Clippers-Sixers a Sport Tv-n, a Bucks az OKC-t fogadja

James Harden távozása után először játszik a Sixers ellen, rangadót láthatunk Milwaukee-ban, a Minnesota a GSW-t fogadja, a Pacers pedig a Lakers otthonába látogat. Mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA következő játéknapjának mérkőzésein.

Detroit Pistons – New Orleans Pelicans 20:00

Abszolút egyértelműek az erőviszonyok, a Pelicans annak ellenére hatalmas favoritnak számít, hogy Brandon Ingram két hétre kidőlt, egyik sztárjukra tehát nem számíthatnak a vendégek. A Detroit ismét visszacsúszott a liga utolsó helyére, jelenleg egymás után öt vereségnél jár a csapat, gyakorlatilag bárki ellen esélytelenként lépnek pályára Cunninghamék, ez a szezon náluk semmi másról nem szól, csakis kizárólag a masszív tankolásról. A New Orleans jelenleg remekül áll a tabellán, stabilan őrzi ötödik helyét Nyugaton, és már a negyedik Clippers sem behozhatatlan előttük – ez a szezon összességében nagyon jól sikerül Williamsonéknak, persze kérdés, hogy az Ingram nélküli időszakot hogyan vészeli át a csapat. Legutóbb kulcsembere nélkül back-to-back Miamiban is nagyon magabiztos győzelmet arattak a vendégek, ebből kiindulva ma sem kellene, hogy beletörjön a bicskájuk a ligautolsó elleni meccsbe.

 

Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers 20:30 (ÉLŐ – Sport 2)

Ez a mérkőzés elsősorban James Harden miatt lehet érdekes, aki a szezon elején nagy kálvária közepette került Philadelphiából Los Angelesbe – persze ha a Sixers egészséges lenne, akkor komoly rangadóként kezelnénk ezt a derbit, viszont mivel Embiid nélkül képtelen stabilizálni magát a Philly, így még akkor is viszonylag egyértelműek az erőviszonyok, ha jelenleg a Clippers sincs a legjobb passzban. A hazaiak egy kevésbé eredményes időszakot hagynának maguk mögött, a két Portland elleni sima győzelemmel ez talán sikerült is, ezzel másfél meccsre növelték előnyüket a negyedik helyen az egyre zárkózó Pelicans előtt. A Philly továbbra is csak nyolcadik Keleten, belekeveredett egy nagy versenyfutásba a hatodik helyért, ahol elsősorban a Pacers és a Heat számít közvetlen riválisának – nagyon nehéz helyzetben van a csapat, hiszen 3-7-et hozott az utóbbi tíz mérkőzésén, és bár egy nagyon fontos meccsen megverte a Miamit, de ezt követően a Suns és a Lakers otthonában is alulmaradt a csapat. Joel Embiid mellett Kyle Lowry, Robert Covington és De’Anthony Melton sem lesz bevethető – a csapat sikere tehát megint elsősorban Tyrese Maxey extráján fog múlni, viszont legtöbb esteben még ez is kevés ahhoz, hogy egy topcsapat ellen labdába tudjon rúgni a gárda. A hazaiak részéről Russell Westbrook egyre közelebb a visszatéréshez, ma azonban még nem lehet ott a pályán, de egyébként egyelőre Powell, Theis és Tucker szereplése is kérdéses – ennek ellenére így is szinte kötelező előtt áll a LAC.

 

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 23:00

Ez egy kifejezetten érdekes mérkőzés lehet, ahol egyrészt egyik fél sincs kiemelkedő formában, másrészt egyik fél sem egészséges – valószínűleg ez a két dolog összefügg egymással, mindenesetre így talán közel hasonló erők küzdelmét láthatjuk, ami egy szoros mérkőzést idézhet elő. A Cavs csupán két meccsét nyerte meg a legutóbbi öt pályára lépéséből, kikapott Houstonban, Minneapolisban és néhány nappal ezelőtt a Miami is legyőzte – Donovan Mitchell, Evan Mobley és Max Strus hiányát azért elég fájóan megérezte a csapat, a vendégek célja valószínűleg az, hogy valahogy kitartson az alapszakasz utolsó heteiben, hogy aztán a rájátszásra egészséges kerettel tudjon nekimenni. A Heatnél sem túl rózsás a helyzet, három nagyon fontos játékos hiányzik a floridaiak keretéből, Tyler Herro, Kevin Love és Duncan Robinson is maródi, ráadásul egyelőre Martin és Jaquez szereplése sem biztos – itt minden Butleren és Adebayón múlhat, kérdés, hogy a Cavs ellen ez elég tud-e lenni. A hazaiak egyébként valamelyest javuló tendenciát mutatnak, bár korábban zsinórban négyszer kapott ki Spoelstra csapata, de ezt követően négyből három meccsét is megnyerte, hogy aztán az elmúlt alkalommal egy fáradtabb és egyébként sem teljesen egészséges Pelicans ellen a 90 pontot sem érje el és csúfos vereséget szenvedjen a társaság. Most hazai pályán talán Butlerék felé billen a mérleg nyelve, nagyon fontos lenne számukra egy győzelem, hogy ott tudjanak lenni a tűzvonalban a hatodik helyért, ezen a meccsen az lesz a kérdés, hogy melyik fél tudja jobban kihasználni a másik hiányosságait. A csapatok egymás elleni mérlege 2-1 a Heat javára, három nappal ezelőtt is a floridaiak ünnepelhettek, meglátjuk, hogy mit hoz a felek utolsó egymás ellenije az alapszakaszban.

 

Miwlaukee Bucks – Oklahoma City Thunder 00:00

A játéknap kiemelt rangadóját egy keleti és egy nyugati topcsapat vívja majd egymással, a Bucks Keleten a második, a Thunder pedig Nyugaton a Denverrel holtversenyben az első helyen áll, mindkét csapat nagy playoff-menetelésre készül, emiatt biztosan kompetitív és szoros derbire van kilátás. A Bucks négyből három, a Thunder négyből négy meccsét nyerte meg az utóbbi időszakban, kifejezetten jó formában vannak a felek, ráadásul a hírek szerint mindkét csapat teljesen egészséges, minden adott tehát egy izgalmas rangadóhoz. Nehéz megjósolni, hogy melyikük felé billen a mérleg nyelve, az OKC idén kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, de a hazai pályán 28-7-tel álló Milwaukee otthon abszolút nem becsülhető le. Érdemes lesz odafigyelni majd arra, hogy Giannis Antetokounmpo miként tudja majd dominálni a festéket Chet Holmgren ellen, de döntő faktor lehet majd Lillard és SGA dobópárbaja is – két topcsapat derbije lesz ez tehát, jelenleg mindkét gárda jó formában van és egészséges is, aki izgalmas és színvonalas kosárlabdamérkőzést szeretne látni, annak nem érdemes kihagynia.

 

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 00:00

Mindkét csapat a rájátszásba szeretne kerülni, ez a Minnynél már nem is lehet kérdés, hogy megvalósul, hiszen a hazaiak ott vannak a nyugati élmezőnyben és másfél meccsre vannak a Thunder-Nuggets listavezető párostól – a Warriorsnál viszont bár úgy tűnt, hogy biztosan meglesz a tizedik hely nyugaton, de miután csak ötből két meccsüket nyerték meg Curryék, így kicsit lemaradtak az előttük lévőktől, valamint nem segít az sem rajtuk, hogy mögöttük a Rockets hamvaiból támadt fel és zsinórban nyolc meccset nyerve táltosodott meg, így akár még izgalmak is lehetnek a végén, ha nem kapcsolnak egy nagyobb fokozatba a vendégek. A Wolves egyedül a Nuggets ellen maradt alul az utóbbi hetekben, legutóbb a Cleveland ellen tudott győzni, de nemrég a Clippers otthonában is nyerni tudtak Edwardsék – egyelőre nem igazán viselte meg őket Towns hiánya. Hivatalosan Edwards és Gobert játéka ma is kérdéses, viszont mindketten ott voltak a csapatuk legutóbbi mérkőzésén, valószínűleg ma is vállalni tudják a játékot. Az előző két egymás elleni derbit a Minny nyerte meg, és alapvetően hazai pályán ma is a Wolves az esélyesebb, már csak amiatt is, mert a GSW volt már élesebb is a szezon során. Viszont nem írhatjuk le a San Francisco-iakat sem, hiszen bárki ellen képesek felszívni magukat, jelenleg teljesen egészségesek, ha a jobbik arcukat mutatják, akkor akár benne lehet a pakliban, hogy meglepik a nyugati harmadik helyezettet – bár ehhez nagyon jó támadójátékkal kell előrukkolniuk Curryéknek a liga legjobb védekezése ellen.

 

Los Angeles Lakers – Indiana Pacers 03:30

A Lakers egy kifejezetten nehéz menetrenden van túl, ezt viszonylag jól lehozták Jamesék, bár a GSW és a Kings elleni vereségek nem jöttek jókor számukra, de ezt több nagy győzelemmel tudták javítani, legyőzték például korábban a Minnesotát, a Milwaukee-t, az Oklahomát, a Clipperst és a Phoenixet, a legutóbbi alkalommal pedig a Phillyt is – ennek ellenére viszont még mindig nem sikerült elmozdulniuk a kilencedik helyről, mivel a riválisok is kifejezetten jó formában vannak előttük. A Pacers jelenleg a hatodik helyen áll Keleten, a csapat célja pedig az, hogy ezt megőrizze az alapszakasz végéig – itt is nagy a dulakodás, hiszen Keleten fél meccsen belül van a Pacers, a Heat és a Sixers is a 6-8. helyeken, minden győzelem tehát kiemelt fontossággal bír a vendégek oldalán is. Az Indiana egyébként jó formában van, a Detroit legyőzése után az elmúlt alkalommal a Warriors otthonában is győzni tudtak Haliburtonék, nem lesz tehát könnyű dolga a Lakersnek. A hazaiaknál továbbra is szép számmal vannak sérültek, Vanderbilt, Vincent és Wood sem bevethető, míg az előző meccset kihagyó Prince sem biztos, hogy tudja vállalni játékot. Egyelőre James szereplése sem 100%, de a pontrekorder minden bizonnyal ott lesz a parketten, ahogyan várhatóan Anthony Davis is. Nehéz esélyeket latolgatni, a felek közel azonos szintet képviselnek, a hazai pálya a LAL mellett szól, de Pacers a legnagyobb csapatok ellen is képes bravúrokra, a Lakers ellen pedig egyáltalán nem esélytelenek a vendégek – a felek első meccsét az alapszakaszban a Los Angeles nyerte, majd a Szezonközi Torna döntőjében is magabiztos győzelmet arattak Davisék, meglátjuk, hogy ma mire mennek egymással a felek.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus