Celtics-Grizzlies rangadó a Sport Tv-n

A Boston ellen bizonyítaná a Grizzlies, hogy valóban kimászott a gödörből, a Raptors pedig kötelező győzelem előtt áll. A Super Bowl miatti rövidített játéknapon csak két meccset rendeznek ma az NBA-ben, mindkettőt számunkra is ideális időpontban láthatjuk. Mutatjuk, hogy mit várhatunk a ma este pályára lépőktől.

Boston Celtics – Memphis Grizzlies 20:00 (ÉLŐ – Sport 2)


A keleti és a nyugati főcsoport élmezőnyének tagjai csapnak össze, a Bostonnak ha csökkent is az előnye a Bucksszal szemben az utóbbi időben, de továbbra is vezeti Keletet – ez elsősorban a Milwaukee extra formája miatt történt, nem pedig a Boston hanyatlása miatt. A Celtics az elmúlt hat meccséből ötöt is megnyert, zsinórban három siker után fogadja a Grizzliest, jó formában vannak tehát Tatumék, néhány napja a Sixers elleni ragadót is behúzták. A Memphis összességében ennyire jó formában nincs, de az elmúlt napok eredményei alapján lehet okuk a bizakodásra: tizenegy egymást követő győzelem után kilencből nyolcszor is kikaptak, ezt követően viszont most egy kétmeccses győzelmi sorozatban vannak. A Chicago és a Minnesota elleni győzelmekből lehet építkezniük, egy sikertelen időszak után próbálnak újra rátalálni a győztes útra. A hazaiaknál a legfontosabb hiányzó Jaylen Brown lehet, az ő állapotát a jövő héten fogják felülvizsgálni, de Marcus Smart is hiányzik még legalább az All-Star szünetig, míg a túloldalon Steven Adams az egyetlen sérült. A felek a szezon elején egyszer már találkoztak, akkor szoros meccsen a Celtics tudott nyerni, meglátjuk, hogy ezen a rangadón mire megy a hazaiak elit támadójátéka a Grizzlies extra védekezésével. 

 

Toronto Raptors – Detroit Pistons 21:00

A Raptors hiába nyert a ötből háromszor is az utóbbi héten, az elmúlt alkalommal a már teljesen szétcserélt Jazzt sem sikerült legyőznie, így nem tudott feljebb kapaszkodni a keleti tabellán. Fél meccsel még mindig a playin-vonal alatt vannak Siakamék, ezúttal viszont élniük kell a lehetőséggel és be kell húzniuk ezt a kötelező győzelmet. Azon már meg sem lepődünk, hogy a Pistons csak három meccsét húzta be az elmúlt tíz pályára lépéséből, zsinórban három zakót követően legutóbb dupla hosszabbítás után múlta felül a nyugaton hozzá hasonló célokért küzdő Spurst, ma viszont még a Raptors felemás szezonja ellenére is nagy meglepetés lenne Bogdanovicék sikere. A kanadaiaknál O.G. Anunoby csuklósérülése miatt még mindig nem bevethető, a túloldalon viszont debütálhat a Warriorstól érkező James Wiseman, de magas poszton így is foghíjas lesz a Pistons, mivel sem Bagley, sem pedig Noel nem lehet ott a pályán. Éppen ezért a karrierjének eddigi talán legjobb szezonját produkáló Siakam dominanciájára alapozhatnak a hazaiak, de papíron a kameruni center extrája nélkül is be kellene húzniuk ezt a győzelmet, amivel újra a keleti legjobb tízbe férkőzhetnének. Ha itt sem sikerül győznie a Torontónak, akkor komolyan el kell gondolkozniuk azon, hogy mik a céljaik az idei szezonban.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus