Celtics-Magic visszavágó, Spurs-Pelicans a Sport TV-n

Bancheróék újra megütköznek Tatumékkal, kemény feladat vár Victor Wembanyamára, a Rockets Milwaukee-ban mehet rá egy újabb idegenbeli sikerre, a Suns a legrosszabbkor találkozik a Pacers-t kitömő Wizards-szal, míg a Warriors-ra egy nehéz portlandi kirándulás vár. 

Boston Celtics - Orlando Magic 21:00

Idén már harmadjára találkoznak a felek, és eddig 1-1-re állnak, hozták a hazai meccseiket. Novemberben az IST-csoportkörben 113-96-ra nyert a Magic, ami két dologról marad emlékezetes: Moritz Wagner 27 pontjáról, illetve Kristaps Porzingis sérüléséről, aki ekkor dőlt ki hosszabb időre vádlisérüléssel. A másik mérkőzés már jóval frissebb élmény, hiszen most szombat hajnalban Bostonban nyert simán, 128-111-re a Celtics, amivel továbbra is veretlen hazai pályán. Porzingis ekkor sem játszott (nemrég tért vissza, de három meccs után megint ki kellett ülnie bal vádlijával), ráadásul Al Horford és Luke Kornet is hiányzott, így small ball felállásban küzdött a Celtics és ment is nekik: beszórtak 18 hármast, adtak 31 gólpasszt 10 eladott labda mellett. A felgyorsuló játék nem ízlett az Orlandónak, az erősségüknek számító védekezésben végig nyomozták a labdát, támadásban pedig nem a jól mozgó center, Goga Bitadze jelentette a gyenge pontot, hanem Paolo Banchero, aki számára leszűkültek a területek és 5/17-es mezőnnyel zárt. Most elvileg Porzingis és Horford is visszatérhet, míg a Magic-nél kérdéses a kisebb sérülést összeszedő kezdőhátvéd, Jalen Suggs játéka, akinek hajtós, védekezős stílusa hiányozhat, illetve Joe Ingles is kisebb bokasérüléssel bajlódik, ugyanakkor Markelle Fultz visszatérésével javulhat a helyzet hátvédposztokon. 

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 21:30 (Sport2, 23:00-tól csúsztatva)

A Spurs nagy nehezen megszakította 18 meccses nyeretlenségi sorozatát, a három kezdője (Anthony Davis, D’Angelo Russell, Cam Reddish) nélkül felálló Lakerst verték hazai pályán, most pedig akár győzelmi szériát is építhetnek Gregg Popovich-ék, bár a Pelicans nehezebb diónak ígérkezik, mint a Los Angeles. Az IST-elődöntőben elszenvedett emlékezetes vereséget követően (133-89) a New Orleans nagyon összekapta magát, simán verték a Minnesotát, 142 pontot szórtak a Wizardsnak és bár nehezen, de legyűrték a Hornets-et is. Ami nem jó hír a Spurs szempontjából, hogy a Wolves ellen Zion Williamson szórt 36 pontos szezoncsúcsot, a Wizards ellen Brandon Ingram termelt 40-et, míg a Hornets ellen Jonas Valanciunas vágott 29 pontos szezoncsúcsot. Mindezt tetézi, hogy CJ McCollum 20 pont felett átlagolt ezeken az összecsapásokon, plusz lassan minden sérült felépül, vagyis Willie Green vezetőedzőnek immár nagyon sok fegyver van a kezében. A hazaiak továbbra is eléggé kiszámíthatatlanok, a Lakers ellen Devin Vassell kezéből esett ki 36 pont, mellette még öten jutottak el legalább 10 pontig, de a Pels ellen ennél többre lesz szükség, ha nyerni akarnak. Victor Wembanyamának biztosan sűrű estéje lesz, mert Valanciunas és Williamson is nagyon kellemetlen ellenfél, ráadásul a Spurs másik magasembere, Zach Collins térdfájdalmakkal küzd. 

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 01:00

Ötös győzelmi szériával érkezik a Rockets, és bár az utóbbi időben könnyebb ellenfelek jutottak nekik (Spurs, kétszer a Grizzlies), előtte a Thundert és a Nuggetsot is sikerült megcsípniük, arra pedig érdemes odafigyelni. Legutóbb a Grizzlies otthonában a “hazatérő” Dillon Brooks 26 pontot szórt, amivel nem csak magát és társait tüzelte fel, hanem szállította a Houston második idegenbeli győzelmét is. Ez a siker talán átlendíti a holtponton az otthon remek, idegenben gyenge houstoniakat és a lendület sokat érhet a Bucks ellen. Szükség is lesz rá, mert a hazaiak legutóbbi 6 meccsükből ötöt megnyertek (az egyedüli szégyenfolt a Pacers elleni IST-meccs), legutóbbi három meccsükön hosszabbításban legyűrték a manapság elég masszív Chicagót, majd 140 pontot dobva vágtak vissza az Indianának (és még a meccslabdát is visszaszerezték a 64 pontot szóró Giannisnak), legutóbb pedig takarékos üzemmódban verték 30+ ponttal a Pistonst. A Detroit ellen pihentetett Khris Middleton visszatérhet, az influenzával bajlódó Malik Beasley talán pályára tud lépni, ha mindketten játszanak, akkor jóval esélyesebbnek tűnik a Bucks: Giannis remek formában van, Lillard legutóbb 33 pontot szórt 30 perc alatt, Bobby Portis 31 ponttal zárt a Pistons ellen, Brook Lopez kiosztott 5 blokkot, vagyis a gárda gerince jó formában van. Érdekes párharcok alakulhatnak ki Lopez és Sengün, illetve Lillard és Brooks között, az ugyanakkor kérdéses, hogy kiknek jut majd a hálátlan feladat: Giannis Antetokounmpo levédése. 

Phoenix Suns - Washington Wizards 02:00

A Suns szempontjából a legrosszabbkor, a Wizards szempontjából a legjobbkor találkoznak a felek. A Phoenix éppen csak elkezdett volna ismerkedni a Durant-Booker-Beal trióval, ami egyelőre nem mutatott jól: a Nets ellen kikaptak hazai pályán, majd legutóbb a New York ellen mindössze 5 percig tartott a közös játék, hiszen Bradley Beal csúnya bokasérülést szenvedett és jó darabig megint ülni fog. A fejben kicsit megzuhanó phoenixiek kaptak is gyorsan 139 pontot hazai pályán a Knickstől, a védekezésük nem igazán működött, ez pedig sokba kerülhet a Wizards ellen. A fővárosiak legutóbb hatmeccses vereségsorozatot szakítottak meg az Indiana Pacers ellen, ráadásul stílusosan: 137 pontot vágtak Haliburtonéknek. Ez intő jel a Phoenix számára, ugyanis talán most először működött tökéletesen a Washington támadójátéka: Jordan Poole 12/18-as mezőnnyel, jó dobáskiválasztással és 8 gólpasszal zárt, Kyle Kuzma 31 pontot termelt, a padról Corey Kispert és Bilal Coulibaly változatos módokon tett be a közösbe 40 egységet, míg az irányító Tyus Jones egy csendes tripla-duplával (13 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz) fogta össze a társaságot. A Wizards nem jó idegenben (2-12 a mérlegük), de ez a lendület most kitarthat a nyugati 10. Suns ellen, akiknek viszont nagyon kell ez a W - a dolgukat nehezíti, hogy Josh Okogie, 99%, hogy nem lesz bevethető, de Nassir Little és Eric Gordon játéka is kérdéses. Ha kikapnak, visszaesnek 50%-ra és magukra húzzák az esetleg nyerő GSW-t. 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 03:00

Az a győzelem azért nem lesz egyszerű a Warriors számára, ugyanis az ő meccsükön is hasonló a képlet: nekik a legrosszabbkor jön (bármelyik) meccs, míg a Portland számára a legjobbkor. A vendégeknél természetesen hiányozni fog Draymond Green, ami alapból probléma, de most különösen, mert Jerami Grant remek formában van, és kezd szépen összeállni Deandre Aytonnal és az újonc Toumani Camarával egy működőképes frontcourt. A hátvédsor is kezd kiegyenesedni, Anfernee Simons visszatérésével megvan az eddig hiányzó gátlástalan nehéztüzér, Malcolm Brogdon és Scoot Henderson is jól mozgott legutóbb a Dallas ellen - Shaedon Sharpe és Matisse Thybulle párosával együtt már egy egész jó kis nyolcas rotációról beszélhetünk. A Warriors dolgát azért megkönnyítheti, hogy bár a Blazers játéka kezd összeállni, legutóbbi hat meccsüket elbukták, és még mindig alsóházi csapatnak számítanak. A Warriors dolgát nehezítheti, hogy Green eltiltása mellett akut probléma Klay Thompson és Andrew Wiggins hol hullámzó, hol kifejezetten rossz játéka, illetve hogy bő egy hete a tartalékos, Grant nélkül felálló Portlandet csak nagy nehézségek árán, Jonathan Kuminga extrájával tudták legyűrni 110-106-ra. Steph Curry támadásban továbbra is extra, de jelenleg a Warriors kezdőötöse is nagyjából annyira összeszokott, mint a Blazers-é, így erősen kétesélyes ez a csata. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus