Clippers-Sixers rangadó Los Angelesben, Pels-Mavs a Sport TV-n

Kilenc találkozóval folytatódik az alapszakasz. 

 

Washington Wizards - Detroit Pistons 01:00

A Detroit back-to-back lép pályára a Suns elleni vereség után, ahol az utóbbi meccsekhez hasonlóan szintén nem játszott igazán rosszul, volt tartása és ez az, ami kevésbé mondható el a Washingtonról az All-Star óta. A fővárosiak az utóbbi kilenc meccsükből nyolcat is elvesztettek, a védekezésük mellett támadásban sem túl meggyőzőek, legutóbb a Beal-Westbrook páros is gyengén játszott, nagy kérdés, hogy mit várnak, mit remélnek még ettől a szezontól. Most már a playin-helyekhez is extra forma és azonnali "rajt" kellene, úgyhogy ilyen szempontból persze kötelező a győzelem a Wizards számára - frissebbek, otthon játszhatnak és a keleti sereghajtót muszáj lenne megverniük ilyen körülmények között, de ahogy írtuk is, ebben a Detroitban ennek ellenére is van tartás, nem fogja magát olcsón adni. 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 01:00

A Bucks back-to-backet játszik a Boston elleni hazai pofon után, ott nem nézett ki jól Mike Budenholzer csapata, amely sorozatban nyolc győzelem után kapott ki ismét. Persze egy-egy ilyen vereség mindig benne van a pakliban, Giannis Antetokounmpo jó formája el is tűnt a kisebb sérülésével és a két nappal korábbi csapatszintű remeklés helyett most erőlködést láttunk, de ezt gyorsan lehet javítani, kérdés, hogy sikerül-e. A New York a Washington elleni két győzelemből érkezik, védekezni jól tud, támadásban kicsit hektikusabb a teljesítménye, de az biztos, hogy Julius Randle megkívánja Giannistól a jó játékot, legalább hátul. Új sérült egyik oldalon sincs, alapvetően nyilván jobb csapat a Bucks, de pihentebben, két győzelem után a Knicks is képes lehet bármire - nemrég több kiélezett meccset is vívott a gárda a liga legjobbjai ellen, ahol egy-két plusz játék hiányzott csak a sikerekhez. 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 01:00

A felek back-to-backet játszanak egymás ellen, előző este a Rockets három negyeden keresztül remekelt ebben a csarnokban és nyolc emberrel is simán vezetett, majd a végére elfáradt, a Wolves pedig egy 22-0-s futással fordított és nyert. Karl-Anthony Towns akkor azt mondta, hogy nem ünnepeltek az öltözőben, mert csalódást keltő volt a teljesítményük és nem érdemeltek győzelmet - kemény szavak, amik akkor érnek valamit, ha az ebből fakadó tűz most valóban meglátszik majd a parketten. A Rocketsnél ennyi emberrel, ezzel a kerettel most is elég nehéz lesz a helyzet és nincs rá túl nagy esély, hogy többen is visszatérjenek, úgyhogy megint az előző esti kerettel lehet számolni - a Minnytől pedig több kell ahhoz, hogy most ne legyenek csalódottak. 

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 01:30

A Spurs zsinórban négy vereség után próbálna meg javítani, meglehetősen gyenge szériába csúszott bele Gregg Popovich csapata és a tréner legutóbb a tripladobás hiányát emelte ki, ebben látta a probléma fő okát - kíváncsian várjuk, hogy most milyen tűzerőt mutatnak DeRozanék. A Bulls is rossz passzban van, továbbra is kiegyensúlyozatlan a gárda, nem tud stabilan nyerni akkor sem, ha éppen jobban játszik ellenfelénél, ráadásul legutóbb nagyon gyengén is játszott és egy 95 dobott pontos meccs után 94-ig jutott a Cavsszel szemben. Így mindkét félnek bőven lenne min javítani és mindkettő a playoffért küzd, úgyhogy tét is van - a hazaiaknál Walker nem fog játszani, míg a vendégeknél most debütálhat a Magictől megszerzett All-Star center, Nik Vucsevics, kíváncsian várhatjuk, hogy ő vajon mit tesz hozzá elsőre. 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 03:00 (Sport 2)

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Pels egy jó meccs végét rontotta el (szokás szerint) és szenvedett vereséget a Denverrel szemben, míg a Dallas hiába védekezett vállalhatóan, Luka Doncic nélkül pocsékul támadott, így otthon kapott ki a Pacerstől. Hogy Doncic játszhat-e most, azt egyelőre nem tudni, de Rick Carlisle vezetőedző még az előző meccs előtt nyilatkozta, hogy remélhetőleg igen - nagyon kellene is ő a Mavsnek, mert nélküle nem biztos, hogy lesz bennük elég tűzerő a New Orleansszal szemben. Zion Williamson a Nuggets ellen is tarthatatlan volt, most Kristaps Porzingisszel szemben is nagy párharcot vívhat, Brandon Ingram talán nem betlizik back-to-back, úgyhogy a Dallasnak fel kell kötnie a nadrágot - a Pels szeretne felzárkózni, ahhoz most már be kell fejeznie azt, hogy minden ilyen fontos mérkőzést elveszít...

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 03:00

A Boston back-to-backet vív a Milwaukee-ban aratott fontos győzelem után, most az a fő kérdés, hogy sikerül-e ebbe belekapaszkodnia a társaságnak, mert a b2b-ek második felén rendkívül rosszul szerepel mostanában. Kemba Walker emiatt nem játszik, viszont a tervek szerint most debütálhat Evan Fournier, az ő megérkezése pedig kicsit azért megkavarhatja az állóvizet, kíváncsian várjuk, hogy mit mutat elsőre. A Thundertől sokat már nem kell várni Shai Gilgeous-Alexander sérülése miatt, rá nem számíthatnak a hazaiak, így pedig b2b ide vagy oda, alapvetően kötelező lenne a győzelem a Celticsnek. 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 03:00

A felek egymással back-to-backeznek, előző este sokáig magabiztosan vezetett a Jazz, aztán a végén egylabdás meccset csinált ebből a Memphis és kis híján hosszabbításra mentett, ezek után azonnal jöhet a visszavágó. Nyilván jobb csapat a Utah, a b2b is inkább a hazai félnek kedvez, a Grizzliestől pedig még több kellene most, mint tegnap, de azt azért megmutatták Moranték, hogy ha hagyják nekik, akkor bármilyen bravúrra képesek lehetnek. Ez a meccs leginkább a Jazz fegyelmezettségén múlik, ha kellő odafigyeléssel és koncentrációval játszanak Mitchellék, akkor nyerniük kell, de ha nem, akkor a Memphis képes megbüntetni a hibákat. 

Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 04:00 

Ez kiemelt rangadó lesz, hiszen két olyan csapat találkozik, amely a bajnoki címért megy még akkor is, ha a Sixersnél továbbra sincs ott a legjobb játékos, Joel Embiid. Mindkét gárda sorozatban négyet nyert, jó formában van, a Clippers hosszú idő után indult el a stabilitás irányába, legutóbb tartalékosan is győzött, míg a Philly Embiid nélkül táltosodott meg és kapta el nagyon a fonalat. A hazaiaknál Beverley és Ibaka még mindig nincs, ahogy valószínűleg Morris sincs, de az ő és Leonard játéka kérdéses, meglátjuk, hogy mi lesz velük - közben a Sixersnél csak Embiid hiányzik, a többiek bevethetőek. Érdekes párharcokat láthatunk majd, jelenleg mindkét együttesben megvan minden ahhoz, hogy megnyerjen egy ilyen rangadót - a fő kérdés persze Leonard játéka, ha ő lesz, akkor otthon azért inkább a Clippersnek kéne győznie, ha nem, akkor viszont nagy esélye lehet a Phillynek. 

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 04:00

A Cavs a Lakers elleni vereség után játszik back-to-backet, ott a 10 pontos harmadik negyed pecsételte meg Garlandék sorsát, annál mindenképpen jobban kell játszaniuk, ha most akarnak valamit. Könnyű dolguk viszont nem lesz, mert a Kings most kiváló formában van, hatból ötöt nyert Luke Walton csapata, De'Aaron Fox két szenzációs meccsen van túl és az egész csapat rátalált valamire, védekezésben is vannak náluk életjelek, elöl pedig az említett Fox vezetésével tarthatatlanok, ha olyan napjuk van. Most pihentebbek, otthon is játszhatnak, úgyhogy minden mellettük szól azon felül, hogy nem véletlenül nincsenek playoff-helyen: nem szoktak sokáig ilyen elkötelezett kosárlabdát játszani...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus