Chris Paul és a Thunder visszavágott a Houstonnak, hetedik meccs lesz

Jimmy Butler parádéjával a Miami győzelemmel nyitotta a Milwaukee elleni párharcot, Giannis Antetokounmpót megfogták, míg az OKC újabb szoros végjátékot húzott be a Houston ellen.

 

Visszajátszás: Jimmy Butler PO-karriercsúccsal nyitott - videók

Milwaukee Bucks - Miami Heat 104-115

Így kell győzelemre váltani Jimmy Butlert. Nem a statisztikái miatt van ilyen magasan Jimmy Butler értéke, hanem pontosan az ilyen mérkőzések miatt - az alapszakaszban átadta a terepet másnak, a Pacers elleni első körben is csak akkor vette kezébe a dolgokat, amikor arra volt szükség, most pedig tulajdonképpen szállította a győzelmet a Miaminak. Egyébként is remekül játszott, ültek a dobásai, ugyanúgy harcolta ki a faultokat, mint korábban, de igazán a végjátékban jött el az ő ideje: 96-95-ös Bucks-vezetés után, az utolsó hat percben egymaga 15 (!) pontot szerzett, egymás után dobálta a tempókat, volt triplája, nyolc labdabirtoklásból hatot ő fejezett be, méghozzá mindegyiket legalább két ponttal - így kell vezérhez méltó teljesítménnyel megnyerni egy PO-meccset. Butler végül kereken 40 pontot szerzett (13/20 mezőnyből, 2/2 tripla, 12/13 büntető), mellette Goran Dragic jó formája is kitartott (27 pont, 9/15 mezőnyből, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és bár a kiegészítők nem villogtak, illetve csak 12 hármast küldtek a gyűrűbe, de cserébe meglepetésre megverték a Milwaukee-t a festékben és lepattanózásban is - elvitték az első meccset és megmutatták, hogy mire lehet tőlük számítani.

Giannis limitálva. Jól kezdte ezt a mérkőzést a Milwaukee, Brook Lopez remekül célzott, Khris Middleton is "pattogósabb" volt a korábbiakhoz képest, így szinte fel sem tűnt, hogy Eric Bledsoe nem tudta vállalni a játékot, a helyén George Hill került be a kezdőbe. Az első negyedben kereken 40 pontot rámolt be a társaság és 11 ponttal vezetett, uralta a meccset, de a Heat ennél jobban nem szakadt le, visszajött néhány pontra és onnantól végig üldözte ellenfelét - egészen a harmadik negyed hajrájáig, amikor fordult a kocka és a floridaiak kerültek előnybe. Innentől hol egyik, hol másik csapat járt éppen előrébb, billegett a meccs, majd jött a már említett utolsó hat perc és a Butler-show - erre egyszerűen nem volt válasza a Bucksnak, jöttek a hibák, a kihagyott büntetők, az elrontott támadások, úgyhogy végül vereséget szenvedtek. Ebben azért erősen benne van az is, hogy Giannis Antetokounmpót nagyon megfogta a Heat: a görög MVP 18 pontig jutott 38 perc alatt, csak négy kosarat dobott a triplavonalon belülről és elrontott nyolc büntetőt is, a kilenc gólpasszára pedig jutott hat eladott labda, vele a pályán -14-ben volt a Milwaukee. Ugyan Middleton (28 pont, 12/24 mezőnyből, 4/8 tripla, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Lopez (24 pont, 8/10 mezőnyből, 4/6 tripla) megpróbálta menteni a menthetőt, de egy ilyen Giannisszal és Bledsoe nélkül ez most csak ennyire volt elég - következőleg javítaniuk kell.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 28/12, B. Lopez 24/12, Antetokounmpo 18/6
A Heat legjobb dobói: Butler 40/6, Dragic 27/6, Adebayo 12

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 104-100

Paul megnyerte, Westbrook elrontotta. Szorosan alakult ez a mérkőzés, az OKC reagálni tudott a legutóbbi kiütéses vereségre és most az elejétől rendben volt a csapat játéka - ehhez nagyon kellett az, hogy Danilo Gallinari ilyen pontosan célozzon, az ő kinti dobásai, fontos játékai miatt tudta tartani a lépést a csapat. Sokáig vezetett is a Thunder, aztán a harmadik negyedben egy nagyobb rohammal fordított és kilenc ponttal meglépett a Rockets, de erre válaszolt az OKC, a játékrész végére fordított, sőt, a negyedik negyed elején nyolc ponttal már Denni Schröderék vezettek. Erre megint indított egy rohamot a Houston, egy 18-4-gyel ismét fordított az együttes, de ezzel már elérkeztünk Chris Paul időszakához, a Thunder irányítója pedig ugyanúgy lehozta a meccset, ahogy a csapata két korábbi győzelmét is. Az utolsó negyedben egymaga 15 pontot szerzett, kritikus pillanatban egymást követő két triplával rázta fel övéit (92-98 után ezzel egyenlítettek), utána volt két nagyon fontos labdaszerzése Harden és Westbrook ellen, majd 13 másodperccel az órán kiharcolt két büntetőt, amiket könyörtelenül el is süllyesztett - ezzel lett 102-100 a javukra. A Rockets ellentámadásában aztán nem volt sok köszönet, Westbrook különösebb elképzelés nélkül elkezdett rohanni, majd kipasszolta a labdát oldalra, de pontatlanul, úgyhogy eladta, ezzel pedig a Houston el is rontotta az utolsó esélyét - elúszott a meccsük, 3-3-ra áll a párharc.

Túl sokat hibázott a Rockets. Volt esélye megnyerni ezt a mérkőzést és ezzel lezárni a szériát a Houstonnak és még nem egészen négy perccel a vége előtt is vezettek hat ponttal, de onnantól teljesen megálltak támadásban: 1/7-et (Harden 0/3 tripla, Westbrook 1/3 dupla, Gordon 0/1 tripla) dobtak mezőnyből és ami ennél is fájóbb, hogy három labdát adtak el ekkor, ebből kettőt Westbrook, egyet Harden. Összesen egyébként 22 alkalommal veszítették el a játékszert, ezekből kaptak is 22 pontot és ahogy az előző két vereségüknél, úgy most is teljesen becsődöltek a szoros végjátékban - hiába dobott 32 pontot Harden (11/22 mezőnyből, 8 lepattanó, 7 gólpassz), az ilyen meccseket háromból háromszor vitte el Paul és a Thunder.

A Thunder legjobb dobói: Paul 28/9, Gallinari 25/9, Dort 13/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 32/9, Covington 18/12, Westbrook 17/3

A párharc állása: 3-3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus