Clippers-Bucks és Knicks-Sixers a Sport Tv-n, a Wolves a Lakershez látogat

Érdekes mérkőzésekkel jön az NBA újabb játéknapja, ahol a Bucks és a Minnesota Los Angelesbe, a Pacers Orlandóba, a Sixers pedig New Yorkba utazik rangadóra, a Heat, a Kings, a Cavs és a Thunder viszont kötelező győzelem előtt áll - mutatjuk a soron következő NBA-programot.

Los Angeles Clippers – Milwaukee Bucks 20:00 (ÉLŐ – Sport 2)

A játéknap rögtön egy rangadóval indul, mindkét csapat a saját konferenciájának élmezőnyébe tartozik, így egy kifejezetten magas színvonalú, playoff-hangulatú derbire számíthatunk. A Clippers egy rövid eredménytelenebb széria után ismét magára talált és ötből négyser is győzni tudott, legyőzte többek között a nyugati első Minnesotát is – viszont az az egy vereség éppen a Milwaukee ellen született, így azt kellene ma javítaniuk Leonardéknak. A Bucks nagyon mélyről jött, pocsék formában volt korábban, viszont az AS-szünetet követően tudta rendezni a sorait Doc Rivers csapata – legalábbis eddig úgy tűnt, viszont az utóbbi két mérkőzésükön a Warriors és a Lakers ellen nem tudtak nyerni Giannisék, ezzel visszacsúsztak a keleti tabella harmadik helyére. Most ismét egy nehéz idegenbeli találkozó vár a vendégekre, ahol Khris Middleton még mindig nem egészséges – a Clippersnél Russell Westbrook sérült, emellett viszont a hazaiaknak a fáradtsággal is meg kell küzdeniük, hiszen a Los Angeles-iek tegnap is pályán voltak a Bulls ellen, meglátjuk, hogy ez mennyiben befolyásolja ezt a derbit, mindenképpen komoly küzdelemre és közel egyenlő erők meccsére számítunk.

 

Atlanta Hawks – New Orleans Pelicans 23:00

Ez is egy érdekes meccs lehet, a Hawks bár nemrég kétségbeejtő vereségeket szenvedett a Brooklyn ellen, de Trae Young nélkül azóta zsinórban három meccset is megnyert, ezzel megint nyeregbe érezheti magát a keleti tizedik helyen – ráadásul az elmúlt napokban a Knicks és a Cavs ellen is komoly bravúrokat tudott aratni a gárda. A Pelicans szintén egész jó passzban van, Zionék tízből hét meccsüket is megnyerték, az elmúlt alkalommal a tartalékos Philly-t is sikerült két vállra fektetniük, így most a nyugati középmezőny élén, az ötödik helyen áll a csapat, leszakítva kicsit magáról az üldözőket. Hiába a Hawks nagy meccsei, egy egészséges New Orleans ellen még hazai pályán sem lehetnek jó esélyeik, Young mellett Jalen Johnson és Okongwu sem lehet ott a pályán, meglepő lenne, ha folytatni tudnák a jó sorozatukat.

 

Miami Heat – Washington Wizards 23:00

A Washington legutóbb zsinórban tizenhat zakó után nyert újra a Hornets ellen, a csapat abszolút a liga leggyengébbjévé „nőtte” ki magát, már a Detroitot is alulmúlják a fővárosiak – így pedig egyik mérkőzésen sem teremhet számukra reálisan babér. Így van ez a Heat ellen is, még akkor is, ha a floridaiak csak két meccsüket tudták megnyerni az utóbbi öt találkozójukból – a Jazz és a Pistons elleni kötelezőket hozni tudta Erik Spoelstra csapata, de Denverben, Dallasban és Oklahomában már komolyabb ellenfelek ellen nem tudott nyerni. Most hazai pályán kötelező javítani, Herro és Love nélkül is bőven elvárható egy magabiztos győzelem, ami nagyon fontos volt ahhoz, hogy lépéselőnybe kerüljön a hatodik helyért zajló harcokban.

 

Orlando Magic – Indiana Pacers 23:00

Nagyon fontos lesz ez a derbi mindkét csapat számára, hiszen a Magic és a Pacers egymás közvetlen riválisai – bár az Orlando remek sorozatával levegőhöz tudott jutni az üldözők előtt, az ötödik helyre lépett elő, de kétmeccses előnye a nyolcadik Indy előtt nem mondható még azért számottevőnek. A hazaiak kifejezetten jó formában vannak, nyolc meccsüket is megnyerték az elmúlt tíz alkalomból, ugyan Bancheróék legutóbb a Knicks ellen kikaptak, de előtte egy könnyedebb programot hiba nélkül teljesítettek, egymás után legyőzték a Utaht, a Detroitot, a Charlotte-ot és a Washingtont is. A Pacers viszont volt már jobb passzban is, az utóbbi négy pályára lépésük alkalmával csak a Dallas otthonában tudott győzni a csapat – az egy nagy diadal volt, viszont előtte például a Spurs ellen is becsúszott egy kellemetlen vereség, legutóbb pedig a nyugati éllovas Minnesota ellen maradtak alul Haliburtonék. Nagyon fontos lenne tehát most egy közvetlen rivális ellen javítaniuk, de Bennedict Mathurin sérülésével egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben: a fiatal játékos idén már nem is léphet pályára, ezzel egy nagyon fontos játékosát veszítette el a csapat. A Magicnél Fultz és Suggs játéka bizonytalan, viszont a hazaiak annyira jó időszakot futnak, hogy egyértelmű esélyeseik ennek a mérkőzésnek – 21-8-as hazai mérlegükre azért bőven lehet építeni, egy esetleges Magic-sikerrel pedig még inkább le tudnák rázni magukról a top 5-ért küzdő keleti csapatokat.

Sacramento Kings – Houston Rockets 23:00

Kötelező meccs előtt áll a Sacramento, a hazaiak az utóbbi napokban a Minnesota és a Lakers ellen is arattak fontos győzelmeket, legutóbb pedig a Spurs ellen is sikerült érvényesíteniük a papírformát, ezzel pedig megint övék a nyugati hatodik hely. A szoros középmezőnyben minden mérkőzés kiemelt fontossággal bír, a Rockets ellen tehát nem hibázhat a gárda, főleg úgy, hogy a vendégek a playin-helyektől jócskán lemaradva a nyugati alsóház tagjai, komolyabb eredményeket nem kell tőlük várnunk, főleg nem idegenben, ahol idén eddig csak 7-24-re áll a csapat. A hírek szerint mindkét csapat viszonylag teljes kerettel futhat neki ennek a meccsnek, a Houston számára komolyabb céllal nem bírnak már a meccsek, a Kingsnek viszont annál fontosabb a győzelmet szerzése, hazai pályán pedig egyszerűen nem hibázhatnak Foxék. Benne van, hogy ez a mérkőzés nagyon egyoldalúan ér véget, viszont érdemes lesz majd odafigyelni Sabonis és Sengün külön párbajára, a két center egészen egyedi játékstílust képvisel a center között, ez adhat egy plusz élvezeti faktort a meccsnek – az esélyeket viszont ez nem befolyásolja, a papírforma sima hazai győzelmet hozhat, a jó formába lendülő Kings egyszerűen nem hibázhat ma.

 

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 00:00

Ez is viszonylag egy sima mérkőzés lehet, a Cavs bár nem képes hosszabb időre ismét jó formába lendülni és győzelmeket vereségek követnek, de a hazaiak legutóbb tartalékosan a nyugati első Timberwolves ellen is győzni tudtak hosszabbításban, ez pedig megadhatja a kellő lökést a társaságnak ahhoz, hogy ismét formába lendüljenek. Donovan Mitchell még ezen a mérkőzésen sem tudja vállalni a játékot, mint ahogyan elvileg Mobley és Strus sem lesz bevethető, viszont a csapat így is annyival a Nets előtt jár, hogy egyszerűen muszáj behúznia ezt a kötelezőt. Hiába verték meg előtte a tartalékos Sixerst, a vendégekről sok mindent elmond, hogy ezt követően az elmúlt két alkalommal a Detroittól és a Charlotte-tól is kikaptak, mindenféleképpen a keleti alsóházi mezőnybe tartoznak, nincs céljuk idén, ráadásul Ben Simmons mellett Cam Johnson is sérült, valamint Lonnie Walker IV játéka sem biztos – minden afelé mutat, hogy a Cavs ellen sem rúghat labdába a Nets, komoly meglepetés lenne, ha a back-to-back második felén a keleti második ellen bravúrt aratna a gárda.

 

New York Knicks – Philadelphia 76ers 00:00 (ÉLŐ – Sport 2)

Tartalékos keleti playoff-csapatok (?) rangadója lehet ez, hiszen a hazaiaknál Randle, Anunoby és Robinson, a vendégeknél pedig Maxey, Embiid, Covington és Melton fog hiányozni – ettől függetlenül nagyon fontos meccs előtt állnak a felek, a Knicks a negyedik, a Philly pedig már csak a hetedik helyen áll a tabellán. A New York egy sikertelenebb időszak után a napokban két nagy győzelmet is aratott a Magic és a Cavaliers ellen, a Sixers viszont a Nets-Grizzlies-Pelicans programból egy mérkőzést sem tudott megnyerni, zsinórban három zakónál jár és így már a keleti top 6-ból is kikerült pillanatnyilag a csapat. A felek között jelenleg két mérkőzés a különbség, egy sikerrel ezt a Philly megfelezhetné, viszont Maxey nélkül még annyira sem tud a felszín fölött maradni a társaság, mint korábban – ugyan a NYK is erősen tartalékos lesz, de Brunsonnal a soraiban így is elvárható, hogy győzzön a hazai csapat – januárban és februárban is a Knicks örülhetett a végén és ma is ez lenne a reális forgatókönyv.

 

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 00:00

A Thunder jelenleg fél meccsel vezeti Nyugatot a Minny és a Denver előtt, most pedig egy újabb könnyedebb mérkőzés várhat SGA-ékre, amivel tovább növelhetik előnyüket a tabella élén. A hazaiak tízből nyolc győzelemnél járnak, a Lakers elleni vereséget a Portland és a Miami ellen is javítani tudta a gárda, a csapat teljesen egészséges, minden amellett szól, hogy ma is folytatni tudják a győzelmi szériájukat. A Grizzlies sérültlistája olyan hosszú, hogy belekezdeni sem érdemes, gyakorlatilag az aktív rotációnak egyik tagja sem bevethető, így pedig nehéz NBA-színvonalú csapatot a pályára küldenie Taylor Jenkinsnek – bár Brooklynban és Philadelphiában valahogyan nyerni tudott a csapat, de előtte kétszer a Portlandtől, majd az elmúlt alkalommal az Atlantától is kikapott, összességében nagyon alacsony színvonalat képvisel a társaság. Minden a Thunder mellett szól, egyszerűen elképzelni nem tudjuk, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy a vendégek csodát hajtsanak végre, még az is bravúr lenne, ha akár csak meg tudnák szorongatni a liga egyik legjobb csapatát.

 

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 02:30

A Lakers egy nagyon nehéz menetrendet teljesít, gyakorlatilag kétnaponta rangadókat játszik a társaság, ahol felváltva érkeznek a győzelmek és a vereségek: a Denver elleni vereség után Jamesék legyőzték a Thundert, majd kikaptak a Kingstől, legutóbb viszont a Bucks ellen megint javítani tudtak – most a sorminta alapján ismét egy vereség következne, viszont ebből nyilván nem lehet kiindulni. A hazaiak úgy győzték le a Milwaukee-t, hogy LeBron James nem tudta vállalni a játékot, ráadásul az utolsó negyedben Anthony Davis sem mozgott túl egészségesen – most mindkét sztár játéka kérdéses, rájuk természetesen nagy szükségük lenne a Los Angeles-ieknek, hogy folytatni tudják a felzárkózást a nyugati középmezőnyben. A Wolves már élt meg szebb napokat is, az elmúlt öt mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni a csapat: bár a Blazers és a Pacers elleni nyerhető meccseket behúzták Edwardsék, de ezek mellett a nagyobb játékerőt képviselő csapat ellen már nem sikerült bizonyítaniuk, a Kingstől, a Clipperstől és legutóbb a Cavalierstől is vereséget szenvedtek. A helyzetüket nem könnyíti meg az sem, hogy Karl-Anthony Towns meniszkusza a napokban elszakadt és legalább egy hónap kihagyás vár rá, az ő hiánya pedig nagyon fájó lehet a gárda számára. A nagy kérdés persze az, hogy James és/vagy Davis tudja-e a vállalni a játékot a hazaiaknál, ha nem, akkor idegenben is esélyesebb a Wolves, két sztárja nélkül nem érzünk elég erőt ebben a Lakersben egy újabb győzelemhez – az egymás elleniken idén eddig 2-0-ra áll a Minny, ha a Lakers tartalékos lesz, akkor ez ma könnyen 3-0-ra módosulhat.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus