Clippers-Celtics és Nets-Raptors derbit is rendeznek hajnalban

Kilenc összecsapással dübörög tovább a szezon, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

 

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 01:00

A Pacers négyből háromszor kikapott, a Memphis elleni remeklés után gyenge játékkal maradt alul a Bucksszal szemben, most egy nap pihenő után, otthon szeretne javítani. A New Orleans legutóbb váratlanul jól játszott és nyert is a Suns ellen, ott az a kérdés, hogy ez megint csak egy kiugrás volt-e, vagy tényleg ráéreznek Lonzo Ballék, hogy ez a jó út - ott jól védekeztek, Zion Williamson pedig dominált, de főleg a harciasságuk miatt tudtak győzni. A Williamson-Sabonis csata négyes poszton parádésnak ígérkezik, Malcolm Brogdonnak is nehéz estéje lehet, ha mondjuk Eric Bledsoe védekezni akar, úgyhogy egyáltalán nem lehet leírni a Pelicanst, de egyelőre azért az Indy jóval többet mutatott és a hazai pálya is segíti. 

Orlando Magic - Chicago Bulls 01:00

Mindkét csapat gyenge formában van és sorra gyűjtögeti a vereségeket, a Bulls ugyan pár napja megverte a New Yorkot, de utána megint kikapott, úgyhogy túl magas színvonalra itt nem számíthatunk. A Magicnél a támadójátékkal vannak óriási gondok, de az előző négy meccsükön mindig 110 pont felett kaptak Vucsevicsék, úgyhogy hátul sem az igaziak, míg a Chicagóban alapvetően komoly tűzerő van, LaVine-ék inkább a stabilitással és a leolvadásokkal küzdenek. Eddig talán jobban játszott a Bulls, de győzelmekre ezt nem igazán tudta váltani, meglátjuk, hogy most sikerül-e - a hazaiaknál ugye már Gordon is kidőlt, rá sem számíthatnak, míg a Chicagónál Porter és Carter sem áll még rendelkezésre. 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 01:30

Ez rangadó lesz, bár mindkét csapat elég hullámzóan teljesít eddig, sem a Nets, sem a Raptors nem mindig meggyőző, de jobb napjain azért mindkettő meg tudja mutatni, hogy mire képes. Ez azért egyelőre a Brooklynnál nyilván magasabb, a három sztár remeklésével és végre megfelelő védekezést bemutatva legutóbb rangadót nyertek a Clippers ellen, kíváncsian várjuk, hogy az építkezési folyamat részeként sikerül-e ezt stabilan hozni - ha igen és hátul most sem esnek vissza, akkor természetesen abszolút ők a favoritok. A Raptorsban is van kakaó, de sem elöl, sem hátul nem igazán kiegyensúlyozott a gárda, amely legutóbb Fred VanVleet franchise-rekordjával győzte le az Orlandót - meglátjuk, hogy egy komoly csapat ellen mire elég most ez a társaság. A hazaiaknál a "lényeg" ott lesz a parketten, míg a vendégeknél OG Anunoby még nem bevethető.

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 01:30

A Cavs a Minnesota legyőzésével megtörte a vereségszériáját, de legutóbb a Clippers ellen már megint nem igazán volt esélye és folyamatosan 100 pont körük tud csak dobni, ami biztos, hogy a Bucks ellen sem lesz elég. Giannisék legutóbb 130-ig jutottak a Pacers ellen és bár idegenben voltak/vannak megingásaik, de ha a Cleveland nem tud feljebb kapcsolni elöl, akkor ezt azért minden valószínűség szerint megoldják. A vendégeknél nincsenek sérültek, egészségesek, az előző két meccsüket meg is nyerték, tényleg csak a 4-6-os idegenbeli mutató az, ami a Cleveland mellett szólhat. A hazaiaknál egyébként Collin Sexton játéka erősen kérdéses. 

Charlotte Hornets - Utah Jazz 02:00

A Jazz back-to-backet játszik egy magabiztos győzelem után és most is esélyesebbnek számít, igaz, a Hornets azért mostanában egészen jól nézett ki - a hazaiak három győzelem után legutóbb a Sixerstől ugyan kikaptak, de ott sem játszottak feltétlenül rosszul. Gordon Haywardék most pihentebbek, otthon vannak, sőt, a hírek szerint visszakaphatják Terry Roziert-t is, aki felépült a sérüléséből, igaz, közben PJ Washingtont elvesztették, ő egyelőre biztosan nem fog játszasni. A Utah egészséges, de a fáradtság nehezítheti Mitchellék dolgát, úgyhogy ha jól dobnak LaMelo Ballék, akkor lehet némi esélyük a bravúrra - ezzel együtt természetesen az lenne, ha nyerni tudnának. 

Miami Heat - Washington Wizards 02:00

Két napja is azt írtuk, hogy kötelező a győzelem a Heatnek, de akkor a Washington nyert, úgyhogy most a visszavágón még nagyobb nyomás lesz már Erik Spoelstra alakulatán - az, hogy a legutóbb Russell Westbrook nélkül, fáradtan érkező városiaktól, elég komoly blama volt a gárdától. A Wizardsnál Westbrook most visszatérhet és azért az együttes javulni látszik, annyira nem lesz már könnyű megverni, de a Miaminak ettől függetlenül is nyernie kell otthon, mert nagyon mélyen van jelenleg minden szempontból és az önbizalmát, valamint a mérlegét is rohamléptekkel kellene javítania. A Heatnél Bradley megint kidőlt hetekre, ő nem játszhat, illetve Harkless sem bevethető, míg a Washingtonnál Netóra nem számíthatnak. 

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 02:00

A Rockets legyőzésével javított a két korábbi veresége után az OKC, de Hill, Gilgeous-Alexander és Dort is sérült, egyikük sem játszhat, ebben a felállásban pedig mindig azért nem lehet elvárni a győzelmet Horfordéktól. Pedig a Wolves ellen így is lesz esélyük, a vendégek ugyan már szoros meccseket játszanak, egyet meg is nyertek, de még mindig nem az igaziak, Towns, Culver és Hernangomez továbbra sem elérhető, de Russell játéka is erősen kérdéses. Nem ez lesz a játéknap legszínvonalasabb derbije, elvileg az OKC a jobb csapat, de ki tudja, hogy a három legfontosabb hátvéd nélkül tud-e megint úgy játszani, mint a Houston ellen. 

Phoenix Suns - Detroit Pistons 03:00

A Suns több jó meccs után meglepetésre simán kikapott a New Orleanstól, úgyhogy most mindenképpen javítani szeretne és hazatérve, a Pistons ellen erre minden esélye meg is lesz - a Detroit azért bőven a verhető kategóriába tartozik jelenleg. A vendégek egyelőre 1-9-re állnak idegenben, az utóbbi meccseiket is elbukták, ráadásul nyugati túrát teljesítenek, ami sosem túl pihentető, úgyhogy komoly bravúr lenne, ha nyerni tudnának. A Sunsnak kell is a siker, mert nagy a harc a nyugati playoff-helyeken és az ilyen találkozókat nem lehet elrontani, ráadásul Detroitban Chris Paulék már kikaptak a Pistonstól, azért is illene visszavágni.

Los Angeles Clippers - Boston Celtics 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két olyan csapat között, amelyek egyaránt a bajnoki címet vették célba. A Clippers pár napja elbukott már egy ilyen jellegű meccset a Nets ellen, de akkor idegenben lépett pályára, most pedig otthon kell helytállnia, míg a Boston az utóbbi négy mérkőzéséből hármat is elvesztett és a Lakers ellen például szintén elbukott egy hasonló rangadót. A vendégeknél Smart és Pritchard biztosan nem játszik, sőt, Jaylen Brown sem 100%-os, pedig nagyon nagy szükségük lenne rá, hogy Tatummal vállvetve megküzdjenek a Leonard-George párossal - Kemba Walker viszont a pihentetés után újra bevethető, ő ott lesz a parketten. A hazaiaknál Pat Beverley nem játszik, még mindig sérült, de a többiekkel lehet számolni, így ebből a szempontból azért ők vannak jobb helyzetben és a pályaelőny is az övék - nyomás viszont mindkét félen van, hogy bizonyítson, illetve hogy ne maradjon le a riválisokhoz képest. Nagy kérdés persze, hogy Smart nélkül hogyan állítják meg Walkerék a liga jelenlegi legjobb támadójátékát, főleg ha esetleg Brown sem tud játszani...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus