Celtics-Sixers és Clippers-Blazers rangadó hajnalban

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-meccsek előtt. 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 01:00

Mindkét csapat egy vereségszériát tört meg legutóbb, az Indy San Antonióban húzott be egy hosszabbítást, míg a Chicago a Nets ellen javított és egészen jó játékkal aratott győzelmet. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással, mindketten "alulról" mennének a PO-ért és egymás közvetlen riválisainak számítanak, úgyhogy nagyon fontos a mérkőzés, ráadásul eddig 1-1-re állnak egymással, úgyhogy aki most nyer, az az egymás elleni mérleget is elviszi. Érdekes lesz a magasemberek párharca, a Vucsevics-Turner csata és hogy az egyébként magas szerkezettel operáló Bulls mire megy az ezen a poszton szintén erős Pacersszel - Sabonis játéka kérdéses a vendégeknél, de Brogdon és Lamb is edzett, ők valószínűleg játszani fognak. 

Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 01:30

A felek négy napja találkoztak, akkor az Atlanta nagyon simán nyert New Orleansban és összességében is jó formában van, úgyhogy most otthon mindenképpen esélyesnek számít. Ami változás ahhoz a meccshez képest, az az, hogy Lonzo Ball már visszatért és remekül is játszott a Pelsnél, viszont a Williamson-Ingram páros pályára lépése most is kérdéses - ha ők nincsenek, akkor egyértelműek az erőviszonyok, ha visszatérnek, akkor lehet esélye a vendégcsapatnak. Az Atlantánál nincsenek új sérültek, Capela a kisebb problémája ellenére játszani fog és John Collins nélkül is sok lábon állnak, úgyhogy otthon inkább nekik áll a zászló. 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 01:30

Ez kiemelt rangadó lesz, hiszen a felek a playoffban is szeretnének minél messzebbre jutni majd, bár egyelőre csak a Philly áll jól, a rendkívül hullámzó szezont futó Boston nem igazán - ezzel együtt éppen most kezdi megint összeszedni magát a gárda, az előző két meccse jól sikerült minden szempontból, úgyhogy ezúttal is bizakodhat. A Sixers elég fáradtan mozgott legutóbb és bele is futott egy váratlan vereségbe, a nagy kérdés az, hogy most mennyi energia lesz Simmonsékban, mert az biztos, hogy Bostonban csak akkor tudnak nyerni, ha ismét az Embiid kiesése utáni intenzitással pörögnek elöl-hátul. Maga Embiid elvileg játszhat és vele azért egy MVP-kalibert kapnak a vendégek, ráadásul azon a poszton nincs könnyű helyzetben a Celtics, de a hazai pálya és az utóbbi két meccs formája alapján bizakodhatnak Tatumék. 

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 01:30

A Lakers legutóbb megint gyengén játszott a Clippers ellen és ismét megmutatkozott, hogy a Schröder-Harrell párosra épülő támadójáték mennyire limitált eredményeket tud hozni, meglátjuk, hogy esetleg visszatérhet-e Andre Drummond - a center játéka kérdéses, van esély a pályára lépésére, ő azért adhat plusz faktort a James-Davis párost nélkülöző csapatnak. A Toronto back-to-backet játszik, előző este Gary Trent Jr. dudaszós hármasával verte meg a Washingtont, most biztosan fáradt lesz, de az előző két meccs győzelme azért valószínűleg ad némi plusz önbizalmat a gárdának - más kérdés, hogy Lowry, VanVleet és Hood sem játszhat, így azért nekik sem lesz könnyű dolguk. A fő faktor az lesz, hogy ki talál bele jobban a meccsbe támadásban, aki jobban elkapja a ritmust, jobban dob kintről, jobban ülnek a játékai, az nyerhet - mindkét együttes számára fontos lenne a siker, hiszen a Raptors a playin-helyekért, a Lakers pedig a totális zuhanás elkerüléséért küzd. 

Miami Heat - Memphis Grizzlies 02:00

A Miami zsinórban négy győzelemmel jött ki a korábbi gödörből, ráadásul az előző két meccsen már támadásban is javult a gárda, meglátjuk, hogy komolyabb ellenfél ellen is marad-e ez a tendencia - a hazaiak egészségesek, minden fontosabb játékos bevethető, ez pedig még nem nagyon fordult elő az egész szezon során. A Grizzlies jó formában van, legutóbb a Sixerst is megverte, úgyhogy komoly csatára készülhetünk, az Adebayo-Valanciunas párharcot külön is érdemes lesz figyelni és ezen a poszton elég sok minden el is dőlhet - a Heatnél Adebayón kívül csak a small-ball van gyakorlatilag, úgyhogy a faultokra is nagyon figyelnie kell. Egyik fél sem dobja le a csillagokat, de mindkettő tud brusztolni, védekezni - a hazai pálya a Miami mellett szól és talán több lábon állhatnak Butlerék, de a Grizzlies játéka jelenleg letisztultabbnak, lendületesebbnek tűnik. 

Denver Nuggets - Detroit Pistons 03:00

Itt egyértelmű favorit a Denver, a hazaiaknak voltak ugyan gyengébb teljesítményeik, de összességében mégis remek formában vannak, az előző öt meccsüket megnyerték, a védekezésük és a támadójátékuk is egyben van, kellően mélyek, ráadásul most otthon is játszhatnak. A Pistons back-to-backet vív, előző este nagyon simán verték Beyék az OKC-t, de ez most elég más feladat lesz, úgyhogy az esélyeik is mások - óriási bravúr lenne, ha fáradtabban megszorítanák a minden szempontból messze előttük járó Nuggetset. Jerami Grant szerepe persze érdekes lehet, hiszen Denverben nem adták meg neki a szerinte szükséges labdamennyiséget, ezért igazolt Detroitba...

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 04:00

A GSW pocsék formában van, az utóbbi nyolc meccséből hetet is elvesztett, Steph Curry visszatérése sem hozta meg a szükséges áttörést és kissé tanácstalannak tűnt mostanában a gárda - legutóbb javult ugyan a Raptors elleni borzalom után, de az sem volt elég a sikerhez. A Bucks néhány gyengébb meccs után sorozatban hármat nyert, legutóbb Giannis Antetokounmpo nélkül küzdötte le a Sacramentót és Jrue Holiday abszolút All-Star formába lendült, emiatt is bizakodhatnak a vendégek. Giannis most már játszani fog, nem kell tovább pihentetni a térdét, úgyhogy egyben van a keret, a lendület adott, igazából a hazai pályán kívül minden mellettük szól, az erősen kérdéses, több sebből is vérző GSW részéről most bravúr lenne a győzelem - viszont nagyon kéne ez Greenéknek, ha playoffba akarnak jutni...

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 04:00

Ez nyugati rangadó lesz két jó csapat között, a Clippers nem futott ugyan jó formát mostanában, de a Lakers elleni derbit nagyon meggyőzően nyerte meg, Rajon Rondo már debütált, sőt, állítólag DeMarcus Cousins is játékra kész, úgyhogy alakul a hazaiak kerete. A Portland hatból ötöt nyert, a Bucks elleni botlást legutóbb már javította a Thunder elleni gálával, úgyhogy összességében jó passzban érkezik meg Los Angelesbe, bár némi gondot jelenthet, hogy Jusuf Nurkic megint nem bevethető, ő nem fog játszani - Derrick Jones Jr.-ral viszont Terry Stotts már számol, elvileg ő ott lehet a parketten. Érdekes lesz, hogy mire megy a Blazers a Clippers kőkemény védekezésével, illetve hogy Covingtonék mennyire tudják lassítani a Leonard-George párost - kifejezetten izgalmas és jó meccsnek ígérkezik ez, hiszen mondjuk George és Lillard csatája is megérhet egy misét a múltjuk ismeretében...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus