Cavs-Wizards a Sport TV--n, kiemelt rangadók Nyugaton

Nem a Houston-Portland lesz a legizgalmasabbnak tűnő találkozó hajnalban, pályára lép a Warriors is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni!

 

Indiana Pacers - Golden State Warriors 01:00

Ahogy arra lehetett számítani, összekapta magát a Warriors, miután visszatért a Durant-Green-Thompson trió és bár Steph Curry mellett Andre Iguodala és Shaun Livingston is sérüléssel bajlódik, az OKC elleni idegenbeli siker már jelezte, hogy újra kezd felpörögni a bajnok. Ha ezen az úton haladnak tovább Duranték, akkor most is jó esélyeik vannak, bár a Pacers nemrég nyert az Oracle-ben, de az még egy másik GSW volt, Oladipóék pedig legutóbb kikaptak Denverben, ezzel megtört a sikerszériájuk. Tegyük hozzá, hogy ezzel együtt komoly sorozatuk volt és nehéz idegenbeli túra végén kaptak ki három ponttal, ami azért egyáltalán nem vállalhatatlan és nagyon kellene nekik a hazai győzelem, hogy még legyen esélyük az elsőkörös pályaelőnyre. A sérültek terén mindenképpen jobban állnak, mert a Golden State-nél Curry, Iguodala, McCaw és Casspi biztosan, Livingston valószínűleg nem játszik, sőt, Green bokája sem 100%-os, meglátjuk, hogy mindezek tükrében mennyire lesz éles a vendégcsapat. 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Mindkét fél számára fontos mérkőzés, a Cavst hajnalban utolérte a Philly a keleti harmadik helyen, egyszerűen muszáj lenne nyerniük Love-éknak, míg a Wizards lecsúszott a Heat mögé és ha nem tud kijönni a gödörből, akkor csak nyolcadik lesz Keleten. A hazaiakat segíti, hogy Tyronn Lue visszatérhet a kispadra, bár mostanában nélküle sem voltak gondjaik, éppen egy 9-1-es szériában vannak LeBron Jamesék, így mindenképpen esélyesnek számítanak, míg a vendégek John Wallt próbálják lendületbe hozni a playoff előtt, de ő még nem igazán találja az ideális formáját. A fővárosiak az elmúlt tíz meccsükből csak négyet nyertek meg és főleg támadásban voltak gondjaik, ha ezen nem tudnak változtatni, akkor aligha lesz komoly esélyük Clevelandben, hiszen a Cavaliers még George Hill nélkül is nagyon ponterős mostanában. 

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 02:00

Ez nagyon érdekes meccs lehet, mert a Houston egyszer már egy rövid időre leeresztett, aztán legutóbb Mike D'Antoni nagyon feltüzelte csapatát és szétkapták a Washingtont, kérdés, hogy most milyen mentalitással lépnek majd pályára. A Portland éppen most van benne egy hullámvölgyben, Lillardék a 13-as sikerszériájuk óta csak 4-4-et hoztak és legutóbb is beleszaladtak egy nagyon kellemetlen pofonba, igaz, a riválisok hibái miatt így is három meccs az előnyük a harmadik helyen, nagyon nagy fordulat kellene ahhoz, hogy lejjebb csússzon a társaság. A kérdés tehát abszolút az, hogy melyik gárda lesz élesebb, amennyiben a Rockets úgy fog pörögni, mint a Washington elleni első félidőben, akkor nagyon nehéz lesz megállítani, de Terry Stotts is szeretné, ha összeszedné magát a csapata, mert legutóbb már arról beszélt, hogy nem működik a játékuk és ez így nem mehet tovább. A Houstonnál elvileg csak Ryan Anderson nem fog játszani és a Paul-Ariza páros ott lesz a pályán, míg a Blazersnél valós esély van rá, hogy Lillard kihagyja a találkozót kisebb bokaproblémája miatt - természetesen ha ő nincs, akkor már kérdés nélkül toronymagas favoritok Hardenék. 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 02:00

Ez kötelező meccs a Milwaukee számára, Antetokounmpóék a Boston legyőzésével egyértelművé tették, hogy összeszedték magukat és az utóbbi négy meccsükből hármat meg is nyertek, de így kell folytatniuk, hogy legyűrjék a Miamit és a Washingtont a keleti hatodik helyért. Otthon muszáj nyerniük a Nets ellen, a vendégek múlt héten ugyan behúztak két meccset idegenben (Orlandóban és éppen Miamiban), de azóta két, viszonylag sima hazai vereséget szenvedtek és túl sok mindenben nem bízhatnak. Egy extra kinti dobóformával azért lehetne éppen keresnivalójuk, de védekezésben ritkán tudnak komoly munkát végezni, a small-balljuk éppen fekszik a Bucksnak, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha nem hazai győzelem születne. 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03:00

Ez egy komoly ki-ki meccs lesz, hiszen a nyugati középmezőnyt jelenleg a Jazz vezeti és a Clippers zárja, vendégsiker esetén még tovább szűkülne az olló - igaz, ha viszont nem nyer a Clippers, akkor Lou Williamsék gyakorlatilag elköszönhetnek a rájátszástól. Legutóbb a Spurs ellen össze tudták magukat szedni otthon, de Salt Lake Cityben talán még nehezebb dolguk lesz, a nagy formában lévő Rubióék ugyanúgy rendkívül motiváltak és idén kétszer is 120 pont felett dobtak már a Los Angelesnek. Igazán az életéért csak a Clippers küzd, de a Utah számára is komoly a tét és igazából a matchupokat megnézve (Gobert Jordan ellen, dobógépek vannak a hazaiaknál is, apropó hazai pálya, mihez kezdenek Riversék Rubióval, stb.) túl sok minden nem szól a vendégek mellett. 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 04:30

Ez talán még élesebb összecsapásnak ígérkezik, hiszen konkrétan egyetlen meccs a távolság a csapatok között és a playoffba jutásért folyik a harc - a Nuggets a kilencedik, a Wolves éppen a hetedik jelen állás szerint. Az nem kérdés, hogy a Denver van jobb formában, mióta Michael Malone leteremtette játékosait, azóta nyertek sorozatban három meccset, míg a Minnesota legutóbb éppen 24 ponttal kapott ki a Jazztől, nagyon erőlködik a társaság Jimmy Butler nélkül. Márpedig a swingman most sem lesz még bevethető (sőt, Jeff Teague játéka is kérdéses...), így marad az, hogy Townsnak le kell játszania Jokicsot, Wigginséknek tartaniuk kell a lépést az általában sokkal nagyobb tűzerővel bíró és hazai pályán mindig remeklő denveriekkel, védekezésben pedig minél fegyelmezettebbnek kell lenni - meglátjuk, hogy mit sikerül ebből megvalósítani, de ez nekik is élet-halál meccs, óriási hangulatra és óriási küzdelemre számíthatunk. A Nuggetsnél a Jokics-Millsap páros nagyon hasít mostanában és bár Gary Harris sérült, így is jó esélyekkel léphetnek pályára - ha viszont kikapnak, azzal lehet, hogy kiszállnak a küzdelemből. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus