozatban hármat nyert, ebből a háromból egyszer sem kapott 103 pont felett, ami mindenképpen biztató a clevelandi kirándulás előtt, ráadásul Embiidnek is kifejezetten jó lehet a matchup Allen nélkül. Meglátjuk, hogy Miltonék mennyire tudják megfogni a periméteren Mitchelléket, akik 1-2-vel hozták le az idegenbeli túrájukat, nincsenek kirobbanó formában, ezen a három meccsen nem jutottak 102 pont fölé - szoros meccs lehet ebből. 

 

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

Kötelező nyernie az Atlantának, amely sorozatban három vereségből érkezik, nem teheti meg azt, hogy nem javít az eddig összesen öt győzelmet jegyző Orlando ellen. A hazaiak rossz formában vannak, a visszatérő játékosok sem tudtak fordulatot hozni a társaságnál, bár tegyük hozzá, hogy ötből négy győzelmük is otthon jött, a hazai pályában mindenképpen bízhatnak. A Hawksnál még mindig nem egyenesedett ki igazán a dobóforma, kérdés, hogy sikerül-e ezen javítani - a Magicet idén egyszer már megverték, most nagyon kellene nekik az ismétlés. 

 

Boston Celtics - Miami Heat 01:30

A Boston Celtics bombaformában van és vezeti a ligát, ellenállhatatlan teljesítményeket nyújt meccsről meccsre, mindenkit szétdob, jelen pillanatban messze kiemelkedik az egész mezőnyből. A Heat kicsit összekapta magát, zsinórban hármat nyert, azóta pedih három napot pihenhetett, így felfrissülve léphet pályára, de jelen állás szerint hatalmas meglepetés lenne, ha Lowryék nyernék a tavalyi keleti döntő visszavágóját - a Boston teljesen más szontet képvisel jelenleg. Nincs fontos sérült a hazaiaknál, a brillírozó keret minden fontos tagja rendelkezésre áll (Robert Williams III idén még nem játszhatott, őt hagyjuk), míg a Heatnél Jimmy Butler továbbra is sérült, így még mindig legjobbja nélkül kénytelen kiállni a szenvedős szezont teljesítő floridai együttes. A felek idén már találkoztak egyszer, akkor idegenben is nyert a Celtics, az aktuális forma és a hazai pálya most magabiztosabb Boston-sikert ígér. 

 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 01:30

A Brooklynt továbbra is Kevin Durant húzza magával, a Portland után a Magicet is legyőzték az ő 45 pontjával, így elérték az 50%-os mérleget, lassan, de biztosan zárkóznak fel. A Wizards három vereség után 142 dobott ponttal legyőzte a Minnesotát, Kristaps Porzingis karriercsúcsot dobott, az a teljesítmény pedig most is győzelmi esélyekkel kecsegtetne - kérdés, hogy lehet-e azt reprodukálni. Mindkét csapatot nehéz "olvasni", idei első összecsapásukat kiütéssel nyerte a Nets, de az most nincs benne a pakliban - az egyéniségek napi formája sok mindent meghatározhat majd. 

 

New York Knicks - Milwaukee Bucks 01:30

A Knicks back-to-back érkezik a sima detroiti siker után, míg a Bucks két megnyert rangadó után lép pályára - a Cavs és a Mavs ellen is nyert a gárda, ez mindenképpen biztató a korábban akadozó csapat számára. Most pihentebben esélyesebb is idegenben, de a New Yorkot nem szabad lesajnálni, Jalen Brunson mellett Julius Randle is remek formában van, a hazai pálya segíti őket, fontos sérültjük pedig nincs - a Bucks eddig csak 3-3-ra áll idegenben, óriási különbség van Giannisék hazai és vendégszereplése között. Náluk nincs új hiányzó, a mostanában látott rotáció rendelkezésre áll, egyszer már legyőzték a New Yorkot ebben a szezonban, és most is jó esélyeik lesznek, de döntő lesz, hogy Holiday mire megy Brunsonnal, illetve hogy hogyan alakul a Giannis-Randle párharc. 

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 02:00

A Wolves a jobb időszaka után megint sorozatban hármat bukott, az előző kettőn 137 és 142 pontot kapott, megint eléggé szétcsúszott a gárda, ráadásul hetekre elvesztette Karl-Anthony Townst - most kell előlépnie Rudy Gobert-nek, és a többieknek is meg kell mutatni, hogy mit tudnak. A Memphis az előző két mérkőzését megnyerte, mindkétszer remekül támadott, ez összességében egyértelműen mellette szól, a Minny térfelén pattog a labda, Edwardséknak kell bizonyítaniuk - a Grizzlies javuló passzban van Ja Morant vezetésével még úgy is, hogy Desmond Bane-re továbbra sem számíthat. Ezen az estén egyébként Dillon Brooks játéka is kérdéses a vendégeknél, akik idén egyszer már legyőzték a Minnesotát. 

 

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 02:00

Ez jó meccs lehet, két érdekes csapatról van szó, ráadásul a Torontónál legutóbb Siakam és Barnes is visszatért, bár utóbbi csak a kispadról érkezett, Nick Nurse egy magas kezdőcsapatot használ éppen. A Pelsnél McCollum és Ingram sem bevethető, de Zion Williamson vezetésével így is legyőzték az OKC-t, akkor jól működött a játék, de most azért nehezebb dolguk lesz: Zionnak Siakam és Anunoby ellen jóval keményebb feladatot kell megoldania, illetve a többiektől is nagyon kellene a jó dobóforma. A hiányzók miatt idegenben is a Raptors tűnik esélyesebbnek, de említsük meg, hogy vendégként egyelőre csak három győzelmet arattak tíz próbálkozásból VanVleeték. 

 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 02:00

Alsóházi meccs, a Spurs az egész liga egyik legrosszabb formában lévő csapata, de mostanában az OKC sem sokkal múlja felül, védekezni nem igazán tud a gárda, Shai Gilgeous-Alexander remeklése pedig önmagában nem nagyon ér győzelmeket. A jelenlegi San Antonióval szemben hazai pályán azért illene nyernie a társaságnak, de pont SGA küzd csípősérüléssel és a legutóbbi hírek szerint ki kell hagynia ezt a találkozót - így megjósolhatatlan, hogy mi történik majd...

 

Denver Nuggets - Houston Rockets 03:00

Kötelező győzelem a Nuggets számára, amit két napja simán meg is oldott a gárda, akkor takarékos üzemmódban is 129 pontot dobott a Houstonnak a gárda Nikola Jokics és Jamal Murray remeklésével. Most is valami hasonló lehet a papírforma, semmi nem szól a változás mellett, a Denver továbbra is kategóriákkal jobb csapat, otthon még komoly ellenfelek számára is nehezen fogható, a Rockets pedig eddig csak öt győzelmet aratott az egész szezonban - igaz, éppen a két nappal ezelőtti vereség előtt hozott ebből kettőt. Ezzel együtt mivel új sérültek nincsenek és mindenki bevethető, komoly blama lenne, ha nem nyerne a Nuggets.

 

Phoenix Suns - Chicago Bulls 03:00

A Suns sorozatban öt győzelemnél tart, az előző kettőt ráadásul komoly csapat ellen aratta, a Jazz után a Sacramento elleni rangadót is sikerült megnyerni, méghozzá kifejezetten jó játékot bemutatva, így a Chicagót is magabiztosan fogadhatja. A Bulls két szép győzelem után kikapott Oklahoma Cityben, aztán legyőzte a Jazzt, összességében nincs rossz formában, a DeRozan-LaVine-Vucevic trió pedig most is komoly feladatot jelenthet a Booker-Payne-Ayton hármas számára. A Phoenix 11-1-re áll otthon, ez is jelentős faktor, Devin Booker szupersztár-formában van, Mikal Bridges elképesztően hasznos ebben a szezonban is, még Chris Paul nélkül is egyben van a gépezet - a Bulls viszont 50% alatti csapat, idegenben sem túl eredményes, sokkal nehezebb belőni. A vendégeknél Dragic és Caruso is vállalja a játékot, de így is előre kellene lépniük, főleg periméter-védekezésben. 

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03.00

A Jazz zuhanórepülésben van, zsinórban hat vereséget szenvedett, a korábbi jó forma a múlté, a védekezés szétesett, támadásban pedig egyszerűen elfogyott a korábbi átütőerő, hiába Lauri Markkanen jó formája. A Clippers jóval stabilabb még Leonard, George, Wall és Kennard nélkül is, viszont back-to-backet vív a bravúros portlandi győzelem után, meglátjuk, hogy mennyi energia maradt még a társaságban ezt követően egy ilyen tartalékos kerettel. A Jazznél az a kérdés, hogy sikerül-e elállítani a vérzést, Mike Conley viszont még mindig sérült, ő még mindig nem játszhat, és igazából nélküle estek szét, kíváncsian várjuk, hogy képesek-e megoldani az egyre súlyosabb problémáikat. A LAC játékát azért egyszerűbb lesz levédekezni úgy, hogy a vezérek nem játszanak, bár Wall a b2b második felén elvileg ott lehet a pályán, de Powellnek, Jacksonnak, Morrisnak is teljesíteni kell, különben nem lesz bennük elég tűzerő ahhoz, hogy kihasználják a Jazz gondjait. 

 

Sacramento Kings - Indiana Pacers 04:00

Két izgalmas, érdekes, látványos csapatról beszélünk, amelyek egyaránt a várakozások felett teljesítenek eddig, de egyikük sincs most éppen csúcsformában. a Sacto a korábbi nagy széria után sorozatban hármat bukott, míg az Indy ingadozóbb teljesítményt nyújt, a Clippers elleni vereség után óriási hajrával nyert legutóbb a Lakers ellen. Tyrese Haliburton, Buddy Hield és Domantas Sabonis miatt amúgy is érdekes lehet a meccs, hiszen egymásra cserélték őket, ráadásul mind kulcsembernek számítanak, és valószínűleg nagyon bizonyítani akarnak - Haliburton abszolút a Pacers vezére, az ő csatája korábbi társa, De'Aaron Fox ellen mindenképpen kulcsfaktor lesz. Fontos sérült egyik oldalon sincs, meglátjuk, hogy melyikük játéka érvényesül - mindketten jól rohannak, sokat passzolnak, sokat mozognak, a hazai pálya a Kings mellett szól, viszont az utóbbi három meccs védekezése (115, 122 és 122 kapott pont) nem éppen...

 

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:30

A Lakers legutóbb egy félig megnyert meccset rontott el a Pacers ellen, dudaszós triplával kapott ki otthon a Pacers ellen, most a back-to-backet játszó, továbbra is Damian Lillard nélkül küzdő Blazerst fogadja. Az egészség és a hazai pálya a Los Angelest segíti, nincs fontos hiányzója a gárdának, frissebb is ellenfelénél, a Blazersnél nagyon sok múlik Grant és Simons egyéni extráján, de előző este a Clippers ellen az sem bizonyult elégnek. A Lakers előtt nehéz széria áll, az ilyen lehetőségeket ki kell használni - nagyon kellene a győzelem Daviséknek, blama lesz, ha az Indy ellen bukta után ezt sem sikerül megoldani...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus