Clevelandbe utazik a Kings, javítana a Sixers

Az Embiid nélküli Sixers a Dallast fogadja, kötelező előtt áll a Lakers és a Pelicans, de a játéknap rangadóját Clevelandben játsszák - íme az NBA soron következő fordulójának programja.

Cleveland Cavaliers – Sacramento Kings 01:00

A játéknap rögtön egy rangadóval indul, a Cavs jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapata, ennek köszönhetően pedig már a keleti dobogóra is odaért, tízmeccses mérlege 9-1, most zsinórban öt sikernél jár, Mitchellék napról napra nagyon magabiztos teljesítményt nyújtanak. A Kings sem panaszkodhat, hétből hat győzelem áll a neve mellett, egyedül Miamiban kapott ki a csapat, de ezen kívül San Franciscóban, Dallasban, Memphisben, Indianában és legutóbb Chicagóban is győzni tudott – most Sabonisék egy hétmeccses idegenbeli turné utolsó állomására érkeznek Clevelandbe, ahol talán az egyik legkeményebb meccs vár rájuk. A hírek szerint mindkét csapat szinte teljes kerettel csaphat össze, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a Fox-Mitchell párbaj, de arra is érdemes lesz figyelni, hogy az Allen-Mobley páros mit tud kezdeni majd Domantas Sabonisszal a gyűrű alatt. A csapatok első és eddigi egyetlen meccsét a Kings nyerte meg, bár akkor még a Cavs nem állt ennyire biztos lábakon – a hazaiak azóta a második legjobb védekezést rakták össze, nagyon egyben vannak, így hazai pályán is inkább feléjük billenhet el a mérleg nyelve, de biztosan nagyon szoros és kiélezett küzdelemre lehet számítani.

 

Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks 01:00

Ez is egy érdekes mérkőzés lehet, de rögtön azzal érdemes kezdeni, hogy Joel Embiid térde műtétre vár, így jó ideig nem állhat a csapat rendelkezésére, ez pedig – amellett, hogy azt is jelenti, hogy a kameruni gyakorlatilag kiszállt az MVP címért folytatott harcból – a csapatot is nagyon fájóan érintheti. A Philly így is szenved az elmúlt időszakban, a center nélkül láthatóan komoly gödörbe került, az elmúlt öt meccséből négyszer is kikapott, legutóbb például hazai pályán a Brooklyn ellen maradt alul nagyon kellemetlenül, de nemrég Portlandben is kikapott Nick Nurse csapata. A Dallas mögött sincs valami jó időszak, a vendégeknél Kyrie Irving hagyott ki több meccset, de egy-két alkalommal Luka Doncic is hiányzott, így pedig csak egy 3-7-es produkcióra futotta az utóbbi tíz meccsen, már csak nyolcadik Nyugaton a Mavs, ami komoly visszaesés a korábban látottakhoz képest. Nehéz megjósolni, hogy mit várhatunk ettől a mérkőzéstől, nagy kérdés, hogy a tavalyi MVP kiválásával mennyire tudja a hátára venni a Sixerst Tyrese Maxey, az ő extrájára mindenképpen szükség lesz ahhoz, hogy tudjon a csapat győzelmeket szerezni, főleg úgy, hogy a túloldalon ma már Kyrie Irving is visszatérhet – viszont Doncic és Kleber státusza egyelőre csak kérdéses, ha ők nem lesznek, akkor abba talán kapaszkodhat a hazai csapat.

 

Charlotte Hornets – Los Angeles Lakers 01:00

A Lakers az utóbbi napokban úgy tűnik, hogy kezdi összekapni magát, az utóbbi két mérkőzésen két hatalmas idegenbeli győzelmet ünnepelhetett előbb Bostonban, majd New Yorkban is – előbbi alkalommal sem Davis, sem pedig James nem volt ott a pályán, de még sztárjaikkal a pályán is hasonlóan nagy eredmény volt a Knicks kilencmeccses sikersorozatának megszakítása is. Most a Hornets ellen papíron egy könnyebb feladat vár Darvin Ham csapatára, a hazaiak zsinórban hét zakót szedtek össze, abszolút az erősorrend legalsóbb szintjén helyezkednek el a mezőnyben, ráadásul a rendelkezésre álló játékosállomány is hagy némi kívánnivalót maga után: Lowry még nem lépett pályára (és valószínűleg nem is fog) új csapatában, Hayward és Williams játékára sem nagyon lehet számítani, de Ball, Martin és Ntilikina szereplése is kérdéses egyelőre – az egyébként is gyenge csapat tehát egész szezonban erősen tartalékos is. A vendégeknél egyelőre a két szupersztár megjelölése kérdéses, viszont Vanderbilt, Reddish és Vincent biztosan nem lehet ott a pályán, ennek ellenére kötelező győzelem előtt állnak a Los Angeles-iek, óriási pofon lenne, ha két ekkora győzelem után egy totálisan alsóházi csapat kifogna Jameséken.

 

Atlanta Hawks – Los Angeles Clippers 01:30

Az erőviszonyok egyértelműek, a Clippers már hosszú ideje a mezőny legjobbjai közé tartozik, gyakorlatilag alig-alig hibázik a csapat és már ott van a nagyon szoros nyugati élmezőnyben. A Hawks az utóbbi időszakban úgy néz ki, hogy kezd magára találni, két napja a GSW ellen egy dupla hosszabbításos derbit tudtak megnyerni Youngék, ezzel zsinórban negyedik győzelmüket aratták – idén erre csak a szezon elején volt példa. A hazaiaknak bár biztatóak az elmúlt időszak eredményei, de így is csalódás eddig a szezonjuk, csak a keleti tizedik helyet foglalják el, talán az utolsó rohamok egyikét indíthatják még most meg azért, hogy feljebb végezzenek az alapszakaszban. Az Atlantának azonban most Clint Capela sérülésével kell megbirkóznia, a center biztosan nem lesz ott ma a pályán, viszont Bey és Hunter játéka sem biztos egyelőre – nélkülük azért még akkor is bravúr lenne a hazaiak győzelme, ha a Clippers back-to-back mérkőzésre érkezik és Leonardéknak kevesebb idejük volt pihenni.

 

Brooklyn Nets – Golden State Warriors 01:30

Mindkét csapat a playin-helyeken kívül helyezkedik el a saját konferenciájában, bár ez talán a GSW esetében meglepőbb: a Warriors csak a tizenkettedik helyen áll Nyugaton, 21-25-ös mérlege hatalmas csalódás, ráadásul hosszú hetek óta nem tud feljebb lépni a tabellán, nagyon nehéz helyzetben vannak a vendégek. A Nets 20-28-cal a keleti tizenegyedik helyen áll, talán még a vártnál is pocsékabbul teljesítenek Bridgesék, bár az elmúlt négy meccsükből háromszor is győzni tudtak, legutóbb ráadásul a Philly ellen – sorsfordító időszakról viszont valószínűleg nem beszélhetünk az esetükben. A GSW-nél viszont még nagyon várják ezt a pillanatot, ugyan a Sixers és a Grizzlies ellen nemrég két győzelmet is szerzett a Dubs, de legutóbb a Hawks ellen Steph Curry 60 pontja is kevés volt a győzelemhez, így továbbra is csak egyhelyben topog a csapat. A hazaiaknál bár Ben Simmons már visszatérhetett, de úgy néz ki, hogy óvatosságból ma mégsem lesz ott a pályán, ahogyan Dorian Finney-Smith sem tudja vállalni a játékot. A GSW-nél újra játékra jelentkezik Dario Saric, viszont Paul és Payton mellett valószínűleg Wiggins sem lesz bevethető – kérdés, hogy utóbbi hiánya vajon tényleg hiányozni fog-e a csapatnak. Mindkét csapat pocsék időszakot teljesít, viszont kettejük közül talán még a GSW-nek vannak valós tervei a szezonra (még!), így a vendégek sikere lenne kevésbé meglepő – igaz, hogy a Warriors jelenlegi formája alapján nem nagyon lepne meg minket a Nets győzelme sem…

 

New Orleans Pelicans – Toronto Raptors 02:00

A Pelicans ugyan csak 50%-kal hozta le az utóbbi tíz meccsét és visszaesett a hetedik helyre, de még így is jóval előrébb jár mai ellenfelénél, a Raptors Anunoby és Siakam elcserélése után végképp behúzta a kéziféket és láthatóan pontot tett egy korszak végére. A NOP egy nehezebb menetrenden van túl, kikapott a Thundertől, a Buckstól és a Celticstől is, de ezt követően a Rockets és a Spurs elleni kötelezőket már tudta hozni a csapat idegenben is, most hazai pályán kellene egy újabb győzelmet szereznie, hogy tudja a lépést tartani a nyugati top 6-tal. A hírek szerint azonban Zion Williamson játéka egyelőre nem biztos, de Herbert Jones és Larry Nance Jr. szereplése is bizonytalan, a kanadaiak viszont olyan gyenge teljesítményt nyújtanak most, hogy a papírforma szerint ezzel együtt is hazai győzelemnek kellene születnie.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus