Curry Doncic ellen, a Clippers C csapata Portlandbe utazik

Három meccset rendeznek a tengerentúlon, a Knicks Detroitban próbálja újra összekapni magát, először találkozik egymással újra a tavalyi szezon két nyugati döntőse, a Portland pedig a nagyon tartalékos Clippers ellen zárná le negatív szériáját.

 

Detroit Pistons – New York Knicks 01:00

Két, a playin-helyek alatt elhelyezkedő csapat mérkőzése ez, ami leginkább a New York Knicksnél okozhat eddig csalódást, bár a két csapat eddigi mindkét csatáját a New York-iak nyerték. A Pistons egy olyan sorsolás végéhez közeledik, amely jelenleg bármely csapat számára feladná a leckét: az elmúlt öt találkozójukat a Kings, a Nuggets, a Jazz, a Phoenix és a Cavs ellen játszották, bravúr tőlük, hogy a Denvert és a Utah-t is el tudták kapni ebben a főként idegenbeli menetben. Jelenleg viszont újra kétmeccses nyeretlenségük van, és az elmúlt tíz mérkőzésükből csak a fent említett kettőt tudták behúzni, így a két bravúrgyőzelem csak pillanatnyi fellángolás volt. A legnagyobb gondot az okozza számukra, hogy Cunningham szolgálataira továbbra sem számíthatnak, de Bey már az előző találkozón a Cleveland ellen visszatérhetett és bár most még kérdéses, de ő most is ott lehet a kezdőben. Mint ahogyan Jaden Ivey és Bojan Bogdanovic is, bár ők az előző meccseket kihagyni kényszerültek, hajnalban újra visszatérhetnek. A vendégek sincsenek sokkal jobb formában, a Knicks csak az OKC-t tudta megverni az elmúlt öt találkozóján, így lecsúszott a keleti konferencia 12. helyére, bár az is tény, hogy így is csak két meccsre van a biztos playoffot jelentő, jelenleg hatodik Raptorstól. Tom Thibodeau szerint „még sok dolguk van”, ezzel nem is vitatkoznánk, a Knicks húsz lejátszott meccs után is a középszerűség csapdájában van, hiába Brunson eddigi jó teljesítménye. Ez két gyengén védekező csapat meccse lesz, a Knicks az utóbbi három mérkőzésének mindegyikén közel 120 pontot kapott, a Pistons pedig a védekezés mellett támadásban is a liga leggyengébbjei között teljesít. A csapatok formája alapján egy viszonylag alacsonyabb színvonalú meccset várunk, ahol az egyéni villanások dönthetnek, és mivel erre a vendégeknél van nagyobb esély, így ők a mérkőzés esélyesei.

 

Dallas Mavericks – Golden State Warriors 01:30

Ez papíron rangadónak néz ki, bár a két csapat tabellán elfoglalt helye alapján ez az állítás lehet, hogy nem állja meg a helyét. Doncicék a szezon legmélyebb gödrében vannak, zsinórban négyszer kaptak ki és csak háromszor tudtak nyerni az elmúlt tíz meccses mintában. A hazaiak ezzel szemben a csalódást keltő szezonkezdet után kezdenek magukra találni, most ötből négy sikernél járnak és már 50% fölött vannak, Curry mellett pedig Thompson és Poole is jó játékot mutatott az elmúlt találkozókon. Egy biztos, ezúttal nem a sérültek fognak dönteni: Kidd csapatában mindenki egészséges, míg Kerr Iguodalán kívül mindenkire számíthat. Külön finomság lesz Curry és Doncic csatája, döntő faktor lesz, hogy melyikük fog majd ki ihletettebb napot. A jelenlegi formák alapján a Warriors győzelme várható inkább, elsősorban a legjobb és a második legjobb játékosuk teljesítménye közötti kisebb szakadék miatt, de meglepődnénk, ha bármelyik irányba simán eldőlne a találkozó, szoros meccset várunk a tavalyi konferenciadöntő első újrajátszása alkalmával.

 

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 04:00

Itt hasonló a helyzet, mint a Mavs-Warriors meccsen, papíron nyugati rangadó lenne, de a Blazers utóbbi időben bemutatott eredményei nem erre engednek következtetni. A Damian Lillardot kényszerűen nélkülöző csapat az elmúlt hat meccsén csak az OKC-t tudta felülmúlni, ez Jerami Grant karrierjének legjobb meccsével, hosszabbításban sikerült neki. A Clippers viszont hiányzói ellenére bár sziporkázó játékot nem, de eredményességet mutat, elsősorban komoly védekezésüknek köszönhetően az elmúlt öt meccsükből hármat is behúztak. Két sztárjukra, Kawhi Leonardra és Paul George-ra ma sem számíthatnak, rajtuk kívül ráadásul Luke Kennard triplái is hiányozni fognak – vádlisérülése miatt ő sem lehet ott a parketten. A legfrissebb hírek alapján pedig John Wall is összeszedett egy térdsérülést, Lue tehát az ő játékában sem bízhat, komolyan meg lesz kötve a vendégek keze. A Blazersnél Lillard még legalább egy hétig nem fog pályára lépni, rajta kívül Keon Johnson és Gary Payton II van a sérültlistán. A foghíjas csapatok összecsapásán ötletünk sincs, mit jósoljunk, Ivica Zubacnak legutóbbi, történelmien nagy meccse után ismét elő kell lépnie, kíváncsian várjuk, hogy mit tud hozni a Grant-Nurkic tengely a Clippers palánkja alatt. A hazaiak leginkább Grant egyéni villanásában, a vendégek pedig a remekül összerakott csapatvédekezésükben bízhatnak, meglátjuk, hogy vajon a Blazers mélyrepülése vagy a Clippers továbbra is felszínen maradása folytatódik-e.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus